Betanított munkások lassan 300 bruttót kapnak és így is alig maradnak meg mert keveslik-de tkp mennyit akarnának kapni a szaktudást nem igénylő munkáért?
Engem ugyan ez közvetlenül nem érint, de azért elismerem nehéz helyzetben van a cég ahol vagyok, betanított fizikai munkakörre szaktudást nem igényel, erre adnak lassan 300 bruttót és alig van ember aki megmarad pár hónapnál tovább mert keveslik a bért. De tkp mennyit akarnának kapni egy semmi szaktudást nem igénylő munkáért?
Mert egy tanár (pl a feleségem) 5 évet tanult az egyetemen hogy kapjon nettó 130-at kezdőbérnek. Egy orvos egy mentőtiszt szarrá tanulja magát és kap nettó 150 alatt.
A betanítottak mit gondolnak mennyit érnek ők? Mennyi az ő hozzáadott értéke ami ugye a klasszikus felfogás szerint az az érték ami a munkaerőpiacon pénzt ér?
Mert egy orvos egy tanár esetében hatalmas ez a hozzáadott érték. De egy betanított esetében ez ugye nulla.
"A betanítottak mit gondolnak mennyit érnek ők?"
Pont annyit, amennyit kapnak érte: mivel a diplomások - tisztelet a kivételnek - NEM VÁLLALNAK EL ilyen "alja" munkát, ezért nincs takarító, nincs melós, stb, van viszont rengeteg magasan képzett munkaerő, akikre nem feltétlenül vagy annyi számban van szükség - szakember meg nincs.
Még az előző hozzászólásomhoz: nem a betanított munkások vannak túlfizetve, hanem a tanárok alulfizetve.
Amúgy épp egy tanár ismerősöm panaszkodott, hogy a Lidl-ben többet keres a dolgozó: ja, csak az hétvégével, túlórával, esetenként kemény fizikai munkával keres annyit. Sok multis dolgozónak már az egészsége is kezd rámenni a hajtásra, a munkára - mindezt 35-40 évesen.
"NEM VÁLLALNAK EL ilyen "alja" munkát, "
Azért én tudok olyat aki vállalt volna ránéztek az életrajzásra ilyen egyetem olyan egyetem és kuka azonnal.
Ha ugyanoda jelentkezik valaki 8 elemivel felveszik másnap.
És nem kapna többet a diplomás se ha felvennék de fel se veszik. Miért nem? mert azt hiszik hamar lelép ha talál jobbat. De ugyanez igaz már rég a 8 elemisre is...
"Tagadd le a vegzetseged es jelentkezz!!"
ez a mai faceboook + linkedin világban marha bölcs tanács. Én pl ha nem írnám be a diplomát és ránéznek a nevemre a linkedin-en vagy akár szabad keresésben a guglin máris megvan hol és mit végeztem.
persze majd egy szaros hely miatt törlöm magam a linkedinről.
akkor inkább nem megyek oda és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!