Betegség miatt felmondhatnak? Részletek lent
Egy hónapja dolgozok egy nagy multinál.
Régebben volt egy elég komoly betegségem, most ez kiújulni látszik, vagy a szövődménye maradt vissza, nem tudom. Ma voltam dokinál, kapásból a jövő hétre kiírt ( sok vizsgálat, miegymás jön még). A helyzet az, hogy próbaidőn vagyok. És úgy olvastam, a betegszabi, táppénz, miegymás nem véd azalól, hogy felmondjanak...tartok tőle, hogy emiatt fel fognak mondani.
Ha az lesz, amit sejtek, akkor még párszor táppénzre kell mennem az elkövetkező 2 hónap alatt, ami még hátravan a próbaidőből...ilyenkor mit lehet tenni? Valakinek ötlet?
Akkor ez fákk...
dolgozhatok akárhogyan nem olyat csinálok ami hűűűde nehezen pótolható lenne ( sima irodai adminisztrátor vagyok, pötty pötty a gépen egész nap...szerintem egy majmot is hozhatnának a veszprémiből az is meg tudná csinálni) na mindegy így jártam
Azon a napon, amikor megszűnik a szerződésed, megszűnik a biztosításu jogviszonyod.
Eü ellátásra max 45 napig még jogosult vagy, de ez függ attól, mennyit dolgoztál.
Táppénzre a megszűnést követő naptól nem vagy jogosult.
csak azt nem értem, ha tényleg kivágnak emiatt, és akkor nem jár tb, akkor mi lesz?
Betegen megyek orvoshoz, és azt mondja majd, hogy bocsi, mivel nincs tb-d, fizess v menj?
Mondjuk fizeted a tb-t. Ez nem merül fel a fejedben lehetőségként? BEjelentkezel a nav-nál és fizetsz.
Egyébként ellátnak ingyenesen, majd az elmaradt járulékot számlázza a nav, pótlékostól.
de felmerült a fejemben...meg az is hogy mennyibe kerül.... ejj de nem szívesen találkoznék veled személyesen, kellemetlen ember lehetsz :D
már ha te írtad azt a gerinces kommentet is.
na de azért köszi h válaszoltál. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!