Szerintetek ma Magyarországon mennyit kéne keresni hogy normális életet lehessen élni? Mármint nem egyik naprol a másikra, hanem kitart a következö havi fizetésig
4-500E körül már normális lenne
5-800E körül már lehetne élvezni is az életet
800- tól meg már jöhet a luxus
én ezt egy normál 2 gyerekes családra értem
Szerintem legalább a duplájának kéne lennie a mostani fizetéseknek ilyen árak mellett.
Minimálbér 150e
Egy Szakmával, Érettségivel, OKJ-val 200-400e
Diplomával 500e-től felfele
Ennél már talán mindenki kényelmesen tudna élni, megengedhetne magának dolgokat. Van aki többet, van aki kevesebbet.
Anyám 200-at keres és hó végén csírázott krumplit eszünk ha más nincs a hűtőben, mert 102-t elvisz az anno 48ezer körüli lakáshitel...
Én az orvosira járok, gondolom nem kell részleteznem a könyveim árát...
Húgom gimnazista, most jön majd neki az érettségi és egy nyelvvizsga se olcsó.
Sztem olyan 400-zal már tök jól ellennénk, mondjuk anyum plusz 50-nel is nagyon happy lenne, mert anno így csábították el az új helyre hogy majd kap fizetésemelést /1 éve/ vagy az is jó lenne ha az apám rendesen fizetné a 40000-es gyerektartást ahelyett hogy az új családjával Bulgáriába megy nyaralni all inclusive...
bakker úgy buliznék minden héten, vagy hétközben mint régen tiniként...:(
Nettó 200-tól el tud lenni egy fő, 400-ból meg egy 1-2 gyerekes család. Minél többen vagytok, annál több felé oszlik a megélhetés, pl. a rezsi tipikusan. Egy befűtött lakásban mindegy, hogy 1 vagy 4 ember lakik, így értem. Nem exponenciálisan nőnek a kiadások.
Túl nagyok az igények, az a helyzet, olyanokat írnak be emberek "alap"-nak, hogy az hihetetlen. Mindenki írjon háztartási naplót, hogy mire mennyit költ, és racionalizálni kell. Ha nem tudsz többet keresni, költs kevesebbet, ez van. A r*hadék svájcifrank hitelekről most nem beszélek, az tényleg szivatás, mindenkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!