Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért szab mindennek határt a...

Miért szab mindennek határt a pénz?

Figyelt kérdés

Autót akarok venni és rádöbbenek mennyire lehúz ez az ország.

Vagyonszerzési illeték, ilyen adó amolyan stb. és máris + 200ezer forinttal többe kerül az autód.

Amire a pénzt a hivatalos munkáddal amit is jól leadóztat ez a mocskos ország.

Beszedik a rengeteg súlyadót stb. és romokban az utak 10-14 éve legalább kátyúz tak felénk most meg semmit nem csinálnak....

Sok mocskos embernek akik dolgozni nem hajlandóak meg adják a 25 ezer Ft havonta amit tőlünk vonnak le... Ez felháborító.

Fizetésem meg hadjuk kategória Pesten se tudnék többet keresni a szakmámban...

Eskü nem tudom, hogyan lehet itthon megélni. És csodálkoznak menekülnek itthonról.

2019. aug. 28. 12:15
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Nem is kell olyan messzire menni, hogy autóvásárlás, a fizetésünkből, amiből egyszer már adóztunk, csak úgy vásárolhatunk, ha az áfát befizetjük plusz adóként :)
2019. aug. 28. 17:11
 12/22 anonim ***** válasza:
Bocsi, ugyanazt írtam, mint a #10-es válaszoló.
2019. aug. 28. 17:12
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

"fizetesed (33,5%) majd bemesz a boltba es meg 27% az áfa mindenre. Vagyis 100 ezer ft keresetedből kifizettél 60,5% ot Viktornak."

A %-okat nem összeadni kell, hanem szorozni.

0,665*0,73 = 0,4855 azaz 48,55% marad és 51,45% az elvonás.

Csak a pontosság kedvéért...

2019. aug. 28. 17:13
 14/22 anonim ***** válasza:
22%
Áfa máshol is van barmok. Meg adók is. Istenem mennyi Orbán fóbiás van itt
2019. aug. 28. 17:54
 15/22 anonim ***** válasza:
78%
14: ha kimásztál Orbán seggéből, nézd meg, hogy hol a legmagasabb az áfa az EUban.
2019. aug. 28. 18:00
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
#13 Pontosan, de még nyugodtan szorozd be 0,8-al, mert a munkáltató is fizet utánad. A fizetésednek közel 60%-a megy állambácsi zsebébe.
2019. aug. 28. 18:33
 17/22 anonim ***** válasza:
28%

Így van, csak nem értem miért hiszi bárki, hogy sokkal jobb lenne az ellenzék.

Maximum máshogy osztanák el. Pl én alapból is átlagon felül keresek és ehhez jön még a családi adókedvezmény.

Félek, hogy elvennék tőlünk.

2019. aug. 28. 21:57
 18/22 anonim ***** válasza:
0%

Az LMP-nek és a Momentumnak olyan adóprogramja van, ami az emberek 3/4-nél többet hagyna és csupán a felső negyed fizetne több adót. A kulcs: sávos adózás és legalább 3 féle adókulcs.

Plusz az áfát is fokozatosan levinnék 22%-ra.

Ez szerintem teljesen korrekt.

2019. aug. 29. 06:48
 19/22 anonim ***** válasza:

#13 hm igazad van most is tanultam valamit. Thx

10es voltam

2019. aug. 29. 07:10
 20/22 anonim ***** válasza:

Teljesen korrekt az ellenzek adoprogramja. Viszont sajnos be kell latni, hogy nem az adorendszerunk miatt elunk szarul, ha jon a 22% afa es a 3 kulcsos adozas, nem 60 hanem "csak" 50% megy az allamnak a fizetesembol. Hat, ezzel ro_adtul nem vagyok kisegitve, es mas sem. Sokkal melyebb a problema gyokere. Sokan leirtuk mar itt is, meg egyeb helyeken (kozossegi media) is latom hogy a tobbseg kezdi felfogni. Nincs olyan munkaeros tarsadalmi reteg, akik a nemzetkozi piacon versenykepes termelesre kepes. Sem a szakmunkasok, sem a szellemi munkaero. Nem ertunk semmihez. Kontar Pistak, excel mernokok es a kulfoldi multik kovetelmenyeinek megfelelo sablon Martik dolgoznak mindenhol. Olyan hogy onallo, rendszer szintu gondolkodas nem letezik, teljesen eltoroltek meg a diplomas munkavallalok korebol is. Amig nem tudunk termeket eloallitani tomeggyartasban, nem lesz nagyobb a fizetes (mibol?). A felsooktatasnak es az OKJ kepzeseknek kellene egy durva facelift, onnantol stamitva egy generacio es lesz erdemi fizetesnovekedes.

Birom az olyanokat akik egyszeruen felemelnek 300 eft-ra a minimalbert. Tegye fel maganak a kerdest, hogy a jelen munkaeropiacon kinek er annyit a munkaja? Senkinek, ott az ukran kollega, megcsinalja a jelen minimalber feleert is.

2019. aug. 29. 07:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!