Elbocsájthatnak valakit ezért?
Az illető védett korban van (55+) és összeveszett a felettesével.
Én úgy hallottam, hogy védett korban csak nyomós indokkal lehet elbocsájtani valakit. Egyébként az illető már több, mint 35 éve dolgozik/dolgozott ott.
Válaszokat előre is köszönöm!
Az 55 év nem tudom, hogy miért védett...
Olyan szabály van, hogy az illetőre irányadó öregségi nyugdíjkorhatár betöltése előtt 5 évvel csak nyomós indokkal bocsátható el dolgozó. Ez többnyire fegyelmi eljárás utáni elbocsátást jelenthet csak. Az, hogy nézeteltérése volt a főnökével, nem ez a kategória.
Az már igen, ha munkavégzési kötelezettségének nem tesz eleget, vagy ha ittasan megy be dolgozni, vagy meglopja a munkáltatóját stb.
Az 55+ valóban nem élvez még védettséget, nem tudom konkrétan hány éves az illető, de az 55-től a nyugdíjkorhatár még távol áll.
Az 55 év felettit szerintem összekevered a kedvezőbb adózással, mert 25 alatt és 55 feletti foglalkoztatás esetén szocho kedvezményt kapnak a cégek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!