Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha próbaidő alatt felmondok?

Ha próbaidő alatt felmondok?

Figyelt kérdés

Átmenetileg elkezdtem dolgozni egy gyárban, egy hete, de közbe találtam számomra jobb állást!

Október 1-tol(hétfői nap) leszek bejelentve.

Azt szeretném, hogy minnel tovább tudjak, a gyárban dolgozni, ha pénteken mondok fel, elotte egy munka nappal, az jó, vagy inkább már hétfőn szóljak.?

(Bocsánat, hogy tudatlan vagyok, pályakezdő vagyok.)

2019. szept. 21. 14:20
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Utolsó előtti!

Ha bunkozol, én is!

Te meg tanuld meg értelmezni a szöveget !!

2019. szept. 22. 08:50
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Először is, mi az hogy vinned KELL a kilépő papírjaidat az új helyre? Nem kell vinned sehova, semmi közük hol dolgoztál előtte, a TB-be meg így is be tudnak jelenteni. (max. csak jobb ha vannak nálad a kilépő papírok) A lényeg hogy sem az első nap, sem máskor nem KELL odaadnod nekik a kilépő papírjaidat. Kérhetik de nem vagy KÖTELES azt számukra átadni. Egyszerűen semmilyen jogszabály nem kötelez erre. Ki sem rúghatnak emiatt.

Aztán felmondást még nem is kell papíralapon intézni. Egyszerűen írsz egy e-mailt a közvetlen felettesednek hogy felmondasz a mai nap és kész. Az e-mail hivatalos információközlésnek minősül, a te e-mail címedről küldött e-mail egyenértékű egy általad aláírt papírral. Az e-mail elküldésének az időpontja is hivatalosnak számít. Ezt nem kell senkinek átvenni, elolvasni, tudomásul venni, hitelesíteni... semmit. Onnantól hogy elküldted az e-mailt, felmondtál és kész.

2019. szept. 24. 21:54
 13/17 anonim ***** válasza:

Szemezgetés a Munka Törvénykönyvéből:

"A megállapodást, ha írásba kellett foglalni, módosítani vagy megszüntetni csak írásban lehet.

Az írásbeli jognyilatkozat akkor tekinthető közöltnek, ha azt a címzettnek vagy az átvételre jogosult más személynek átadják, vagy az elektronikus dokumentum részükre hozzáférhetővé válik. Az elektronikus dokumentum akkor válik hozzáférhetővé, amikor a címzettnek vagy az átvételre jogosult más személynek lehetősége nyílik arra, hogy annak tartalmát megismerje. A közlés akkor is hatályos, ha a címzett vagy az átvételre jogosult más személy az átvételt megtagadja vagy szándékosan megakadályozza."

A fentiek alapján azért az elektronikus úton történő közléssel csak "finoman". Nem lesz "közölt" (tehát joghatást nem vált ki), ha a címzettnek nincs lehetősége az elektronikus dokumentumot megnyit, annak tartalmát megismerni. Ennek bármilyen oka lehet.

2019. szept. 25. 04:02
 14/17 anonim ***** válasza:
52%
Milyen oka lehet annak hogy valaki nem tud hozzáférni a saját munkahelyi e-mailjéhez? Ehhez bizonyítania kellene hogy pont akkor lefagyott az egész rendszer így nem volt lehetősége az e-mail megnyitására. Ilyen szökőévenként szokott előfordulni, az esély hogy pont akkor lesz ilyen mikor elküldöd a felmondásod gyakorlatilag 0. Ennél már az is valószínűbb hogy a postás bácsi meghal útközben és nem sikerül a borítékot kézbesíteni.
2019. szept. 25. 15:17
 15/17 anonim ***** válasza:
Teljesen mindegy, hogy Te a gyakorlati részét miként gondolod, a törvényben ez áll, és vita esetén a bíróság ehhez fogja tartani magát...
2019. szept. 26. 04:15
 16/17 anonim ***** válasza:
Vagyis a törvényben is az van amit írtam, hogy lehet elektronikusan, e-mailben is felmondani. Ha nem nyitja meg az e-mailt vagy a SPAM mappába kerül az az ő baja.
2019. szept. 26. 15:08
 17/17 anonim ***** válasza:
Kb. igen...
2019. szept. 27. 04:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!