Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért írják le is sok tucatnyi...

Miért írják le is sok tucatnyian, hogy ma már mindenféle jött-ment betanított munkás kap nettó 400 at? Nagyon sokan leírták, hogy ismernek sok-sok ilyet. Hol van ez vidéken?

Figyelt kérdés
2019. aug. 19. 11:23
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
100%
#17 Szar lehet neked, ha csak ez a két lehetőséged van. Szerencsére megtehetem azt, hogy 300 nettóért dolgozzak, normális munkarendben, 8 órában, nem rabszolgaként. Persze, megtarthatod magadnak, engem nem zavar. További sok sikert :)
2019. aug. 20. 11:08
 22/29 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk vidéken is terjednek olyanok, hogy az egyik nagy cégnél 400 fölött keresnek a karbantartók (igaz nem betanított munka, de a példa kedvéért jó lesz). Tipikus, öcsém haverjának a barátnőjének az ismerőse láncon jutott el hozzám az infó. Kíváncsi voltam, így rákérdeztem, ha ennyit megkapnék vidéken karbantartóként, nem dolgoznék a fővárosban bruttó 600-ért mérnökként, hanem hazaköltöznék és havi ~80 eft-al előbb lennék.

A srác szétküldözgette a bérpapírját, valóban 42x eft-ot utaltak át neki Az alap bére nem érte el a nettó 200-at, a többit 3 fajta bónuszként és 2 mozgóbérként utalták át. A srác egész hónapban bent volt, minden egyes nap 12 órázott, 372 órával jött össze ez a fizetés. És nem túlóraként számolták el, hanem nagy része mozgóbér, aminek más adókötelezettségei vannak. Azaz végül is mindenki jól járt. És innen ered a "legenda", hogy a karbantartók 400 fölött keresnek abban a térségben.

2019. aug. 20. 13:29
 23/29 anonim ***** válasza:
91%

Azért a karbantartó nem egy betanított segédmunkás, ott érteni is kell a dologhoz, és azért ők nem minimálbérért dolgoznak.

De a bérek felméréséhez nem éppen a GYIK a megfelelő terep, itt mindenki leírja, hogy huh, milyen sokat keres.

Az óvónős példát is szkeptikusan fogadom, hiszen ott bértábla van, és ha nem találnak embert, hát az szívás, de nem áll módukban bért emelni, max. magánóvodában, de nyilván ott meg nincsenek csokik.

Nyilván néha-néha ki lehet fogni egy jobb állást, de a túlórákkal és műszakpótlékokkal együtt kapnak jobban, és nem alapban. És nem minden cégnél, ki kell fogni.

Egy időben az a legenda terjengett, hogy a boltosok nettó 300 felett kapnak, akkor volt mindenki kiakadva, aztán utánajártak, és kiderült, hogy nem a sima árufeltöltő, hanem a boltvezető, na hoppá, azért nem ugyanaz.

2019. aug. 20. 21:01
 24/29 A kérdező kommentje:
Óvónők se keresnek jól, de az a község annyira csokikkal volt tele, hogy maga a polgármester szólalt meg akkor az rtl klubnak, hogy a ped bértáblában szereplő összeget kiegészíti az önkormányzat, hogy br. 450 re jöjjön ki az összeg, ami talán nagyobb motiváló erő lesz, hogy betöltsék a nem túl kellemes állást. De tény, hogy nálunk csak az 57 éves iskola igazgató kap nettó 410 ezret.
2019. aug. 20. 22:46
 25/29 A kérdező kommentje:
Vagyis mivel önkormányzati képviselő, így ez be van írva a nyilvános vagyonnyilatkozatába. Plusz ugye egyéb önkormányzati pótlékok, stb. A többit, ami beszerzésekből van a suli javára és pluszban bejön, azt nem írja ki. Nem is szabadna
2019. aug. 20. 22:48
 26/29 anonim ***** válasza:
100%

Bridgestone, Tatabánya.

Átlag 280-320 nettó +30e cafeteria túlóra nélkül. Túlóra nettó 20-30e ft/nap (12óra).

Remélem ez már elég konkrét válasz.

2019. aug. 21. 19:33
 27/29 anonim ***** válasza:
100%

Vannak ilyen multik. Ezen a héten Magyarország , jövőhéten Szlovákiába kell menni. Leszámolsz tőlünk 500.000-et fizess be, ha nincs ennyi pénzed, akkor tartozásként tartjuk nyilván.

Magyar gyárak: 120-150 ezer nettó/hó. Azok a multik, akik nem ugráltatnak 170-240 ezer/hó.

2019. aug. 21. 20:28
 28/29 anonim ***** válasza:
# 21: Igen, nagyon szar nekem hallod.:D Anyagi biztonságban, normális munkakörülmények között dolgozni. Rabszolga szó jelentésével pedig nem vagy tisztában.:)
2019. aug. 22. 11:27
 29/29 anonim ***** válasza:
100%
# 26: 12 órát aki ledolgozik egy koszos, büdös és meleg gyárban annak őszinte részvétem.
2019. aug. 22. 11:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!