Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Kirúghat a főnök mert megemlít...

Kirúghat a főnök mert megemlítettem neki, hogy a munkatársam 100 Ft-al többet kap óránként mint én?

Figyelt kérdés

A könyvelő leplezte le a dolgot aztán én utánamentem a dolognak és most engem akarnak kirúgni.

A munkatársam 800 forintot kap én meg csak 700-at és ezen felbőszültem és tettem lépéseket de most még is csak engem akarnak kirúgni emiatt.

Jogos eljárás lehet ez vagy hova fordulhatok??

2019. aug. 18. 12:49
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Senkit nem érdekel, gondolkodtál volna azelőtt, mielőtt ugrálni kezdtél. Egyébként feltételezem, hogy a falun túl is van élet, méghozzá több munkahellyel.
2019. aug. 18. 15:37
 12/20 A kérdező kommentje:
Naponta órákat nem fogok utazni! Most akkor mit csináljak szerdán ? azt mondta főnök hogy már jövőhónapba nem kellek de valamit csak ki kellene találni
2019. aug. 18. 16:45
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

A munkatársad 800-ért vállalta el a munkát, te meg 700-ért. Ennyi a történet leegyszerűsítve. Ha nagyobb fizetést szeretnél, akkor mondj egy új ajánlatot a főnöködnek, aki ez alapján eldönti, hogy ennyiért megbíz-e a munka elvégzésével vagy keres mást a helyedre.

Gondolom nem kell magyaráznom, hogy ezek után jogos a főnököd döntése. A másik dolog, hogy belekontárkodtál a cég privát dolgaiba, ami igencsak visszaélés gyanús, nem csoda, hogy ezek után inkább megválna tőled.

2019. aug. 18. 16:49
 14/20 A kérdező kommentje:
Akkor lehet mondjam neki hogy 600 Ft-ért maradok ha nincs gond ?
2019. aug. 18. 16:52
 15/20 anonim ***** válasza:
83%

Ez mekkora troll...

De az is hülye, aki eteti.

2019. aug. 18. 16:56
 16/20 anonim ***** válasza:
78%
Ahh, már megint te? :D
2019. aug. 18. 19:08
 17/20 anonim ***** válasza:
64%
Szerintem vallald el 400 ert is
2019. aug. 18. 19:14
 18/20 anonim ***** válasza:
64%

Az előző kérdésednél is írtam, hogy "100 Ft/óra miatt én nem csinálnék ügyet a helyedben, mert előfordulhat, hogy te veszíted el a munkádat". Jó gyorsan megfuttattad ezt az ügyet, 8 nap telt el azóta.

https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__karrier-f..

2019. aug. 18. 22:57
 19/20 anonim ***** válasza:
64%

"Kirúghat a főnök mert megemlítettem neki, hogy a munkatársam 100 Ft-al többet kap óránként mint én?"

Ilyen indokkal természetesen nem mondhat fel.

Ugyanis a munkáltatónak a felmondását minden esetben meg kell indokolnia. Az indoknak valósnak, és okszerűnek kell lennie! Magyarul: Általánosságokra nem hivatkozhat, mert ha így lenne, akkor bárkit bármiért el lehetne bocsátani, ha a munkáltató bal lábbal kelne fel.

Viszont lehet, hogy talál más okot rá, ami megállja a helyét.

Ha olyat okot talál a felmondásra, ami valótlan, azt bíróság előtt megtámadhatod.

"Jogos eljárás lehet ez vagy hova fordulhatok"

Nem feltétlenül jogos (nem tudjuk, hogy mi lesz a végleges indoka), és munkaügyi bíróság előtt megtámadhatod.

2019. aug. 19. 06:38
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

"Akkor lehet mondjam neki hogy 600 Ft-ért maradok ha nincs gond ?"

Na látod, ezért kaptál te kevesebbet, mint a kolléga, mert 600ért is megcsinálnád.

2019. aug. 19. 09:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!