Létezik, hogy közfoglalkoztatásból nem akarnak nagyon elengedni?
Végre találtam egy jól fizető munkát. 2 héten belül kezdeni is tudnék (gyári munka). Viszont az új munkáltató abban az esetben engedi csak aláírni a szerződést. Ha viszem eminnen azt a papírt, hogy megszűnt a közfoglakoztatott munkaviszonyom. Viszont a mostani főnököm nem nagyon akar elengedni néven minek akarok én gyárba dolgozni. ( nekem meg nem mindegy hogy ötven ezer nettót keresek vagy 180 nettót.
Lehet hogy valakinek nem sok ez a 180, de nekem nagyon sokat segítene a jelenlegi életemen.
Szerintem meg tudod a gyárban beszélni, hogy akkor kezdesz.
Nem tudom, mit gyártanak, de valószínűleg karácsony környékén minden munkásnak örülnek.
Szia.
Nem tudom, hogy olvasod-e még a válaszokat.
A közfoglalkoztató köteles elfogadni a felmondásod, ha találtál az elsődleges munkaerőpiacon munkát.
Ennélfogva nem számít, hogy 2 hónap vagy 8 hónap van hátra a szerződésedből. Ha egy egy éves időtartamú közfoglalkoztatási szerződés megkötése után két héttel találsz munkát, akkor is el kell engedniük. A határozott időtartam itt inkább a közfoglalkoztatottnak biztonsági öv, nem a foglalkoztatónak.
Ha kekeckedik, kérlek fáradj be a helyileg illetékes Munkaügyi Központba, mert a közfoglalkoztatottak kiszervezését ők intézik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!