Miért szab mindennek határt a pénz?
Autót akarok venni és rádöbbenek mennyire lehúz ez az ország.
Vagyonszerzési illeték, ilyen adó amolyan stb. és máris + 200ezer forinttal többe kerül az autód.
Amire a pénzt a hivatalos munkáddal amit is jól leadóztat ez a mocskos ország.
Beszedik a rengeteg súlyadót stb. és romokban az utak 10-14 éve legalább kátyúz tak felénk most meg semmit nem csinálnak....
Sok mocskos embernek akik dolgozni nem hajlandóak meg adják a 25 ezer Ft havonta amit tőlünk vonnak le... Ez felháborító.
Fizetésem meg hadjuk kategória Pesten se tudnék többet keresni a szakmámban...
Eskü nem tudom, hogyan lehet itthon megélni. És csodálkoznak menekülnek itthonról.
"fizetesed (33,5%) majd bemesz a boltba es meg 27% az áfa mindenre. Vagyis 100 ezer ft keresetedből kifizettél 60,5% ot Viktornak."
A %-okat nem összeadni kell, hanem szorozni.
0,665*0,73 = 0,4855 azaz 48,55% marad és 51,45% az elvonás.
Csak a pontosság kedvéért...
Így van, csak nem értem miért hiszi bárki, hogy sokkal jobb lenne az ellenzék.
Maximum máshogy osztanák el. Pl én alapból is átlagon felül keresek és ehhez jön még a családi adókedvezmény.
Félek, hogy elvennék tőlünk.
Az LMP-nek és a Momentumnak olyan adóprogramja van, ami az emberek 3/4-nél többet hagyna és csupán a felső negyed fizetne több adót. A kulcs: sávos adózás és legalább 3 féle adókulcs.
Plusz az áfát is fokozatosan levinnék 22%-ra.
Ez szerintem teljesen korrekt.
#13 hm igazad van most is tanultam valamit. Thx
10es voltam
Teljesen korrekt az ellenzek adoprogramja. Viszont sajnos be kell latni, hogy nem az adorendszerunk miatt elunk szarul, ha jon a 22% afa es a 3 kulcsos adozas, nem 60 hanem "csak" 50% megy az allamnak a fizetesembol. Hat, ezzel ro_adtul nem vagyok kisegitve, es mas sem. Sokkal melyebb a problema gyokere. Sokan leirtuk mar itt is, meg egyeb helyeken (kozossegi media) is latom hogy a tobbseg kezdi felfogni. Nincs olyan munkaeros tarsadalmi reteg, akik a nemzetkozi piacon versenykepes termelesre kepes. Sem a szakmunkasok, sem a szellemi munkaero. Nem ertunk semmihez. Kontar Pistak, excel mernokok es a kulfoldi multik kovetelmenyeinek megfelelo sablon Martik dolgoznak mindenhol. Olyan hogy onallo, rendszer szintu gondolkodas nem letezik, teljesen eltoroltek meg a diplomas munkavallalok korebol is. Amig nem tudunk termeket eloallitani tomeggyartasban, nem lesz nagyobb a fizetes (mibol?). A felsooktatasnak es az OKJ kepzeseknek kellene egy durva facelift, onnantol stamitva egy generacio es lesz erdemi fizetesnovekedes.
Birom az olyanokat akik egyszeruen felemelnek 300 eft-ra a minimalbert. Tegye fel maganak a kerdest, hogy a jelen munkaeropiacon kinek er annyit a munkaja? Senkinek, ott az ukran kollega, megcsinalja a jelen minimalber feleert is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!