Gyári operátor (betanítot munkás) szeretnék lenni akárhol Mo. -on belül. Mennyire nehéz egy ilyen helyet találni? Kortól függetlenül, időseket, fiatalokat egyaránt felvesznek?
Szia! :)
Én is gyárban dolgozom, operátorként.
Ahogy mostanában nézem hirdetéseket (legalábbis a mi környékünk, Pest megye), rengeteg operátort keresnek, sőt, még nálunk is a mai napig felvesznek embereket. :D
Itt többnyire jönnek-mennek az emberek, valaki hetek után úgy dönt inkább lelép, stb,stb, szóval cserélődnek elég gyakran.
Mi netto 1000-ret kapunk órabérbe. Elmegy. :) Arra gondolok, hogy van akik ennél is kevesebbet keresnek sokkal, és jóval több melóval. :\
Ilyen helyet találni rendkívül egszerű.
(Sajnos) az mondható el általábam, hogy minél jobb/magassabb pozíciót pályázik meg az ember, annál fontosabb a tapasztalat mennyisége és minősége. Egy betanított operátot a gyártás/termelés kategória ranglétrájának körülbelül a kegalja körül helyezkedik el, ezért szinte egyáltalán nem számít a tapasztalat, életkor, végzettség stb. 8 általánossal szinte bárkit felvesznek, és ahogyan előttem mondták, meglepően (viszonylag) jól lehet keresni.
Bár ez teljesen változó, itt Nógrád-megyében pl a BRURTTÓ órabérek 800-1000 forint között vannak ilyen munkakörben. A szakmunkás minimálbért, az 1038-at (bruttó) csak az kapja meg, aki olyan munkakörben dolgozok, amihez szakirányú végzettség kell. (Illetve nem a végzettség számít, hanem a betöltött pozíció. Lehet valaki gépészmérnök msc ha betanított munkát végez, nem fog kapni 800-1000 forintál többet. Lehet valakinek 8 általánosa, ha pl egy CNC gépet kezel, akkor megkapja, függetlenül attól, hogy van-e ez irányú végzettsége, vagy nem.)
1038-nál (még mindig bruttó) nagyom de nagyon ritka ember, aki ettől többet kap. Nálunk pl 1100 forint a legmagasabb. (Ezt kapom én). Így is nekem is ki kellett könyörögnöm, hogy mondom programozom a CNC-t, beállítom, én mérem be a szerszámokat, én mérem a kopást, én mondom meg, hogy mikor melyiket kell elküldeni éleztetni vagy cserélni. És még így is ki kellett konyörögnöm az 1100-at. Műszakpótlékokkal és cafetériával 140-150-et kapok nettóba egy hónap, és már 3 éve dolgozom. A környéken sehol máshol nincsen jobb, csak rosszabb. Viszont érdekes módon még is kijövök a fizetésemből, mert itt a lakás és albérletárak nagyon alacsonyak. Én pl egy 70m2-es lakást bérelek havi 40ezerért + a rezsi.
Ezt csak példának hoztam fel. Más helyeken magyarországon meg túlóra nélkül egy betanított munkás keres 160-200 ezerig és negyed annyira sem végez olyan összetett/komplex munkát, mint én. (De még egyszer mondom, hogy így jó nekem, kijövök a fizetésemből. Elmehetnék Pestre is, de ott tapasztalattal sem keresnék 200ezernél többet kezdésnek, nekem viszont az első pillanattól kezdve minimum 250 ezret kellene keresnem ahhoz, hogy megéljek ott. Fizetnek annyit, de csak a próbaidő után.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!