Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Betanított munkások lassan...

Betanított munkások lassan 300 bruttót kapnak és így is alig maradnak meg mert keveslik-de tkp mennyit akarnának kapni a szaktudást nem igénylő munkáért?

Figyelt kérdés

Engem ugyan ez közvetlenül nem érint, de azért elismerem nehéz helyzetben van a cég ahol vagyok, betanított fizikai munkakörre szaktudást nem igényel, erre adnak lassan 300 bruttót és alig van ember aki megmarad pár hónapnál tovább mert keveslik a bért. De tkp mennyit akarnának kapni egy semmi szaktudást nem igénylő munkáért?

Mert egy tanár (pl a feleségem) 5 évet tanult az egyetemen hogy kapjon nettó 130-at kezdőbérnek. Egy orvos egy mentőtiszt szarrá tanulja magát és kap nettó 150 alatt.

A betanítottak mit gondolnak mennyit érnek ők? Mennyi az ő hozzáadott értéke ami ugye a klasszikus felfogás szerint az az érték ami a munkaerőpiacon pénzt ér?

Mert egy orvos egy tanár esetében hatalmas ez a hozzáadott érték. De egy betanított esetében ez ugye nulla.

2019. szept. 18. 11:41
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
83%

"totál evidens.... ha milliót fizetnének akkor se mennék el 3 műszakba trógerkedni"

Hát én mennék! 1 millióért hogyne mennék!

Feleségem, gyerekeink otthon vannak még, szóval tök mindegy mikor van szabadnap.

2019. szept. 18. 17:23
 22/23 Laylah ***** válasza:

Dolgoztam 12 órában, 3 nappalos- 3 szabad- 3 éjszakás- 3 szabad beosztásban. Magát a munkát utáltam, mert marha unalmas volt, viszont a mindenféle pótlékokkal meg havi teljesítményprémiummal nettó 175k alatt sosem kaptam. És ez a gyárunk azon részén van, ahol a legkevesebbet keresnek a dolgozók (nők csak itt dolgozhatnak a termelésen belül). Ez 1000 Ft-os bruttó órabért jelent kb. Viszonyításképpen a legjobb gyári pozícióban 2500 Ft körül keresnek óránként, de mindenhol máshol is megvan legalább az 1200 Ft/óra, tehát nagyjából a 200k nettó.

Átvettek irodára, itt valamivel kevesebbet kapok mint amit az elején írtam, cserébe kötetlen a munkaidő (törzsidő van), lazább a munka, a kollégák is értelmesek, jó fejek, és ez utóbbi, amiért megéri, természetesen amellett, hogy érdekel is, amit csinálok. Viszont nem volt bajom a 3/3-as beosztással sem, párom is abban a műszakban dolgozik, és átállni sem esett nehezemre (az éjjelesről való visszaállás volt egy kicsit nehezebb).

2019. szept. 30. 11:58
 23/23 Sammy1203 válasza:

Igazán értelmesek vannak itt. Trógerkedni? Lustaság? Értelmesség? Tényleg? Komolyan? Én az év 12 hónapjából 10ben 7 napot dolgozok, plusz 2 nap szabad. 3 műszakban. Nincs hétvégénk, nincs ünnepnapunk, a karácsony, a szilveszter, húsvét mind felejtős. Ehhez képest alig kapok 170et. Hogy csak lustálkodom meg trógerkodom? Na azt megnézném. Minden nap több tonnát mozgatok meg kézzel! Nő létemre, meleg van, zaj van, por van, és ha nem megy úgy a termelés, még baszogatnak is. A lakatosok nrm érnek rá szerelni, ha valami elromlik, így ez rám marad, a szaros bet. munkásra. Minden nap idiótákkal kell dolgoznom, akikért vállalnom kell a felelősséget. És miért? Nettó 170ért. Lehet mondani, hogy miért nem váltok? Megmondom. Mert a munkahelyem az egyik legjobban fizető vállalat a városban. Az előző m.helyemen ezért a munkáért örültem, ha 120at kaptam. Szóval igen, igenis kevesellem. Most vettem egy házat természetesen hitelból, csak a felújítás legalább négy év. És még nem mondtam sokat. A törlesztés 50, a bérlet 20, a közüzemi díjak 40, a fát nem is említem, és még enni is kellene. Kérdem én, akkor ebből meg lehet élni?

És nem, nem teszek hozzá annyit a rohadt néphez, mint egy tanár, vagy mentős. De én is ugyanolyan ember vagyok, és ugyanúgy megérdemlem a megbecsülést, mint bárki. Ahogy a biztos megélhetést is.

2020. jan. 29. 19:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!