Ha elvileg munkaerő hiány van, akkor miért van ez?
https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__karrier-f..
A kérdező Pécsen él és Esztergomig kell mennie egy br.172 ezret fizető gyári állásért.
Ráadásul infós végzettsége, nyelvvizsgája van.
Mégsincs munkaerő hiány?
Nem mindenhol és nem mindenből van hiány.
Nálunk, budapesti cég, informatikust tavaly 2 azaz KETTŐ nap alatt találtunk. Karbantartóra 6 HÓNAPOT vártunk, jogsi + villany + víz szerelő elvárással. Liftszerelőt meg...lassan 1 éve nem tudunk felvenni állandóra.
Kezdőknek is hirdetnek állást. Nyilván nem arra kell jelentkezni ahol 10+ év tapasztalatot várnak.
Engem is felvettek fejlesztőnek minimális tudással. Nem képeztem magam itthon, szinte csak ami a sulihoz kellett. Most is leginkább az megy amit itt a cégnél használok, kitanultam. Így keresek 2 év után ugyanott havi nettó 400-450 körül.
Persze több szorgalommal, otthoni tanulással kereshetnék többet is, nyilván.
Csak azért írtam, hogy megcáfoljam azt a hiedelmet amit gyakran olvasok itt, hogy informatikus csak úgy lehetsz ha rengeteget tanulsz otthon plusz folyékonyan beszélsz angolul. Igen, lehetsz úgy is, csak akkor akár milliós fizud is lehet, nem ilyen kevés, mint mondjuk most nekem. (de ez a kevés még mindig jóval több, mint amit a Suzuki gyárban adnak)
Nem mindenből, nem mindenkiből és nem mindenhol van munkaerőhiány.
Pl. Budapest agglomerációjában akármelyik kisebb nagyobb üzletbe bemegyek, mindenhol felvételt hirdetnek. Egy barátnőmnek eladói végzettsége van, 10 éve a kereskedelemben dolgozik. A fix 6 órás állása mellé be akart vállalni még egyet, de kritérium volt, hogy csak délután/este és csak 5 km-s körzetben menne el, tehát adott áruházakban, üzletekben. Kb. 20 helyre adta be a jelentkezését, sehonnan mégcsak vissza sem hívták. Gondolom előnyt élveznek azok, akiket bármikor lehet ugrasztani és lehetőleg minél többet akarnak dolgozni, szinte bárhol.
Az én telefonom meg kéthetente csörög valamilyen állásajánlattal mérnökként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!