Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Egy vadgazda mérnöknek tanuló...

Egy vadgazda mérnöknek tanuló diáknak muszáj vadászati gyakorlatokon részt vennie?

Figyelt kérdés
Állatkertben szeretnék dolgozni, és tudtommal ez az a végzettség, amivel a legnagyobb eséllyel felvesznek, és a nagy része a tananyagnak érdekel. Viszont én egyáltalán nem támogatom a vadászatot, és nem szeretnék ahhoz kapcsolódó gyakorlaton részt venni. Én szeretem a vadállatokat, gondozni szeretném őket, nem megölni. Néztem tanterveket, sok minden van ami érdekel, de a vadászat része engem nagyon nem vonz. Szakmai gyakorlat partnereknél láttam állatkerteket, ezek szerint ott is el lehet végezni a gyakorlatot. Jó lenne, ha tudnék konkrét választ kapni olyantól, aki járt erre a szakra. Én egyelőre nem igazán értem, hogy miért egy szakon tanítják az állatok megvédését és a megölését is.
2019. szept. 17. 15:30
 1/6 anonim ***** válasza:
55%
Mivel a képzés KÖTELEZŐ része...szerinted???
2019. szept. 17. 15:45
 2/6 A kérdező kommentje:
Sehol sem írtak olyat, hogy kötelező lenne, azt láttam a honlapon, hogy rengeteg hely közül lehet választani szakmai gyakorlatnak. Ezek szerint az összes állatkertben dolgozó ölt már állatot??? Az nagyon gáz lenne.
2019. szept. 18. 08:20
 3/6 anonim válasza:
100%

A természetvédelmi mérnök képzés sokkal közelebb áll ahhoz amit te szeretnél, tehát az állatkerthez. Mi állatkertbe voltunk gyakorlatokon. Sőt volt olyan tárgyunk, amit az állatkert igazgatója tanított.

Volt egy félév vadgazdálkodástan, de szó sem volt gyilkolászásról.

2019. szept. 18. 08:32
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Még nézelődöm akkor a lehetőségek között, lehet hogy akkor végül arra (is) jelentkezem.
2019. szept. 18. 19:40
 5/6 anonim ***** válasza:
55%

"Viszont én egyáltalán nem támogatom a vadászatot"

vadgazda mérnök = vadász...

Mintha egy vak akarna festőnek menni komolyan mondom.

2019. szept. 19. 12:39
 6/6 A kérdező kommentje:
Vadasparkba vagy állatkertbe többnyire vadgazda mérnök végzettségűeket vesznek fel, mivel szinte csak ott tanítanak vadállatokról. Külföldön egy jobban ehhez illő szak, a vadvilág megőrzési mérnök, de ilyet nem találtam itthon, ehelyett ajánlották a vadgazda mérnököt. Egy végzettséggel nem csak egyféle munkakörben lehet elhelyezkedni. Egyébként az elméleti része nem zavarna, csak állatot nem szeretnék ölni. A tantervben, amit néztem 1-1 tantárgy van félévente ami kifejezetten a vadászattal foglalkozik. Tehát nem egyenlő a vadászattal, csak az is beletartozik. De ugyanúgy beletartozik más vadállatokkal való munka is. A kérdésem csak arra vonatkozott, hogy mennyire kötött a gyakorlat.
2019. szept. 19. 13:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!