Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mért mondják annyian hogy a...

Mért mondják annyian hogy a "pénz nem minden" amikor a fél ország azért depressziós mert nincs elég pénze?

Figyelt kérdés
2019. aug. 21. 12:50
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
93%

Mert nincs olyan, hogy elég...

Ha meghalsz nem viszed el a hátadon a sok pénzedet. Ekkor jön az emberek azon része aki meg azt mondja, hogy de a családodnak milyen jó lesz, hogy volt pénzed és azt hagyod rájuk. Nem tudom, hogy jobb-e, hogy azért emlékeznek rám mert szerettek, vagy a pénzemet jobban szerették.. Ezen sokat lehet filózni :D

Nézd meg gyakorin ezt a sok tipikus kérdést: "szerintetek az én fizetésem kevés?" "xyz cégnél mennyit lehet keresni" "mennyi bérigényt kérjek" stb.

Én speciel tiszta idegbeteg lettem ezektől a fizetés összehasonlítgatásoktól. Igen van aki nettóban 120at keres míg a másik ugyanabban a szakmában megkeresi a nettó 300at is. De KIT ÉRDEKEL? A saját igényeid legyenek a mérvadóak.

A bátyám 4x annyit keres mint én, de amint megtudja, hogy van aki még tőle is többet keres egyből elönti a csalódottság, a szomorúság. Szóval igen, a pénz nem minden, nem boldogít. Viszont ha nincs pénzed, akkor is írtó szarul tudod magad érezni amiért még a nyamvadt számlákat sem tudod befizetni (időben).

Egy normális minimálbért kellene valahogy összehozni ebben az országban, ami nagyon nem megy. Talán akkor változna valami (ja igen, még drágább lenne minden).

De mivel ugye sosem lesz elég, ha kétszer ennyi bért fizetnének akkor is sírnánk, hogy kevés.

2019. aug. 21. 15:22
 12/15 anonim ***** válasza:
35%
a "pénz nem minden" dumával a leglúzerebb életűek kompenzálják csóróságukat. szerencsére nem ez a jellemző.
2019. aug. 21. 16:23
 13/15 anonim ***** válasza:
86%

X11-nek teljesen igaza van. A pnz tipikusan egy olyan dolog, amiből sosem elég, mert mindíg lesz valaki akinek több van. A világ lakosságának 90%-a kevesebbet keres, mint egy átlagmagyar. Ők mind minket irigyelnek, de nekünk ez nem elég. Ha úgy élnénk, ahogy a németek, akkor irigyelnénk mást, aki még jobban él.

Ráadásul pénzért nagyon sok mindent nem lehet megvenni. Egészséget igaz szerelmet, stb. Lehet venni viszont hamis dolgokat, például feleséget, aki csak a pénzedért szeret, de megjátsza hogy nem.

Én ismerek jópár gazdag embert, de egy sem boldog. Megvan nekik is a problémájuk. Sőt, mondhatom azt, hogy boldogabb vagyok a többségüknél kevesebb pénzzel is, mert van egy szerető feleségem, egy otthonom, és tudom értékelni az apró örömöket, illetve a szabadságot, amit a pénz csak elvenne.

2019. aug. 21. 17:09
 14/15 anonim ***** válasza:
73%

Magyarországon nincs normális pénzügyi kultúra, és oktatás. Nem ismernek az emberek olyan alapvetéseket, mint a pénz hasznossága, szükséglet piramis, stb.

Egyébként való igaz, ha nettó 1 misit megkeresel laza munkával, akkor nem fogsz ugrálni, h nettó 1,1-et keress meg bármilyen munkahely váltással. Azonban, ha nettó 150-et keresel, akkor a nettó 250 minőségi váltást fog jelenteni.

2019. aug. 21. 18:05
 15/15 anonim ***** válasza:
37%

"Nem ismernek az emberek olyan alapvetéseket, mint a pénz hasznossága, szükséglet piramis, stb."

Nincs is rá szükségünk.

2019. aug. 21. 21:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!