Azonnali hatályú felmondás nem menti ki a céget a munkabér kifizetése alól? A nem fizetés nem lehet a bosszú eszköze?
Ha valakit fegyelmire épített azonnalival küldenek el, akkor ez a dolog sem menti ki a céget a munkabér 5 napon belüli kifizetése alól?
A fegyelmi az egy dolog vagy jogos vagy nem, de ha jogos ha nem, a ledolgozott időre szóló bér az jár, még akkor is ha előzőleg akár felpofoztam volna a főnököt? Vagyis a bér visszatartása nem szolgálhatja az óvodás szintű azért is bosszút állunk azért is megmutatom hogy én vagyok a főnök szituációt?
A ledolgozott időre jár a munkabér elméletileg (akkor is, ha felpofoztad a főnököt).
Ha a fegyelmi pl károkozás miatt történt amiért anyagi felelősség terhel akkor persze visszatarthatkák a munkabért, de felpofozás miatt nem.
Az utolsó munkanapodig járó munkabért azonnali hatályú felmondás esetén is ki kell neked fizetni a törvényben megadott határidőig.
Kivéve a Balázska Bt.-nél, mert ott egyébként sem szokás fizetést adni a dógozóknak, csak dógozzanak, nem köll ezeknek píz, mer elkőtik, nyaralgatnak belülle, osztán nem gyönnek be dógozni.
Balázska kérdéseit arról lehet felismerni, hogy szívem szerint megütném, miközben olvasom.
Mennyit fizet a GYK a flamewar kérdések gyártásáért? Topikonként több ember is van? Ki vezeti a házi toplistát? Te vagy Nazzi? Egy irodában ültök?
"a a fegyelmi pl károkozás miatt történt amiért anyagi felelősség terhel akkor persze visszatarthatkák a munkabért, de „
Tévedés. Hatalmas. Minek dezinformálsz? A ledolgozott időre szóló bér az jár. abból 1 ft semmiféle indokkal el nem vehető, még károkozás címén sem.
Ez úgy működik hogy a bért azt kifizeti az utolsó fillérig elszámoltan bérlappal és párhuzamosan felszólít ellenőrizhetően írásban hogy X ft kár keletkezett ezt fizessem meg X napon belül.
És itt a forgatókönyv úgy néz ki hogy ha önként kifizetem akkor téma lezárva, de ha nem akkor a cég majd eldönti hogy bíróságra viszi a károkozást és ott bevasaltatja a pénzt vagy nem viszi bíróságra.
Ha nem viszi és én magamtól nem fizetek akkor keresztet vethet a cég a pénzére.
A cég önhatalmúlag a munkabérhez hozzá nem nyúlhat abból 1 forintot el nem vehet semmiféle címszóval még károkozással se.
Ha kárt okoztam tiszta sor, akkor bíróság majd ott a cég bizonyít (ha tényleg kárt okoztam akkor könnyű lesz.... ha meg csak főnöki kamu az egész akkor meg bukta) és akkor majd végrehajtás!
Jól is néznénk ki ha a cég hasraütéssel károkozási levonásokkal léphetne fel!
Józsikám itt az utolsó béred 100.000 forint ja okoztál kárt 99.000 értékben na jó itt van 1000 ft szép napot! Na ez nem így működik!
A bért kifizetni a károkozást meg majd bíróság előtt bizonyítással érvényesíteni. ez a menete.
jogszerűen.
nem jogszerűen meg akármi lehet.
Utolsó, igazad van és bocs ha félrevezettem.
(Gyakorlatban láttam példákat rá, de igazad van, az nem jogszerű.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!