Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Papíron Asperger-szindróma és...

Papíron Asperger-szindróma és egyéb mentális betegség gyanújával (borderline) mire számíthatok munka terén? Ugye ettől még jogom van dolgozni?

Figyelt kérdés

Különösen az állami szféra érdekelne, mert közigazgatási diplomám lesz (már a mestert csinálom az NKE-n) és ennek megfelelően államigazgatásban szeretnék elhelyezkedni. Fiatal pályakezdő lennék, 24 éves, lány. Nagyon jól tanulok, szorgalmas vagyok, de igen, vállalom és tudom is magamról, hogy van egy bizonyos "rendellenes" állapotom, mégis teljes értékű életet élek jelenleg és a jövőben is szeretnék.

Mik az esélyeim ezzel a betegséggel szerintetek? Szeretnék dolgozni, tisztességes munkahelyen, és fejleszteni magam, természetesen mellette tovább járnék a pszichiáterhez is, ha szükséges és felirják, a gyógyszereket is szedni fogom.

2019. szept. 27. 12:55
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

# Brutál Tv

Te csak ne kedveskémezz engem, arra ott van a párod, a családod, az akarkid! Velem te ne!

Amúgy az egész egyetem tudja rólam, hogy enyhén aspergeres vagyok és még biztatnak is, hogy ha netán állami szférában kötnék ki (ami szinten nem biztos, és nem azért, mert nem fogadnának el, hanem mert nevetséges fizetésekkel akarják kiszúrni a dolgozók szemét, és én a 2

felsőfokú nyelvvizsgámmal + majdan 2 diplomával sokkal többre vagyok képes), nyugodtan vállaljam, ezért a cég adókedvezményt is kap!Nem mindenhol előítéletes emberek dolgoznak, akiknek az probléma, ha valaki munkamániás, tehát jó munkaerő, de nem beszél, csak csendben végzi a dolgát! Na, én pontosan ilyen vagyok, azonban imádok dolgozni, tanulni!legfeljebb nem emberekkel végzendő munkát választok, vagy nem ilyen jellegű melóra vesznek fel, de ennyi! Sikerulni fog, mert eddig is dolgoztam diákként, és elégedettek voltak velem.

Majd akkor legyél cinikus Brutal Tv ha véletlenül a családodba is születik egy hasonló problémával küszködő, hidd el, nem ritka a "betegség ", nézz csak utána """"Kedveském""""!

Jó olvasást!

2019. szept. 30. 13:19
 12/15 anonim ***** válasza:
49%

"A borderline is csak egy gyanú volt, erről nincs papirom hála istennek, így jogilag nem számítok annak!"

De ha jól tudom, akkor a borderline nem jogi kategória, csak egy homályos címke, amit azokra használnak, akiknek gyerekkorukban úgy torzult az idegrendszere, hogy bizonyos helyzetekben kisül.

Az asperger meg nem hátrány, ahogy tudom. Egyszerűen nem kell olyan dolgokat csinálnod amiket nem szeretnél. Attól függetlenül, h az emberek többségének nincs baja vele.

2019. szept. 30. 19:43
 13/15 anonim válasza:
51%

Válasz a #8-ra,

#7-es vagyok.

"zárkózott, egyedüllétet preferáló, magának való csaj vagyok, semmi extra. Azonban normálisan viselkedem, és jelenleg gyógyszert sem szedek."

Tehát bementél a pszichiáterhez, ezeket mondtad, mint "probléma", ill. ezeket tapasztalta, és gyorsan adott egy ASD és BPD diagnózist/gyanút? Merthogy így simán csak introvertált vagy - bár a "sok bulis havert", hosszútávú kapcsolatot hozzávéve, még talán az se. Esetleg valami szorongásos izé, nemtom...

Ne hari, de nekem ez sehogy sem áll össze! :)

Lehetséges, hogy - dicső egykori miniszterelnökünk nyomán: Nem fejted ki az igazság minden részletét?

Nos. Ha gyakorlatilag semmi bajod, akkor nehogy eszedbe jusson bármi papírt, gyanút, bármit felhozni egy állásinterjún. Felesleges, és egyből hátrasorolnak.

(Azért téptem itt a szám hosszabban, mert ha MÉGIS van veled valami, akkor meg kaphatsz támogatást (mentor), a munkahelyed adókedvezményeket stb-stb, és jobban kezelik, tolerálják a nehézségeid.)

2019. okt. 1. 10:53
 14/15 BRUTAL TV ***** válasza:
41%
Zavarodott ez a nő.
2019. okt. 1. 18:29
 15/15 A kérdező kommentje:

#13 simán lehet, hogy a pszichiáter tévedett és nem vagyok valójában egyik sem. Gyerekkorom óta, mióta csak az eszemet tudom, mindig volt egy éppen "aktuális legjobb barátnőm ", akivel mindent megbeszéltünk, rosszalkodtunk, együtt tanultunk. Hidd el, én is annak örülnék a legeslegjobban, ha esetleg másik orvos is megnézne és kiderülne, ordas nagy tévedés az egész, totál átlagos ember vagyok, csak rendkívül introvertált (a munkamánia, emberkerülés viszont igaz rám).

Szóval adok egy esélyt a dolognak szerintem és mostantól letagadom az egészet, megpróbálom elhitetni saját magammal is, hogy az orvos volt hulye, vagy csak én voltam kamasz, ezért tévedett, valójában semmi közöm az aspergerhez, borderline-hoz meg még ennél is inkább nem. :)

2019. okt. 1. 19:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!