Tudom, hogy millió meg egy ilyen kérdés van de ehhez hasonlót nem találtam. Egy gyárban dolgozom már több mint 1 hónapja, de kaptam más lehetőséget ezért szeretnék felmondani. 3 hónap a próbaidő itt is. Viszont én hétfőn tudnám csak megtenni ezt, mert akkor kezdődne az új munkahetem viszont a HR-osztály ahová fel kellene mennem odaadni a papírt a felmondásomról 8 órától van, nekem meg 6 órakkor kezdődik a munkaidőm. Céges busszal járok, 30km-re van a lakóhelyemtól ráadásul egy ipari parkban ezért a bejutás céges buszon kívül elég nehézkes. Visszafelé talán még megoldható is, mert akkor már egy hosszú sétával elérhetőek buszmegállók. Szóval 6tól nekem kezdődik a munkaidő, 8tól tudok felmondani, céges buszon kívül nagyon mással nem tudok bejutni. Hétfőn már nem szeretnék ott dolgozni, viszont szerintem az nem lenne korrekt, hogy bemegyek a céges busszal és több mint 2 órat várakozok kint, főleg, hogy hiányzás esetén fegyelmi is jár. Probáltam érthetően fogalmazni, hát nem sikerült. A helyemben, hogy cselekednétek?
Bemész 6 órára és közlöd a közvetlen feletteseddel hogy fel szeretnél mondani. Ennyi.
2019. aug. 9. 18:14
2/18 anonim válasza:
Holnap munkanap van, tudsz írni a HR-nek hogy ez meg ez van és máskor intézed el a papírt, de hétfőtől nem jársz be dolgozni.
2019. aug. 9. 18:23
3/18 anonim válasza:
Menj be nyugodtan a céges busszal,6kor közlöd a főnököddel, hogy te fel fogsz mondani. 8kor szépen felmész a HR-re beadod a felmondásod. Ha jófejek kb 10 perc alatt megcsinálják a kilépő papírjaidat és mehetsz dolgodra. Amúgy a papírokra és a kifizetésre 5 napja van a munkáltatónak.
2019. aug. 9. 18:39
4/18 A kérdező kommentje:
1# A közvetlen felettesemnek nem tudok szólni, mert a csoportvezető, akinél legalábbis én vagyok az szintén alkalmazott, ő nem foglalkozik a felmondással, neki nem az a feladata legalábbis a gyártósoron. A HR osztály intézi a felvételt is és a felmondást is. Oda kellene mennem mindenképp. Munkaidő alatt akikkel dolgozok és felettem állnak, azokkal nem tudom ezt közölni, mert felmondást intézni nincs jogosultságuk, hisz ők a termelést irányítják és nem végzik.
2# Végigolvastam az összes papírt amit kaptam az itt dolgozásom óta, de nem találtam semmi elérhetőséget ahol lehetőségem lenne írni nekik. Egyedül egy telefonszámot kaptam amit akkor tudok hívni ha valami ok miatt nem tudok munkábaállni aznap és ezt tudjam közölni velük, hogy miért nem vagyok bent a munkahelyen.
2019. aug. 9. 18:47
5/18 anonim válasza:
Én két héttel hónap vége előtt szóltam, hogy elsejétől már ne számítsanak rám, így bőven volt idő minden papírmunkára (mellesleg a kollégákkal sem szúrtam ki).
2019. aug. 9. 18:50
6/18 A kérdező kommentje:
Fogalmam sincs, hogy ki a főnököm. Ahol dolgozok van több ember akinek az a feladata, hogy ellenőrizze a helyes munkafolyamatot. Mindemellet van egy csoportvezetőm aki műszak elején felosztja, hogy kinek hova kell mennie és ő ennyiben ki is merül, mert más feladatai vannak mint nekünk ezért alig látjuk ott. De neki sem főnök a megnevezése hanem csoportvezető, tulajdonképpen akkor nekem ő a főnököm?
2019. aug. 9. 18:51
7/18 anonim válasza:
Akkor hívd azon a számon őket és kérdezd meg kinek kell szólnod hogy felmondasz és a papírokat intéznéd, esetleg ha van honlapja a cégnek ott a HR elérhetősége fenn szokott lenni.
2019. aug. 9. 18:52
8/18 anonim válasza:
A csoportvezetőnek is érdemes szólni vagy műszakvezetőnek aki a beosztást állítja össze, hogy akkor hétfőn már ne osszon be géphez.
2019. aug. 9. 18:54
9/18 anonim válasza:
Annak cimezd a felmondast, aki gyakorolja a munkaltatoi jogkort a munkaszerzodesed szerint. Nyomtasd ki, ird ala, szkenneld be, kuldd el e-mailben a HR-re. Meg egy peldanyt adj oda olyan embernek, akinek a fonokoddel egyenrangu jogkore van.
Nem hiszem el hogy nincs ott SENKI aki alairna a felmondasod.
A muszakvezetonek meg azert kell szolni, hogy ne szamitson rad, tudjon potolni munkaerot helyetted.
Ess a talpadra, nem olyan egyedi eset ez, csak egy felmondas probaido alatt. Azt is megteheted hogy nem mesz be tobbet, csak ertesitsd oket.
2019. aug. 9. 19:07
10/18 anonim válasza:
" Munkaidő alatt akikkel dolgozok és felettem állnak, azokkal nem tudom ezt közölni, mert felmondást intézni nincs jogosultságuk, hisz ők a termelést irányítják és nem végzik."
De ők szervezik meg a munkát igy legalább annyit kéne tudniuk hogy már ne számítsanak rád, mert felmondtál.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!