Létezik, hogy közfoglalkoztatásból nem akarnak nagyon elengedni?
Végre találtam egy jól fizető munkát. 2 héten belül kezdeni is tudnék (gyári munka). Viszont az új munkáltató abban az esetben engedi csak aláírni a szerződést. Ha viszem eminnen azt a papírt, hogy megszűnt a közfoglakoztatott munkaviszonyom. Viszont a mostani főnököm nem nagyon akar elengedni néven minek akarok én gyárba dolgozni. ( nekem meg nem mindegy hogy ötven ezer nettót keresek vagy 180 nettót.
Lehet hogy valakinek nem sok ez a 180, de nekem nagyon sokat segítene a jelenlegi életemen.
Létezhet, hogy nem akar elengedni, ugyanis a közfoglalkoztatottaknak elég nagy része határozott idejű munkaszerződéssel dolgozik - márpedig ezt csak szigorúan meghatározott esetekben lehet megszüntetni, felmondani.
Ha határozatlan idejű munkaszerződésed van, akkor más a helyzet: egyszerűen felmondasz írásban (bár ekkor is 30 napa afelmondási idő). De ha határozott, akkor ezt nem teheted meg pusztán azért, mert jobban fizető állást találtál.
Határozott idejű szerződést nem lehet csak úgy felmondani.
Amikor lejár, aznap mehetsz.
"Magyarán a szerződés végett sínylődők ezen a semmi pénzen amíg a szerződés le nem jár.. "
Ne haragudj, de ne mást okolj a dolgok miatt: Te azt a szerződést ALÁÍRTAD és nyilván azért, mert amikor aláírtad, olyan helyzetben voltál, hogy még az az 50 ezer is jól jött.
Amúgy épp ez lenne a lényege a közmunkának, hogy a totál munkanélküliségből a közmunkába, majd onnan a normál munkavállalói szektorba vezesse az embereket.
(nem, nem vagyok kormánypárti, de ezt, ha jól csinálják, akár hasznos is lehet)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!