A betanított munkákhoz miért előny az érettségi?
Voltam nyári szünetben gyárban dolgozni és a gyártósor egyik pontján kellett egy gombot lenyomni 15 másodpercenként és egy csipesszel beletenni egy alkatrészt a termékbe.
Amúgy szerettem volna valami szellemi munkát csinálni, de kiderült hogy a jelenlegi érettségis tananyag csak arra készít fel hogy ilyen munkát el tudjak végezni. :D
Meg is mondták hogy érettségivel csak ilyen munkát tudnak adni. Hát ezt egy majom is meg tudja csinálni.
Sokak szerint az érettségit is, de ezt cáfolnám, mert egy majom biztos nem beszél angolul és nem tud deriválni.
Ha van érettségid, akkor nagy valószínűséggel tudsz írni és olvasni.
VS.
A tankötelezettségi korhatár elérése után viszont még mindig nagyon sokan nem sajátították el a fentebb említett "művészetet"!
Szomszédom pl. 17 éves koráig járt iskolába, de áthozza a leveleit, mert az egész családja analfabéta. Elemet nem tudják a lámpában kicserélni, mert ők nem értenek a gépészethez...
A legnagyobb WTF, hogy többet keresnek betanított munkásként, mint én tanszéki mérnökként!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!