Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Elbocsájthatnak valakit ezért?

Elbocsájthatnak valakit ezért?

Figyelt kérdés

Az illető védett korban van (55+) és összeveszett a felettesével.

Én úgy hallottam, hogy védett korban csak nyomós indokkal lehet elbocsájtani valakit. Egyébként az illető már több, mint 35 éve dolgozik/dolgozott ott.

Válaszokat előre is köszönöm!

2017. febr. 28. 15:32
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Az 55 év nem tudom, hogy miért védett...

Olyan szabály van, hogy az illetőre irányadó öregségi nyugdíjkorhatár betöltése előtt 5 évvel csak nyomós indokkal bocsátható el dolgozó. Ez többnyire fegyelmi eljárás utáni elbocsátást jelenthet csak. Az, hogy nézeteltérése volt a főnökével, nem ez a kategória.

Az már igen, ha munkavégzési kötelezettségének nem tesz eleget, vagy ha ittasan megy be dolgozni, vagy meglopja a munkáltatóját stb.

2017. febr. 28. 17:54
 2/2 anonim ***** válasza:

Az 55+ valóban nem élvez még védettséget, nem tudom konkrétan hány éves az illető, de az 55-től a nyugdíjkorhatár még távol áll.

Az 55 év felettit szerintem összekevered a kedvezőbb adózással, mert 25 alatt és 55 feletti foglalkoztatás esetén szocho kedvezményt kapnak a cégek.

2017. márc. 1. 11:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!