Hol, milyen munkakörben keresnek kevesebbet a nők, mint a férfiak?
Én magam sehol nem tapasztaltam, de mikor olyan emberekkel beszéltem, akiknek életük során több millió bérpapír ment át a kezük alatt (bérszámfejtők, HR-esek), akkor mindegyik megerősítette, hogy ők sem láttak még ilyesmit.
Bizonyos jutalékos szakmákban, ügynöki munkakörökben pedig a nők vannak előnyben, ezt számos oktatáson is elmondják, mert könnyebben építenek bizalmat, kevésbé félnek tőlük például egyedülálló idősek is.
Szóval, miért tartja magát ez a téves hiedelem, ami már lassan olyan komikus lesz, mint a lapos Föld?
Azonos munkakörben nincsen különbség (orvos VS orvos), de különböző munkák esetén már van (orvos VS takarítónő).
Ha a másodikat veszed összehasonlítási alapnak kapásból van bérkülönbség, ha az elsőt, akkor nincs, de ebből nem lehet hírhajhász cikkeket írni és TV adást generálni, ezért marad a feszültséggerjesztés!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!