Hogy van a felmondás ha bennvan még a kéthetes szabim?
Októberre le van foglalva kéthetes nyaralás.
Ha a jelenlegi helyemen felmondok akkor az időarányos szabadságom ki kell adják/fizessék. Ez kötelező vagy ki lehet valahogy kerülni?
Az új helyen mennyire nézik rossz szemmel ha a próbaidő alatt előre lefoglalt utazásra megyek?
Ha már nem marad annyi szabim mert az előző munkahely kifizette/kiadta akkor fizetés nélküli szabival ez kiadható??
Egyszóval mennyire megoldható egy ilyen szitu? (vagy várjak a felnondással novemberig?)
Egy normalis ceg figyelembe veszi ezt hogy mar regen lefoglalt utad van, es kiadja a hianyzo napokat fizetetlenben, mert ahogy te is irtad idoaranyosan kifizeti vagy kiadja a regi munkaltatod.
Ha szeptemberben kezdesz az uj helyen akkor a szabadsagot 1/3a lesz elérhető.
"Ha már nem marad annyi szabim mert az előző munkahely kifizette/kiadta akkor fizetés nélküli szabival ez kiadható??"
Nem azért nem lesz annyi szabid, mert az előző munkáltató kiadta. Amikor megszűnik a munkaviszonyod, nem maradhat bent semmi. Ahogy a régi helyen időarányosan jár a szabi, úgy majd az új helyen is.
Ha pedig már az interjún szólsz, hogy lefoglalt nyaralásod van, valszeg nem lesz gond. Én is kezdtem már úgy júniusban, hogy júliusba elutaztam két hétre. Ha pedig nem lesz annyi szabid, akkor adhatnak fizetés nélkülit, de ezt is kérdezd meg az interjún, nehogy meglepődj. Vagy mondj fel úgy, hogy mire hazajössz, tudj kezdeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!