Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Elbocsájthatnak:Babát várok,...

Elbocsájthatnak:Babát várok, eddig 4oraban voltam bejelentve pedig 8at dolgoztam, de most megengedheten magamnak azt hogy csak 4et dolgozok ahogy be vagyok jelentve, elkűldhet-e vmi okból?

Figyelt kérdés

Régóta dolgozok egy cégnél, es tudom a fõnoknek nem fog tetszeni ha kijelentem h babat varok es innentol annyit dolgozok amennyire be vagyok jelentve.

Találhat vmi okot esetleg arra hogy elkuldjön ,vagy megteheti-e?

2019. okt. 20. 20:40
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
74%
Ha feleannyit dolgozol, akkor a fizetesed is feleannyi lesz. Ugy is oke?
2019. okt. 20. 20:43
 2/11 A kérdező kommentje:

Mivel konnyu kenyelmes munkam van, a fizu is nagyjabol megfelelt, ezert eggyeztem bele hogy csak 4re jelentsen be.

A kornyekunkon nehez volt munkat talalni, ezert a reszmunkaidovel valo bejelentesbe beleeggyeztem(mas valasztasom nem volt)

2019. okt. 20. 20:45
 3/11 A kérdező kommentje:
Termeszetesen ugy is oke ha feleannyit kapok.
2019. okt. 20. 20:45
 4/11 A kérdező kommentje:
Csak tudni akarom ha elküldhet-e?
2019. okt. 20. 20:46
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha bejelentetted,hogy állapotos vagy, onnantól kezdve nem rúghatnak ki.

Ha mégis kirúgna, olyan munkaügyi pere lenne, amit elveszítene.

2019. okt. 20. 20:55
 6/11 anonim ***** válasza:
72%
Ezt már egyszer megkérdezted, válaszokat is kaptál. Miért kell újra megkérdezni?
2019. okt. 20. 20:55
 7/11 anonim ***** válasza:
75%
Ha elmész GYESre akkor simán kirughat. Ha dolgozol tovább akkor a már jól ismert szabályok vonatkoznak a kirugásodra.
2019. okt. 20. 21:01
 8/11 anonim ***** válasza:
75%
bármit megtehet, nem értem a kérdést
2019. okt. 20. 22:49
 9/11 anonim ***** válasza:
75%

Ha nincs oka, csak az, hogy babát vársz, azért nem rúghat ki.

A felmondáshoz indoklás kell a részéről. Ha nincs alapos indok, akkor nincs felmondás sem.

Azonnali hatállyal viszont elbocsáthat, de ahhoz nagyon komoly indok kell! Általában szerződés, vagy törvényszegés, vagy olyan magatartás, ami a munkaviszony fenntartását lehetetlenné teszi.

Tehát egy terhes nő sem csinálhat onnantól kezdve azt, amit akar, mondván Ő "védett". Azért ez nem így működik!

De gondolom, terhesen nem fogod a raktárkészletet végigborogatni a földre. :)

2019. okt. 21. 05:58
 10/11 Koplárovics Béci ***** válasza:
81%
Ha el akar küldeni, akkor simán meg tudja oldani azt, hogy te magad akarj elmenni. Ez csak az arcon lévő bőr vastagságától függ, hogy el akarja-e érni, hogy ha már ő nem tud elküldeni, akkor megkeserítse annyira a munkádat, hogy vagy tönkremész bele, vagy elmész magadtól.
2019. okt. 21. 07:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!