Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha felmondok, de a felmondási...

Ha felmondok, de a felmondási idő alatt nem csinálok semmit, mi történhet?

Figyelt kérdés

Régóta vagyok a cégnél, közel 20 éve.

Emiatt 3 hónapos felmondási időm lenne, és az a tapasztalat, hogy ezt nem szokták elengedni.

Sajnos hosszú út vezetett idáig, nem szívesen lépem meg, de egy ideje olyan a vezetés, hogy nem nagyon látok más utat.

Ha nem engedik el a felmondási időt, és bemegyek, de tényleges munkát nem végzek, vagy csak minimálisat, mi történhet?

Mondhatják azt a felmondási idő alatt, hogy ők küldenek el, mikor én már előtte felmondtam?

Esetleg beperelhetnek?

Sajnos hosszú út vezetett idáig, és ahogyan ők álltak hozzám, hozzánk az elmúlt években, ugyanannyi befektetett energiát gondolok én is feléjük visszaadni.

2019. szept. 21. 18:58
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
30%

Még ilyenkor is felni kell a dolgozónak.

Atya ég! Milyen kicsi ez az ország!

2019. szept. 22. 07:00
 12/16 anonim ***** válasza:
77%
#11: Nem félni kell, hanem betartani a szerződésben foglaltakat
2019. szept. 22. 09:47
 13/16 A kérdező kommentje:

Jól írja a 10-es, kollektív szerződés az irányadó, amiben elég hosszú felmondási idők vannak ilyen hosszú munkaviszony után.

Nem csak akkor, ha ők mondanak fel, néhány éve felmondott egy kollégánk, rendes felmondással, önszántából, és 4 hónapot kellett még letöltenie.

Nem azt várom, hogy egy pillanat alatt oldódjon meg.

A "hosszú út vezetett idáig" véleményem szerint épp azt sugallja, hogy már hosszú ideje nem oldódnak meg a dolgok.

Attól, hogy nem részleteztem, még nyugodtan el lehet hinni, hogy a vezetőség részéről vannak olyan dolgok, amik nem korrektek, és ha ők így állnak hozzá, akkor ennyi év után én is így fogok, hiszen mindig azt éreztem, éreztük, hogy nem kapjuk vissza azt, amit mi beleadunk. Emberi oldalról. És egy idő után azt mondja az ember, hogy elég, köszöni szépen, de inkább akkor is megy, ha nincs még másik hely, majd lesz, mindegy, csak innen el.

Biztosan nem jó ajánlólevél, ha valóban semmit nem csinálok, de ha egy másik helyen erre rákérdeznek, akkor lenne mit mesélnem nekem is. Hosszú éveken át csináltam olyasmit, ami nem volt muszáj, de lojális voltam a céghez. El tudom ilyenkor mesélni az ő hozzáállásukat, és hogy miért jutottunk ide. De a kérdésben kitértem arra is, hogy nem biztos, hogy semmit nem csinálna ilyenkor az ember, hanem inkább minimálisat. Amit nagyon-nagyon muszáj, de annál egy szalmaszállal sem többet. Épp amit tapasztaltam irányomba ezekben az években, pont annyit. A minimumot.

2019. szept. 22. 17:34
 14/16 anonim ***** válasza:
53%
Szabad tudni mennyi bruttó havibérért szeretnéd a minimumot nyújtani?
2019. szept. 23. 21:29
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Én a közös megállapodások híve vagyok. Amikor felmondtam, sosem új projekteket csináltam, hanem a régieket fejeztem be és tudás átadást végeztem. Nem szivattak és minimális munka volt ez is. Mivel nem kellett magam megterhelni és 10 felé figyelni egyszerre, mint előtte. Ezért a figyelem megosztó stresszes helyzet miatt mondtam fel.

Ez egy konkrét dolog. A többi annyira általános, hogy ott kötsz bele, ahol akarsz. És bele is kötsz. Ha minimált csinál valaki az azt jelenti, hogy annyit, amennyi jogilag szükséges, de nem annyit, hogy abból dicséret legyen. Erre azt írják hogy emiatt szívhat még valaki. Erre írtam, hogy ez gáz, hogy még ennyire ki van szolgáltatva a kisember.

2019. szept. 23. 21:43
 16/16 anonim ***** válasza:
53%

Nem tudom, ezt Te tudod kérdező!

Én mondjuk olyan szitu miatt, hogy nem volt szerszám a munka végzéshez, és otthonról hordtunk be néha ezt azt, de ezt nem értékelte a cég, nem bosszankodnék. Nem voltam köteles biztosítani a saját eszközömet nekik. Önként tettem, nincs miért reklamálnom.

Nem tudom, nálad mi volt az "emberi oldal", de a munkaviszony nem egy szeretetszolgálat egyik részről sem. Dolgozni járunk bérért, a munkáltató utasításának megfelelően. Többet nem várhat el. Ha olyanra utasít, ami szabályellenes, testi egészségemet, életemet veszélyezteti, vagy másét, köteles vagyok visszautasítani.

Én 25 év után jöttem el, világégéssel. Soha nem gondoltam volna, hogy így "hálálják" meg az elkötelezettségemet, pedig benne volt a pakliban. Ettől még mindvégig eleget tettem annak, ami rám nézve kötelező volt. Elvégeztem a munkát, kifizettek, én emelt fővel távoztam. A lelki oldalát pedig belesírtam a kispárnámba... :)

2019. szept. 24. 04:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!