Egy újfajta MLM módszer, érdemes belevágni?
# 20
Ha TÉNYLEG érdekel a válasz a kérdéseidre, akkor szánhatsz rá egy kis időt, hogy utánnanézz. Talán rá fogsz jönni, hogy:
-ez nem egy BOMBA üzlet, hanem csak simán egy üzlet,
-egyáltalán nem tuti nyereséges mindenkinek, pont úgy, mint pl. a fodrászat, informatika, pékség...
-csak akkor megy jól, ha mindenkinek reklámozod.
@kituggya
Oké, csak a legtöbb pióca ügynökük ezekkel a kamu állításokkal reklámozza be.
Csak azt nem értem, minek kell megvizsgálni egyáltalán. Minden kupac szar felettmegállsz az utcán én beletúrsz, belenyomod az orrod, hogy szar-e?
Dehogy. Rápillantasz, kikerülöd, továbblépsz.
A nyereséget tobbek között az adozasa is meghatározza. Általánosítani meg plane nemzetközi szinten sem lehet az eltérő vallaltmodelllek adózás mellett a társadalmi osszetel ebbol adódóan társadalmi elfigadottsag vasarloi szokasok kultúrák miatt.
Kitugga ufyamezt kerdeztem toled is mashol.Mennyiben határozza meg a Te x országbeli nyereséged a magyar Azerbajdzsáni vagy Brazil piac? Magyar piacra hogy tufsz ajanlani valanit helyismeret nélkül? ( làsd adó jogszabályok. A te adozasi modod semmiben nem fogja a magyar alattad lévő nyereségét , bankszamla ide vagy oda.Mas egy angolszász egy német és egy magyar is.)
Mert ha csak ettől menne valami vagy ne adj isten lenne nyereseges hogy reklamozod akkor nem lenne értékesítési jutalékból származó bevételed sem. Hogy megkulonboztetheto legyen a piramisjatektol.
Amit meg úton útfélen iskola után pl. Aktívan a passzív mantrával tukmálni kell az nem reális szükséglet által megfogalmazott igényre épülő fizetőképes keresleti igényre lett kitalálva. Felülről irányított marketinggel és termék értékesítéssel differenciálatlan piac képpel sosem lesz bomba üzlet egy vállalkozás.
Csak az mlm az a beépített többszintű jutalék miatt illetve a társadalmi megítélése ( amihez nagyban hozzájárul pl az ilyen szakmailatlan és valótlan állítások mantràzàsa a szűrő nélkül bekerülő tagok állításai) miatt meg még ettől is hátrányosabb "üzlet".Kb az egyszàmlàs kényszer vállalkozások alatti szintet képviseli itthon.
Kérd meg mutassa meg a bankszámlakivonatát,nézd meg milyen életet él,milyen kocsija van milyen lakásban lakik,mennyire van élete.
Abból le lehet vonni következtetéseket.
Mindegyik előadja a tuti bizniszt aztán Citroenje van meg nem láttam a szépen felszerelt lakàst meg a pezsgő életet sem,albérletbe lakott ráadásul gettóban.
Na ott léptem le.
"Ha TÉNYLEG érdekel a válasz a kérdéseidre, akkor szánhatsz rá egy kis időt, hogy utánnanézz. Talán rá fogsz jönni, hogy:"
Tehát ugyan annyira kockázatos mint egy igazi vállalkozás, csak cserébe van beugró. Magyarul egy piramisjáték és semmi értelme.
Annyi különbséggel hogy ezt is csak számlaképesn ( vallalkozokent vagy adószámmal) tudod vegezni ha pénzt is akarst belőle valahogy nem csak levásárolni a jutalékod, csökkentve a többszintű jutalékkal eleve növelt vételárat -akár veszteség árán is kivenni-.
Viszont egy saját vállalkozás kockázatát csökkentheted ha pl az àraiddal vagy termékkel szolgáltatással tudsz fejleszteni és versenyképes lenni a lomha, globális cégekkel szemben .
Ebben meg szabott àrak mellett még központi - jellemzően tengerentúli - marketing terv is van ami alapján fel kell hajtanod a keresletet rgyolyan orszagban aminek a teruleto sajátosságait nem veszi figyelembe a marketing. Tehát nem valós igényekre épül mint az amit hiánypótló vállalkozásként magad inditasz.
Plusz kezdő támogatást sem kapsz mellé, se a megbízó sem egyéb úton ( pl. pályázatok, hitel stb).
# 26
Mit értesz beugró alatt?
@Bak Norbert
Igazad van, sok ilyen MLM cég létezik. Pár dolgot azonban kiemelnék a saját példámból kiindulva.
"nem csak levásárolni a jutalékod"
-elég sokan vannak, akiknek csak emiatt maradnak tagok: egy olyan helyről szerzik be a termékeiket minden hónapban, ahol kedvezményt kapnak. Én is mindig ugyanannál a benzinkútnál tankolok, csak azért, mert egyszer csináltak nekem egy pontgyűjtő kártyát. Interneten is olyan helyről rendelek, ahol van kedvezményem.
"többszintű jutalékkal eleve növelt vételárat"
-ez megint érdekes kérdés: engem pl sosem érdekelt, hogy egy boltban megvásárolt termék ára hogyan osztódik szét a terméket gyártó gyár igazgatója , a takarítónő és a bolti eladó között. Csak az érdekel, hogy nekem megéri-e megvenni azt a terméket. És még valami: nem mondom azt, hogy az MLM rendszerben árult termékek a legolcsóbbak, viszont ha lehet kapni akár EGY hasonló terméket is hagyományos kereskedelemben, ami drágább, azt is csak megveszi valaki, van akinek megéri megvenni.
Szerintem nem jelenthetjük ki azt, hogy MINDEN egyes mlmben kapható termék drágább az összes boltban kapható terméknél.
"jellemzően tengerentúli"
vannak helyi mlm cégek is, akinek ez a fontos, az csatlakozzon egy ilyenhez. (pl nekem ez fontos szempont volt)
"Mit értesz beugró alatt?"
Te most csak teszed a hülyét vagy direkt nem olvastad el amit a kérdező írt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!