Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Próbaidő alatti felmondás,...

Próbaidő alatti felmondás, így hogyan működik?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy millió meg egy ilyen kérdés van de ehhez hasonlót nem találtam. Egy gyárban dolgozom már több mint 1 hónapja, de kaptam más lehetőséget ezért szeretnék felmondani. 3 hónap a próbaidő itt is. Viszont én hétfőn tudnám csak megtenni ezt, mert akkor kezdődne az új munkahetem viszont a HR-osztály ahová fel kellene mennem odaadni a papírt a felmondásomról 8 órától van, nekem meg 6 órakkor kezdődik a munkaidőm. Céges busszal járok, 30km-re van a lakóhelyemtól ráadásul egy ipari parkban ezért a bejutás céges buszon kívül elég nehézkes. Visszafelé talán még megoldható is, mert akkor már egy hosszú sétával elérhetőek buszmegállók. Szóval 6tól nekem kezdődik a munkaidő, 8tól tudok felmondani, céges buszon kívül nagyon mással nem tudok bejutni. Hétfőn már nem szeretnék ott dolgozni, viszont szerintem az nem lenne korrekt, hogy bemegyek a céges busszal és több mint 2 órat várakozok kint, főleg, hogy hiányzás esetén fegyelmi is jár. Probáltam érthetően fogalmazni, hát nem sikerült. A helyemben, hogy cselekednétek?

2019. aug. 9. 18:10
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Minden szerződésbe benne van, hogy ki a felettes.
2019. aug. 9. 20:12
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
A műszakvezetőnek, csoportvezetőnek azért kell szólni, hogy ne legyél mínuszos. Tehát azért szólsz, hogy nem veszed fel munkát, mert te fel szeretnél mondani. És akkor ő már úgy osztja alapokat a műszakban, hogy jó legyen, illetve igazolt a hiányod.
2019. aug. 9. 20:59
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Betelefonálsz a HR-re és a felettesednek, a felmondást meg feladod postán tértivevényesen
2019. aug. 9. 21:09
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
simán felmondasz és kész
2019. aug. 10. 08:29
 15/18 TappancsMancs ***** válasza:
100%

Körülbelül el is mondtak mindent. Lényegében azt keresd, aki a munkaszerződésedet is írta és odaadta neked, ahol felvételiztél. Ez feltehetően más hely, mint ahol konkrétan dolgozol.

Telefonon szólj be a munkavégzés helyére és a régi/jelenlegi HR-nek is, majd menj intézni az új helyre, és ha ott végeztél akár egyből vissza is mehetsz a régi helyen intézni a kilépést.

A próbaidő alatti felmondás egyébként azonnali hatályú, tehát amikor közlöd attól kezdve érvényben is van. Csak közölnöd kell és már kiléptél, max a papírokat kapod meg később, de a közlés időpontjától.

2019. aug. 10. 19:29
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Betelefonálsz a HR-re hogy kaptál más lehetőséget és többet nem mész. Amikor meg van időd akkor bemész a papírjaidért, arra az időre próbálj meg vagy céges busszal odamenni, vagy kérj meg valakit hogy vigyen el autóval például, de ha rendesek akkor postai úton is eltudnak küldeni mindent. Próbaidő alatt tudtommal nem kell semmiféle papírt írni, nekem legalább is 2 éve nem kellett amikor közöltem hogy nem megyek többet, viszont a műszakvezetőm a HR-re küldött. Mivel akkor nem volt HR-en ügyfélfogadás így mondta hogy telefonáljak be és kérdezzem meg hogy mit hogyan kell. Annyit mondtak a HR-en hogy felbontják a szerződésemet, a kiskönyvembe beírják hogy mettől meddig voltam kiküldték postán pár napon belül az összes papírral együtt és ennyi volt.
2019. aug. 10. 23:00
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Ennyire egyszerű:

"Menj be nyugodtan a céges busszal,6kor közlöd a főnököddel, hogy te fel fogsz mondani. 8kor szépen felmész a HR-re beadod a felmondásod. Ha jófejek kb 10 perc alatt megcsinálják a kilépő papírjaidat és mehetsz dolgodra. Amúgy a papírokra és a kifizetésre 5 napja van a munkáltatónak."

Még azt is megbeszélheted, hogy ledolgozod az aznapi műszakot, majd másnap nem jössz. De igazából a próbaidő alatti felmondás "azonnali", ami annyit jelent, a felmondás közlését (átadását) követő perctől már nem kell dolgoznod.

Én ajánlom, hogy a felmondást add írásba, nem árt, ha az ember tudja bizonyítani, hogy még próbaidő alatt lépte meg.

Ez is nagyon egyszerű:

Munkáltató neve, címe

Alulírott Gipsz Jakab (zárójelben a személyes adataid) az Önöknél X. Y. naptól fennálló munkaviszonyomat felmondom.

Dátum, aláírásod

A HR látja, hogy még próbaidőn belül adtad át a felmondást (ez legyen igazolva a nálad maradó példányon dátummal ellátva), és teszi a jogszabálynak megfelelően a dolgát.

2019. aug. 11. 05:54
 18/18 anonim ***** válasza:
A csoportvezető is a főnököd, a cégvezető is, a részlegvezető is, a műszakvezető is... Ha te egy dolgozó vagy a piramis alján, akkor mindenki főnököd aki a piramisban feletted áll. Ez egy ilyen világ. Menj be a busszal, és ne kezdj el dolgozni. mit tehetnek? Max. kirúgnak? hisz' ez a terved!
2019. aug. 11. 18:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!