Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Van még rajtam kívül olyan...

Van még rajtam kívül olyan kész csődtömeg aki képteéen elhelyezkedni a szakmájában vagy egyáltalán bármiben?

Figyelt kérdés

Fotográfus vagyok, de mióta a szakmám azóta 0Ft azaz 0Ft amit megsikerült keresni belőle. Pedig rengeteg pénz energia belement, különleges portfóliót készítettem el, nagyon szeretem az egészet,független emberek plusz tanáraim véleménye szerint is egybehangzóan nagyon szép és igényes már a munkám, reklám ezerrel, mégsem tudok keresni belőle.

Azóta a konyhai kisegítésen vagy eladó munkákon kívül semmit nem találok/ nem hívnak vissza, fényképezés terén pláne nem.

Értem, rossz a szakma amit választottam, de ennyire?

Mivel padlón vagyok anyagilag a héten elvállaltam egy barista munkát, de nagyon megvisel ez az egész.

Előtte is több mindent próbáltlam, de nem volt sikerem sok más dologban sem, valahogy mindig oda jutok el, hogy mivel anyagi tőkém nincs, és ismerettségeim akik beprotezsálnak, se családi vállalkozás, nem tudok kitörni az alap szintű munkákból ( eladó, felszolgáló, takarító stb...)

Mit javasoltok nekem?

Szívesen tanulnék még szakmákat, de pénzem már nincs rá, és a ma népszerű informatikus/mérnök/HR/Marketing stb távol áll tőlem:(

A legtöbb ismerősöm örökölt, családi vállalkozásban dolgozik és társai, vagy zsenik.

Már azt sem tudom, hogy ha összespórolok valamire pénzt, mégis mibe kezdjek megint. Érdekelnek az ételek világa, reggelizők és társai de ahhoz hatalmas tőke kell, érdekel a sminkes szakma, imádom a sminkek világát, a kézügyességem pedig nagyon jó. Illetve imádom a kutyákat, de a kutyás szakmákból sem leeht megélni. Sok minden érdekel nagyon, és sok hobbim is van, mégsem megyek semmire.

Tanács?

Elnézést, hogy hosszúra sikerült, első kérdésem itt.

25L

2019. szept. 16. 23:39
 1/4 anonim válasza:
100%

Szia! :)

Pont veled egyidős, hozzád hasonlóan kreatív szakmában tevékenykedő lány vagyok, grafikus. Amióta az eszemet tudom, alkotni akartam és valami kreatív munkát végezni, és mindig azt hallgattam, hogy a művészetből nem lehet megélni. De igenis meg lehet belőle élni, a fotózás pedig pont egy olyan szakma, amire hatalmas igényt látok.

Dolgozz először ismerősöknek: Vállalj fotózásokat, családi portrékat, rendezvényfotózásokat (pl. esküvők, bulik, előadások, konferenciák fotózása) és meglátod, majd előbb-utóbb az ismerősök ajánlani fognak másoknak is.

Ráadásul 2019-ben több szakmai kapcsolatot tudunk kialakítani az internetnek köszönhetően, mint valaha. Rakd ki a munkádat instagramra, készíts weboldalt - így az emberek egyből tisztában lesznek a stílusoddal, a munkásságoddal, és fel is fognak téged keresni.

Ebben a szakmában (is) nagyon fontos a kiterjedt kapcsolati háló, és mivel vizuális alkotó vagy, a neten egészen könnyen be tudod bizonyítani a tehetségedet egy jól összeállított portfólióval online.

Sok sikert!

2019. szept. 17. 00:19
 2/4 anonim ***** válasza:
70%
Esküvői fotózást hirdess neten, ne csak Facebookon, hanem weboldallal is, és eleinte menny árban keményen alá a konkurenciának. Nagyon nehéz olcsón esküvői fotóst találni, lenne rá igény.
2019. szept. 17. 08:51
 3/4 anonim ***** válasza:

Nem rossz szakma a fotózás, inkább az a baj, hogy boldog-boldogtalan csinálja már és bizony a kapcsolatok számítanak ebben a szakmában a legtöbbet!

Nagyon jó tanácsokat adtak az előző hozzászólók és igen, meg kell mutatnod magad minél több helyen, minél jobban ismertté kell válnod és kezdetben akár ingyen fotózások vállalásával is, de muszáj promóznod magad és ha tényleg jó vagy, akkor fel fognak rád figyelni és kezdetben igenis legyél olcsóbb, aztán majd jönnek a megkeresések, megrendelések, ajánlanak téged, csak hát valahol el kell indulni, el kell kezdeni s vizuálisan terjeszteni magad. Nem elég egy pár soros hirdetés, szűk a piac sajnos és rengetegen vannak a szakmában, ki kell tűnnöd valahogy, valamilyen akcióval stb.

2019. szept. 17. 09:48
 4/4 A kérdező kommentje:

Jaj nagyon aranyosak vagytok, köszönöm a válaszokat és az ötleteket:)

Sajna sok ingyen fotózáson vagyok túl, ahol mindent studiobérlés stb én fizettem, persze nem adom fel, a nyereményjátékok mindig jó ötletek, köszönöm:)

Nem is ez a bajom hanem, hogy közben nem tudok megélni így sehogy.

2019. szept. 18. 00:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!