Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mi lehet velem, hogy megfelelő...

Mi lehet velem, hogy megfelelő összegű tartalékom van, mégis azon dilemmázom, hogy lesz-e a héten családi pótlék van sem?

Figyelt kérdés
Eddig sosem érdekelt még a fizetéssel meg a másodállással is úgy voltam, hogy jön, amikor érkezik... Tehát nem voltam pénzéhes. Vagy lehet, hogy pont a pénzzel akarok játszani, hogy minél előbb menjen állampapírba?
2019. okt. 29. 21:13
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
100%

Olyan szempontból ér valamit, hogy meg van fogalmazva benne minden szükséges ahhoz, hogy helyén tudd kezelni a csp. szerepét. ( Különösen igaz ez olyan esetre, ahol pl. válás van stb. és reális képet kell kapjon a gyámhatóság, hogy voltaképpen mire lett felhasználva a csp )

Nem vétetlenül mondtam, hogy ha a gyerek nevére vennéd az állampapírt, ha már arra hivatkozol, hogy a gyerek érdeke az állampapír vétel, akkor ugyanúgy nem tudna hozzáférni 18 éves koráig mint a a babakötvényhez sem, de az összhangban áll a csp jogszabályban rögzített felhasználási feltétellel, amibe beleférhet a családi ebéd is akár, mint a neveléshez köthető és elszámolható költség, de a temetői gyertya már kevésbe, ahogy a saját nevedre történő állampapír befektetés meg végképp sem a tanítását, sem a nevelését nem szolgálja érdemben a gyereknek.

Ettől függetlenül igen, jól látod, az esetek döntő hányadában teljesen másra kerülnek felhasználásra, így nincs nagy különbség aközött, hogy valaki elissza vagy saját megtakarítási céljára fordítja mert a gyerek egyikből sem fogja a cél szerinti hasznát élvezni.

Babakötvényt alapból indít az állam a gyereknek, más kérdés ki az aki fizeti, ki az aki nem a további önerő részét vagy teszi pl inkább saját nevére más megtakarítási formába vagy fedezi a saját szükségleteit, az alaptörvénytől és ptktól eltérően a gyerek támogatásából, amit igazából erre kellene fordítania:

II. Fejezet *

CSALÁDI PÓTLÉK *

6. § * (1) * A gyermek nevelésével, iskoláztatásával járó költségekhez az állam havi rendszerességgel járó nevelési ellátást vagy iskoláztatási támogatást (a továbbiakban együtt: családi pótlék) nyújt.

Gyereknevelés és iskoláztatás.

Se nem befektetés, se nem gyertya, se nem más egyéb nem lenne. Csak épp ezért tragikomikus továbbra is ez a helyzet, hogy demagóg módon a gyerekre hivatkozva öncélra kerül felhasználásra a támogatás, befektetést hangoztatva.

Ha meg ezen felül is van miből befektetni, akkor teljesen felesleges polgárpukkasztás csak a kérdésed, mivel semmiben nem befolyásolja a "cspvel való játszadozásod" a befektetéseidet, ha minden igaz :-).

2019. okt. 31. 07:55
 22/39 anonim ***** válasza:
100%

#17, #18, #21 f.o.sod a szót, törvényeket de nagyon. Csak minek?

Szerintem világosan leírtam, de akkor megegyszer:egy családban ezt nincs értelme cimkezni. Normális esetben egy gyerekre eső (törvény előtt is bizonyítható) nyilvánvaló költség jóval több, mint az állami pénzek.

Innentől kezdve értelmetlen arról beszélni(pláne ezt a rengeteg jogszabályt idecitálni.. Minek!?), hogy cspbol lesz befektetés vagy nem cspbol, a pénz nincs címkézve.

De ugyanakkor meg mégis csak abból (is) lesz, mert ha nem kapnánk ugyanígy élnénk csak annyival kevesebb lenne a megtakarítás.

2019. okt. 31. 08:56
 23/39 anonim ***** válasza:
66%

Azért citáltam ide, mert itt kifogásolod te is meg kérdező is, hogy a gyerek többe van mint a csp.

De a törvény nem azt írja elő, hogy címkézni kellene, vagy kötelezően ezeket igénybe venni. Hanem Te mint szülő tartásra vagy kötelezett a gyerek kapcsán,amihez célzott támogatásban ad további támogatást pl a gyerek nevelésére, vagy a tanítására.

A gyereket enélkül, is akkor is el kellene tartanod, ha neked 0 befektetésed lenne és egyik hónapról a másikra élnél, illetve polgári törvénykönyv alapján a saját igényeket és befektetés hátrább kell sorolni a gyerekétől pláne nem olyan pénzből, aminek a célja jogszbályba meg van határozva.

Ez csak egy demagóg magyarázkodás, hogy a gyerek érdeke, meg az én pénzem. A saját tőkédbe ez nem számít bele. Így befektetésnek sem tekinthető a csp, vagy babaváró hitel, stb. állampapírba fektetése.

De ez csak igazolja azt a szomorú pénzügyi kultúrát, ami itthon azért jellemző azoknál is akik teljesen másra, saját célra fordítják ezeket az összegeket ( akár el is herdálják ) . Semmiben nem különbözik tőle.

Befektetésnek nagyon kisstílű dolog, ráadásul nem saját tőkeként nem a célszerű felhasználásra( nem hiába nem fogadja el a bank sem jövedelemként pl. ), attól meg nem leszel senki szemében nagyobb felelősséggel bíró, hogy egy alap törvényi kötelezettségnek eleget teszel és eltartod a gyerekedet, ráadásul adhatnál neki többet is, mégsem teszed, mert a saját megtakarításaid fontosabbak lesznek tőle, - ami meg pont szembe megy azzal amire itt hivatkozol- , hogy azon felül van megtakarítás. A ptk 4. könyvében egyértelműen megfogalmazza, hogy a saját tartásod, megélhetésed rovására ( kárára ) is köteles lennél a gyereknek megadni a "megtakarítási részed" is akár.

2019. okt. 31. 09:35
 24/39 A kérdező kommentje:
Kedves Norbert! Akkor gyere le hozzánk és végezz környezettanulmányozást, hogy mennyire xar a gyekekeinknek. Tényleg nincs mit enniük, lyukas zokniban tengődnek egy fűtetlen lyukban, sőt iskolába is csak melegedni járatjuk őket!!!
2019. okt. 31. 12:44
 25/39 anonim ***** válasza:
66%

Nekem miért kellene lemenni hozzá? 😂😂

Aki gyereket vállal itthon az tisztában van azzal hogy milyen jogszabályok vonatkoznak rá. Jobb esetben....

Én csak amiatt linkeltem ezeket mert a kérdés és a válaszok meg kifogások alapján nem egyértelmű sem a tartási kötelezettség sem a csp. felhasználására vonatkozó részek mindenkinél 😊.

Ahogy most sem ment át ez látszólag azóta sem.

2019. okt. 31. 13:37
 26/39 anonim ***** válasza:
100%

"mert itt kifogásolod te is meg kérdező is, hogy a gyerek többe van mint a csp."

Nem mondtam ilyet, helló!

Senkit nem érdekel ez a rengeteg jogászkodásod.

Szerinted tehát az lenne a normális ha nem raknánk félre semmit, hiszen a gyerektől veszem el. Nem értek egyet.

Csp és adókedvezmény nélkül mi havi 66 ezerrel kevesebbet tudnánk elrakni. Ezt szerinted a gyerektől veszem el.

Szerintem meg költünk épp eleget a gyerekeinkre, így ezt elrakjuk megtakarításba. (Nincs amúgy ez se címkézve. Lehet felújítás lesz belőle, lehet a gyerek kap majd oktatást, lakást, nem tudom még.)

2019. okt. 31. 14:39
 27/39 anonim ***** válasza:
100%

Továbbra sem én mondom, hanem a törvény...

A mértékét nem szabja meg de a prioritást kijelöli. Egyet nem muszàj egyet érteni vele sőt betartani sem kötelező, ahogy rengeteg háztartásban sem működik a transzparencia. Ahogy írod is lehet majd tanításra megy ( amire kapod hivatalosan jogszabály alapján ) lehet nem 😊 de még kérdést kiírni ehhez , hát kissé cink .😊

2019. okt. 31. 15:31
 28/39 A kérdező kommentje:

Pontosan ezeket tesszük mi is, de Norbi köti az ebet a karóhoz. Végül is hülyeség az inflációkövető állampapír, tegyük a párna alá vagy szórjuk el most. Pffff

Norbert! Te azt hiszed, hogy te egy igazmondó megmondó ember vagy, közben csak az a kedvenc szórakozásod, hogy másokba belerúgj!

2019. okt. 31. 15:31
 29/39 anonim ***** válasza:
100%

Dehogy rugók en senkibe. Párba vihar sem mondtam. Szimplán csak azt hogy lógva a szociális hálón saját célra fordítód a gyerekre hivatkozva felvett pénzt es önigazoló választ keresve kiteszek róla kérdést , bár akár tehetném is 😊.

Magam részéről sem teszem parnacihàba a cspt. Arra használjàk es fogjak majd felhasználni a gyerekeink amire való és a jogszabályban foglalt.

2019. okt. 31. 17:06
 30/39 anonim ***** válasza:
100%

De mivel nincs címke rajta, honnan tudod mi a csp rész és mit költesz rá magad mert törvényi kötelesség?

Mondtam, csak lovaglás a szavakon: csp megy félre vagy csp ment a gyerekre és vele megegyező összegű "saját" pénzem ment megtakarításba? (vagy alkoholra, cigire)

Onnantól kezdve, hogy megkaptuk teljesen mindegy, hogy csp vagy fizetés vagy mi volt az eredet!

(Természetesen nem arról beszélek akiknek jeges lakásban száraz kenyéren élnek a gyerekek és a csp alkoholra és cigire megy.. Hanem normal csaladokrol mint a kérdező vagy mi)

2019. okt. 31. 17:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!