Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Tényleg ekkora a hiány szakmun...

Tényleg ekkora a hiány szakmunkásból?

Figyelt kérdés
Mindenkitől azt hallom rengeteg szakember hiányzik itthonról. Mikor fog ez változni? Villanyszerelő és a többi szakmunkában elvileg hatalmas hiány van. Akkor aki itthon maradt mocskosul megszedi magát?
2019. okt. 29. 12:18
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
86%

Ezek a szakik azért tudják megszedni magukat, mert rengeteg megrendelés van, és látástól vakulásig dolgoznak.

Nehéz tőlük egy időpontot kicsikarni, mert jó előre be vannak táblázva.

Valami hihetetlen hosszú ideig kerestem kőművest, aztán vizest, mert felújításban vagyok, de nekik "kis" munka az, amit nálam kéne csinálni. Tehát nem építkezés, csak ezt-azt odébbtenni, felújítani.

És a lényeg: ezek DOLGOZNI járnak, mi a pcsát kezdjenek egy X6-ossal?

Munkásruhában vannak, ami malteres lesz, vagy purhabos, úgy üljön be a csilivili bömösbe, amibe meg bele sem tudja pakolni a létrát?

Láthatsz viszont rengeteg kishaszongépjárművet, vagy mikrobuszt, vagy platóst zsír új rendszámmal, és elhiheted, hogy ezek sem olcsóbbak!

Ez is sok-sok millió, és dolgozni csak ezekkel lehet!

Vadidegen vizeseket hívtam a netről, nem voltak itt egy órát sem, 13 ezret fizettem.

Hát megnéztem volna, hogy pakolod be a bömösbe azt a bazi nagy kompresszort.

És a csillivilli autó csak egyetlen egy dolog. Emellett honnan tudod, mire költ? A legtöbbnek van családja, gyerekei. Amit te nem látsz, vagy legalábbis nem gondoltál eddig bele: van 2-3 gyereke, akiknek végre mindent meg tud adni!

Pedig egyszerű melós, aki pár éve még minimálbért keresett, vagy méginkább munkanélküli volt. Hát most telik mindenre.

És közben ott a másik odal, csak eddig nem raktad össze: mész az utcán, és kb az összes gyereknek 20-30 ezres cipője, 300 ezres iPhone-ja van, és kb nap mint nap megkérdezed magadtól, hogy mégis mi a francvól van ilyenje egy 12 évesnek???

Hát tessék, most össze lehet rakni.

2019. okt. 29. 19:19
 12/25 A kérdező kommentje:
Én olyanokat hallottam ,hogy ismerősöm aki villanyszerelő kijár házhoz. Neki van ,hogy 5-10 perces munka amikor épp valamit cserélni kell és 10-15 ezret elkér érte. Örömmel kifizetik csak menjen
2019. okt. 30. 07:52
 13/25 anonim ***** válasza:
18%
Igen ez kb így van. Nálam biztosíték csere nettó 15 perc cigivel, kiszállás 5000 + 10000 a meló...
2019. okt. 30. 08:24
 14/25 anonim ***** válasza:
13%

Hát én azért nem úgy látom, hogy mocskosul sokat keresnének.

13 ezer egy órára nem sok, pláne ha többen vannak. És egyáltalán nem biztos, hogy ezt egész hónapon át, napi 8 órában tartani tudják.

De még ha tudják is, akkor is normális adózás mellett ez nem olyan rettenet sok (pl nyugdíjra fizetés - az 50 ezres KATAs nem ugyanazt a nyugdíjat fogja kapni, mint a bruttó 800-as multis alkalmazott)

Oké, nem minimálbér meg nem is 200 ezer egy hónapban de egy vállalkozóként, kockázatot vállalva többet is vár el az ember.

2019. okt. 30. 10:21
 15/25 anonim ***** válasza:
82%

Itt inkább az van, hogy relativ mi sok mi nem.

Nálunk 3 hétig dolgozott 3 festő (inkább csak 2,5 mert egyik csak más munka mellett csinálta). 500 ezer volt csak a munkadij. Sok? Igen, nekem sok, mert több, mint egy havi bérem. De ha az ő szempontjukbol nézem nem valami sok.

2019. okt. 30. 10:55
 16/25 anonim ***** válasza:
90%

Rólunk múltkor egy napi melóért majdnem 200.000-at legombolt a villanyszerelőnk.

Szerintem elég jól keresnek. :D

2019. okt. 30. 14:36
 17/25 anonim ***** válasza:
18%

En mar 2 eve nem lakom Magyarorszagon de mikor ott laktam akkor rengeteg szakmunkast lattam, csak a falunkban van 7-8 komuves vallalkozo brigaddal egyutt meg nehany aki egyedul dolgozik. Festobol is van legalabb 8-10.

Es ez csak egy 2500-3000es kis falu

2019. okt. 30. 14:47
 18/25 anonim ***** válasza:
68%

Villanyszerelobol nincs sok es ok is megkerik az arat.

Apam munka mellett csinal villanyszerelest es mindig van valami munka.

Regebben kevesebb munkaja volt.

Sosem hirdetett csak ismerosokon keresztul szerzett munkat.

2019. okt. 30. 14:52
 19/25 anonim ***** válasza:
18%
És a 200 az mind a munkabér volt egy embernek? Mert akkor jól lehúztak, nem kerül ennyibe egy napi munka.
2019. okt. 30. 16:57
 20/25 anonim ***** válasza:
68%
Nem ér ennyit de ennyibe kerül sajnos. Ha nem tetszik már megy is máshova ahol tetszik.
2019. okt. 30. 17:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!