A betanított munkákhoz miért előny az érettségi?
Voltam nyári szünetben gyárban dolgozni és a gyártósor egyik pontján kellett egy gombot lenyomni 15 másodpercenként és egy csipesszel beletenni egy alkatrészt a termékbe.
Amúgy szerettem volna valami szellemi munkát csinálni, de kiderült hogy a jelenlegi érettségis tananyag csak arra készít fel hogy ilyen munkát el tudjak végezni. :D
Meg is mondták hogy érettségivel csak ilyen munkát tudnak adni. Hát ezt egy majom is meg tudja csinálni.
Sokak szerint az érettségit is, de ezt cáfolnám, mert egy majom biztos nem beszél angolul és nem tud deriválni.
Épp ez az. A majmos dolog nyilván túlzás, mert aki nem tud leérettségizni az egy majom szintjén van, vagy alatta - és egy ilyen emberre nem bíznék egy gomb nyomkodását sem. Ahhoz, hogy leérettségizz nem kell tudnod se angolul, se deriválnod, mert 20%-tól megy át az ember - annyit meg jóformán betippelni is lehet.
Nem pottyan csak úgy az ember ölébe egy jól fizető, jó munka az érettségi után, (diploma/mák után sem mindig könnyen).
# 2
Tudod nem akarnék még jól fizetőt sem. Lehet átlagos. Vagy minimálbér, de a munka értelmetlensége őrjít meg, Az hogy az agyi teljesítményem 1%-át igényli kb.
Az érettségit megcsinálni messze többet igényelt.
# 5
Mindössze olyan munkát amiben lehet problémákat megoldani, tudom használni az idegennyelv tudásomat. Mindazt a tudást amit a rengeteg tantárgy tanulása során megszereztem.
A gombnyomogatás nincs arányban ezekkel.
# 8
Te HR-el foglalkozol? Csak azért kérdezem mert írod hogy "szívesebben veszel fel érettségizett embert".
Akkor van tapasztalatod fizikai munka toborzásban. Mi a véleményed, tényleg ordító a különbség egy érettségizett és egy 8 általánossal rendelkező ember közt?
Bár a kérdést nem neked tetted fel kérdező, de remélem nem baj ha én is válaszolok.
Dolgoztam sokat érettségizettek és érettségizetlenek között.
Nem kőbevésett dolog, lehet valaki érettségivel is tök hülye, meg érettségi nélkül is értelmes találékony ember.
De nagy általánosságba véve én azt tapasztaltam hogy ég és föld a különbség az érettségizett és az érettségizetlen emberek értelmi színvonala között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!