Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Reális sztori hogy egy bolti...

Reális sztori hogy egy bolti eladót 1 nap betegség után kirúgnak? Vagyis azonnal ahogy megtudják hogy betegállományba ment?

Figyelt kérdés

Reális lehet a sztori?

Ismerősöm azt meséli hogy bolti eladóként dolgozott tavaly augusztus óta. Egy napot nem hiányzott nem késett még szabit se vett ki (akart volna de nem engedték ez is egy érdekes dolog…)

Úgy megbetegedett hogy muszáj volt elmennie orvoshoz és otthon maradni. Betelefonált annak rendje és módja szerint kora reggel hogy beteg nem megy pár napig. Háziorvos kiírta, papírja volt.

de nem volt rá szüksége.

Ugyanis kedden betelefonált hogy beteg, szerdán már jött a levél postán hogy azonnali hatályú felmondás indoklás nincs (!!! azonnali hatály és nincs indoklás) maradék pénze megjött utalva és ennyi. Felmondást láttam ennyi volt benne: mai nappal munkaviszonyát felmondom, ennyi.

És mehet a francba.

Ez reális lehet? Valaki beteg mer lenni és azonnal még aznap már rúgják is ki?

És mi a helyzet pl a bent maradt szabikkal? Mert egy napot még ki nem vett nem hagyták de időarányosan kiszámolható tavalyra + idénre hány nap járt volna amit ki kellett volna fizetni utolsó fizukor-de persze nem fizették.

2016. ápr. 9. 12:56
 1/5 anonim ***** válasza:
81%

Ez nem reális. Nem csak az, hogy 1 napi betegségért valakit kirúgnak, hanem az, hogy pl. Táppénz alatt nem lehet kirúgni senkit (illetve ki lehet de a táppénz lejártakor kezdődik), azonnali hatállyal pedig a munkaadó nem mondhat fel indoklás nélkül.

Ha ez megtörtént még jó is, most kell menni a munkaügyi főfelügyelőségre, be lehet az ilyen szemét munkaadón hajtani az összes szabit, a táppénzt és talán még egy kis kártérítést is plusz tuti megbüntetik..

2016. ápr. 9. 13:12
 2/5 A kérdező kommentje:

"azonnali hatállyal pedig a munkaadó nem mondhat fel indoklás "

Ez megint egy nem igaz/így nem igaz dolog. Elvileg nem rúghat ki de ha mégis ki rúg és a dolgozó nem viszi jogi fórum elé a jogtalanságot akkor mi lesz? Semmi.

Akkro mégiscsak kirúgták azonnali hatállyal indoklás nélkül...

A munkáltató meg meri tenni mert arra gondol a hülye dolgozó úgyse tesz majd semmit.

És lám be is jön mert pl ez esetben se fog semmi történni. Imserőöm is már egy másik helyen van (feketén persze...) de a régi hely ellen semmit se fog tenni csak a vállát vonogatja hogy "hát így jártam".

Na ezért meri megtenni a cég is.

2016. ápr. 9. 14:22
 3/5 anonim ***** válasza:

"Ugyanis kedden betelefonált hogy beteg, szerdán már jött a levél postán hogy azonnali hatályú felmondás"

"Táppénz alatt nem lehet kirúgni senkit"

Ez így van, csak lehet, a felmondást nem keddre, a táppénz kezdetére, hanem hétfőre dátumozták, mivel szerdán már meg is kapta, s így kijátszották, hogy betegállomány alatt mondanának fel.

Amivel itt operálni lehetne, az az azonnali hatályú felmondás, de még ez sem 100 % - kérdés, milyen szerződése volt az illetőnek?

Hallottam már olyant munkavállalótól, hogy 3 hónap próbaidő után nem hosszabbítják meg a szerződését, hanem pár nap múlva megint visszaveszik 3 hónap próbaidőre - ha a kérdező is így dolgozott, akkor még az azonnali hatályú felmondás miatt sem lehet perelni... :-(

Max a szabik miatt - de azt meg be kell tudni bizonyítani - lehet, papíron ki lett írva neki (hallottam itt már olyanról is, hogy 2 jelenléti ív volt :-( )

2016. ápr. 9. 14:30
 4/5 anonim ***** válasza:

Óóóóó, kérdező, már megint Te vagy az, a kitalált/Veled megesett munkajogi történeteiddel?

Én hülye meg megettem, aztán még képes voltam rendesen válaszolni... :-(

2016. ápr. 9. 14:33
 5/5 anonim ***** válasza:

A válaszodból látom, hogy te már megint a szokásos troll vagy, de azért ezt még leírom:

"Ez megint egy nem igaz/így nem igaz dolog. Elvileg nem rúghat ki de ha mégis ki rúg és a dolgozó nem viszi jogi fórum elé a jogtalanságot akkor mi lesz? Semmi. "

Ezen logikát követv ha én átmegyek hozzád és agyonverlek egy péklapáttal akkor azt senki nem viszi jogi fórum elé akkor sem lesz semmi... Fuck logic man...

Mivel a többi egyértelmű kamu, szót sem érdemel többet.

2016. ápr. 9. 14:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!