Elbocsájthatnak:Babát várok, eddig 4oraban voltam bejelentve pedig 8at dolgoztam, de most megengedheten magamnak azt hogy csak 4et dolgozok ahogy be vagyok jelentve, elkűldhet-e vmi okból?
Régóta dolgozok egy cégnél, es tudom a fõnoknek nem fog tetszeni ha kijelentem h babat varok es innentol annyit dolgozok amennyire be vagyok jelentve.
Találhat vmi okot esetleg arra hogy elkuldjön ,vagy megteheti-e?
Mivel konnyu kenyelmes munkam van, a fizu is nagyjabol megfelelt, ezert eggyeztem bele hogy csak 4re jelentsen be.
A kornyekunkon nehez volt munkat talalni, ezert a reszmunkaidovel valo bejelentesbe beleeggyeztem(mas valasztasom nem volt)
Ha bejelentetted,hogy állapotos vagy, onnantól kezdve nem rúghatnak ki.
Ha mégis kirúgna, olyan munkaügyi pere lenne, amit elveszítene.
Ha nincs oka, csak az, hogy babát vársz, azért nem rúghat ki.
A felmondáshoz indoklás kell a részéről. Ha nincs alapos indok, akkor nincs felmondás sem.
Azonnali hatállyal viszont elbocsáthat, de ahhoz nagyon komoly indok kell! Általában szerződés, vagy törvényszegés, vagy olyan magatartás, ami a munkaviszony fenntartását lehetetlenné teszi.
Tehát egy terhes nő sem csinálhat onnantól kezdve azt, amit akar, mondván Ő "védett". Azért ez nem így működik!
De gondolom, terhesen nem fogod a raktárkészletet végigborogatni a földre. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!