Milyen fajta mérnöknek NEM éri meg elmenni?
Amikben gondolkodom:
-gépészmérnöki
-villamosmérmöki
-energetikai mérnöki
-mechatronikai mérnöki
-vegyészmérnöki
-anyagmérnöki
Akinek van tapasztalata, legyszi ossza meg. Megbantatok, nem bántatok meg? Fizetésben és megbecsülésben melyik éri meg a legjobban?
És honnét tudod, hogy valós képed van az adott szakmáról?
Én szerettem az építőmérnöki képzést. De az iparág sajátosságai, sok mutyi, szabálytalanságok hada, alacsony megbecsülés 4-5 év alatt kiölte belőlem a dolgot.
Szóval én átmenekültem egy másik iparágba és levelezőn szerzem meg a mérnök másod diplomám teljes váltással.
#12-es vagyok. A Kérdező felém feltett kérdésére a válasz: beazonosíthatóan n szeretnék róla beszélni, legyen annyi elég, hogy tudományos fokozat, évekig kutatás,fejlesztés speciális területen, majd saját vállalkozás.
Hidd el, ne azt nézd, hogy most ki mivel/hogyan keres, a mérnöki tudományok magában foglalják a kiugrás lehetőségét, ha kedvvel, értelemmel, szeretettel foglalkozol vele! Lehetsz egy átlagos alkalmazott is,aki muszájból csinálja, és lehetsz egy megszállott olthatatlan tudásszomjú mérnök is,aki előre megy és építi az életét, a feladatait. Igen, nemegyij napról a másikra megy, kell rengeteg energia, belefektett munka, kitartás, a kudarcok során nem feladom mentalitás, hanem leporolom magam, felállok és megcsinálom attitüd kell hozzá! Sok évnyi megfeszített munka és lemondás után viszont meg lesz az eredmény anyagilag, ha jól menedzseled magadat!
Egyet tudj: csak avval fogsz tudni életed végéig eredményesen foglalkozni ami érdekel, ne a mostani fizetés legyen a pályaorientációd tárgya, hanem az, hogy mi érdekel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!