Ha próbaidő alatt felmondok?
Átmenetileg elkezdtem dolgozni egy gyárban, egy hete, de közbe találtam számomra jobb állást!
Október 1-tol(hétfői nap) leszek bejelentve.
Azt szeretném, hogy minnel tovább tudjak, a gyárban dolgozni, ha pénteken mondok fel, elotte egy munka nappal, az jó, vagy inkább már hétfőn szóljak.?
(Bocsánat, hogy tudatlan vagyok, pályakezdő vagyok.)
Utolsó előtti!
Ha bunkozol, én is!
Te meg tanuld meg értelmezni a szöveget !!
Először is, mi az hogy vinned KELL a kilépő papírjaidat az új helyre? Nem kell vinned sehova, semmi közük hol dolgoztál előtte, a TB-be meg így is be tudnak jelenteni. (max. csak jobb ha vannak nálad a kilépő papírok) A lényeg hogy sem az első nap, sem máskor nem KELL odaadnod nekik a kilépő papírjaidat. Kérhetik de nem vagy KÖTELES azt számukra átadni. Egyszerűen semmilyen jogszabály nem kötelez erre. Ki sem rúghatnak emiatt.
Aztán felmondást még nem is kell papíralapon intézni. Egyszerűen írsz egy e-mailt a közvetlen felettesednek hogy felmondasz a mai nap és kész. Az e-mail hivatalos információközlésnek minősül, a te e-mail címedről küldött e-mail egyenértékű egy általad aláírt papírral. Az e-mail elküldésének az időpontja is hivatalosnak számít. Ezt nem kell senkinek átvenni, elolvasni, tudomásul venni, hitelesíteni... semmit. Onnantól hogy elküldted az e-mailt, felmondtál és kész.
Szemezgetés a Munka Törvénykönyvéből:
"A megállapodást, ha írásba kellett foglalni, módosítani vagy megszüntetni csak írásban lehet.
Az írásbeli jognyilatkozat akkor tekinthető közöltnek, ha azt a címzettnek vagy az átvételre jogosult más személynek átadják, vagy az elektronikus dokumentum részükre hozzáférhetővé válik. Az elektronikus dokumentum akkor válik hozzáférhetővé, amikor a címzettnek vagy az átvételre jogosult más személynek lehetősége nyílik arra, hogy annak tartalmát megismerje. A közlés akkor is hatályos, ha a címzett vagy az átvételre jogosult más személy az átvételt megtagadja vagy szándékosan megakadályozza."
A fentiek alapján azért az elektronikus úton történő közléssel csak "finoman". Nem lesz "közölt" (tehát joghatást nem vált ki), ha a címzettnek nincs lehetősége az elektronikus dokumentumot megnyit, annak tartalmát megismerni. Ennek bármilyen oka lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!