Miért nincs soha pénze sok embernek?
Olyanoknak akik állítólag már 18 éves koruktól dolgoznak, de közel a 4. x hez, nincs lakásuk , sem autójuk, nyaralni nem járnak mert arra sincs pénzük, de gyerekük családjuk sincs és semmi olyan értéktárgyuk sem amire azt lehetne mondani hogy az viszi a pénzt mégis csórók.
Ez hogy lehet?
Mondjuk minimálbért keresnek és albérletben élnek?
És nem marad 1 ft-juk se hó végén?
# 1
De azt hogy csinálják meg minimálbért kereső családok, hogy ők meg lakást vesznek, autót, nyaralni járnak és gyereket is nevelnek?
Más meg ugyanannyi pénzből egyedül nem él meg.
Elköltik. Rengeteg embernek olyan a pénzügyi modellje, hogy elszórja az utolsó fillérjét is.
Náluk a jutalmazás összekapcsolódott a vásárlással.
Én is szoktam csodálkozni, amikor szegény családokban mindkét szülő reggeltől estig dohányzik. És telik rá.
Egyrészt nem mindenki tanulja meg, hogy bánjon a pénzzel.
Másrészt vannak, akik csak papíron keresnek minimálbért...
Én se tudok félretenni. 150et keresek havonta, ebből 50 elmegy albira (ketten fizetjük), vagy 60 000 kajára,a maradékból meg élünk kb mindig van, ami elviszi, pl 2 hónapja övsömöröm volt, rá a gyógyszer egy 10es, szoktunk szórakozni járni, néha veszek ruhát is, piperékre, mosó-tisztószerre havi 8000 fixen elmegy.
Jah meg abban a korban vagyunk, hogy minden ismerősünk házasodik, évi 2-3 lagziban voltunk az utóbbi időben, oda is el kell jutni (ország egyik végéből a másikba) meg a borítékba is illik tenni fejenként egy 20ast, aztán ott vannak a szülinapok is, akkor komolyabb ajándékot adunk egymásnak a párommal, szóval az is viszi a pénzt. Amúgy csak hasznos dolgokat adunk egymásnak.
Szóval a 150 havonta el is megy, szóval így nehéz egyről a kettőre jutni. Már most spórolok a karácsonyra, múlt hónapban pedig bedurrant a fogam az is lesz összesen vagy 50 ezer, már 20at kifizettem belőle.
Ez nem panasz, de őszintén szólva szeretünk élni, moziba menni, barátokkal találkozni,szerintem nem is élünk nagy lábon a hétköznapi élethez megvan mindenünk, de saját lakásunk,kocsink nincs.
"De azt hogy csinálják meg minimálbért kereső családok, hogy ők meg lakást vesznek, autót, nyaralni járnak és gyereket is nevelnek?"
Azok legfeljebb papíron minimálbéresek. Vagy az egyik szülő jól keres, másik minimálbért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!