Mégis hogyan lehet Magyarországon elhelyezkedni egy normális, viszonylag korrektül fizető állásban, ha nincs gyakorlata az embernek?
Próbálkozz BSC/SSC irodákban. Én is ott dolgozom, és nálunk pl nincsenek szigorú követelmények. Még diákok is dolgoznak az irodában, de persze kell némi szerencse a bekerüléshez. A csapatunk egy részének még pénzügyi végzettsége sincs. Nekem sem volt hozzá abszolút semmi közöm, villamosságot tanultam. Felvettek nulla tapasztalattal, 2 hét után már számlákat könyveltem, és kifizetéseket ellenőriztem.
Ami mindenképp kell az egy használható nyelvtudás, és excel ismeret.
Az is igaz, hogy már többször kifogásolta a vezetés a dolgozók számviteli tudását, és jelezték, hogy a jövőben próbálnak alkalmasabb embereket találni, de még senkit nem küldtek el. Engem 220 bruttóval vettek fel tavaly, most 260, de a papírom szerint a legalacsonyabb fizetési kategóriában vagyok. Egymás közt nem osztjuk meg a kollégákkal, hogy ki mennyit keres.
Szerintem ez a pénzügy egy halott szakma.
SSC-ben Pesten, na igen, de kb. max. 350.000 bruttó.
Én vidéki kisvárosban dolgoztam SSC-ben, ide nem kell nagy számviteli tudás, csak egy betanított szellemi munka. Amikor kitettek, nem is találtam munkát, ugyanúgy,mint te, hiányolták a teljes könyvelésben a tapaszalatot. Na de hogy is szerezzem meg, ha SSC-ban mindenki csak részfeladatot csinál?
Tanulj nyelveket, azzal jobban lehet boldogulni.
Vagy akkor elmész Pestre 250.000-ért, ha beszélsz angolul, és értesz az Excelhez, akkor van rá esély.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!