Hogyan érdemes tanulni?
Te hogyan tanulsz? Melyeg a legjobb tanulási módszerek?
Infó szóbelire a 20 témakört kéne megtanulnom jövőhét szerdáig.
Az egyetemen néha 2 nap alatt tanulunk meg ennyit 1-1 vizsgára, mert muszáj.
Azzal kezdeném, hogy nem gyakorikérdésezek, hanem azt nézem amit kell :D
Az első napokat nagyon told meg, annyit tanulj amennyit csak tudsz. Én megtanultam, hogy az éjszaka az alvás ideje, inkább korábban felkelek, és 8-9nél sose tanulok tovább.Az utolsó napra már ne hagyj új anyagot, csak ismétlésre hagyd meg.
Nekem sokszor segít, ha írok egy vázlatot mi közbe tanulom a tételt, aztán magamban felmondáskor, írom azt is kulcsszavakkal ismét.
Nagyon fontos, hogy az alvás kárára ne menjen a tanulás, mert amikor alszol, akkor kerül át a hosszútávú memóriába az aznap megtanultak. Másnap átismételed az előzőnapi anyagot.
Csinálj időbeosztást, hogy mikor mit tamulsz, húzd ki a lényeget, ha nem értes valamit, akkor keress utána, olvasgass a témában.
Tanulj meg napi 4 tételt, akkor 5 nap alatt kész és 2 napig ismételhetsz. Egyeltalán nem lehetetlen, csak állj hozzá pozitívan.
Most úgy csinálom, hogy 9 kor kelek és kb délig tanulok.
30 perces "műszakokba" és 5 perc szünet közte.
Ha megtanultam egy témakört akkor leírok róla mindent fejből és ezeket minden este és reggel átolvasom 1x így talán megmarad mind a 20 addigra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!