Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » HR-esek! Vajon miért nem...

HR-esek! Vajon miért nem engem választanak a megpályázott állásokra? Szeretnék tisztában lenni a lehetséges miérttel, hogy változtassak rajta.

Figyelt kérdés
Annyiból szerencsés helyzetben vagyok a legtöbb csoporttársammal szemben, hogy engem behívnak a megpályázott állásokra. Természettudományos területen végeztem, Bsc, Msc végzettségem van, valamint ehhez kapcsolódó szakmám is, ipari gyakorlati helyen voltam, így jó szakmai tapasztalattal, valamint fél év külföldi szakmai tapasztalattal rendelkezem. Tárgyalóképes angol nyelvtudásom van, ezt mindig le is tesztelték, ezzel sose volt gond. A második, harmadik körös interjúig is mindig eljutok általában, de nem engem választanak, 4 különböző cégnél is voltam, egy cégnél 3 különböző pozira is behívtak 2 esetben 3. körig jutottam. Tudom, hogy van nálam jobb, képzettebb, ezt elfogadom, de már kezd kicsit gyanús lenni, hogy van más ok is, indoklást egy esetben sem kaptam. Ha a személyiségemmel, fellépésemmel lenne gond azon tudok változtatni. Mindig időben érkezem, pozícióhoz illően elegánsan felöltözök. Mosolygós, vidám személyiség vagyok, eddig ahol dolgoztam ott hamar beilleszkedtem. De valami csak lehet, hogy egyik cég sem döntött mellettem. Bár én úgy éreztem, hogy mind szakmailag, mind személyiségileg megfelelő vagyok az adott pozícióra és az állásinterjún is minden jól ment, de nyilván nem én döntöm ezt el, ezért érdekelne a tapasztaltabb HR-esek véleménye akik sok embert interjúztattak már. ( Engem eddig általában a szakmai vezetők interjúztattak, volt, hogy HR-es kolléga jelenlétében, volt, hogy anélkül, vagy csak az előszűrést végezte HR-es.)

2019. aug. 17. 12:17
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
62%

Ha már lepontozol...

Nem HR-es vagyok, de én választok ki a területre a HR-rel és részt veszek az interjúkon.

Az, hogy a végzettséged megfelel, a belépő szint. El kell tudni adni magad. Kell valami extra amitől több, jobb leszel a többi pályázónál. Pont az ami a száraz tényeken, az önéletrajzon kívül jellemez téged. Van önképed, víziód, jövőképed (és nem az amit ideírtál, hogy te minden területen fenomenális készségekkel, képesítéssel rendelkezel), van valami extra amit hozzátettél önerőből, önszántadból az életedhez szakmailag a kötelezőkön kívül a tanulmányaid alatt. Pl.: Szakkollégium, projektmunka, olyan szakdolgozat ami ért is valamit a cégnek, ahol írtad, nem csak egy semmitmondó ezredik szakirodalom feldogozás stb stb. Pl. nálam volt olyan aki azért hasalt el, mert bár a teszten jól szerepelt olyan szinten gátlásos, félénk volt (én is az vagyok valamennyire), hogy alkalmatlan lett volna a munkakör ellátására emiatt (hiába volt meg a képzettsége, nyelvtudása, egyéb skillek) vagy éppen elképzelése sem volt róla mit akar az élettől, akarja, érdekli-e egyáltalán ez a szakma, szakterület, vagy csak úgy erre sodorta az élet és lesz ami lesz...

2019. aug. 17. 19:33
 22/27 A kérdező kommentje:
17-es üzenetben megírtam. Köszönöm a segítséget!
2019. aug. 17. 20:07
 23/27 anonim ***** válasza:
42%

Az pl. Egy hiba hogy nem talalsz az interjudban hibat. Biztos volt. Foleg ha nem vettek fel. Nem ugy hiba h hulye vagy vagy ilyesmi hanem ami negativnak szamit az interju soran.

Pl. Lelkes voltal stb kerdeztel ubterju soran. Szakmai Beszelgetes volt vagy inkabb interju?

Nem mind1. Jobb ha inkabb egy szakmai kolcsonos kommunikacio alakul ki...es kozben felteszik a szukseges kerdeseket.

Van fejleszto otleted? Vahy olyan amit eddig megcsinaltal fejleszteseket nasik cegnel?

2019. aug. 18. 08:16
 24/27 anonim ***** válasza:
42%

Elozo vok.

1bkent meg elobb utobb osszejon...kicsit nehez.

2019. aug. 18. 08:17
 25/27 A kérdező kommentje:
Jogos. Azt tènyleg butaság lenne azt állítani, hogy nem volt az interjúban hiba, nyilván volt, tudok is párat, amiből a kövi interjúra már tanultam. De hogy amiatt nem vettek fel vagy más miatt nem tudom, az is lehet, hogy cègeknèl más-más ok miatt. A legelső interjúmon mèg Márciusban voltam, ott tudom, hogy akkor mèg nagyon nem voltam tisztában a bèrekkel ès olyan bèrigènyt mondtam amiről olvastam ès hallottam, de a valóságot nem közelíti meg, valamint nem is tudtam akkor kezdeni, mint ahogy a cèg szerette volna. Egy intèzmènynèv jelenlegi nevèt rosszul írtam, erre felhívták a figyelmemet, javítottam. Egy másik interjún a 2. körön akkor a vezetővel beszèltem, nem tettem fel kèrdèst mivel az előző körben amire kíváncsi voltam megtudtam. Ezt utólag bántam, mert èrdektelensègre utalhat, valamint a bèrigènnyel kapcsolatban volt egy határozott kijelentésem, hogy X összeg alatt számomra nem èri meg alkalmazottkènt dolgozni. Nyilván ilyen kijelentést se teszek már, azt hittem ezzel vágtam el magam, bár úgy èreztem, hogy a fizetèsben megtudnánk egyezni. Kèsőbb kiderült, hogy egy ismerős ott dolgozik. Valahogy szóba hozta a vezetőnèl, hogy mièrt nem engem vettek fel? Nem tudom igaz-e, de a vezető azt mondta, hogy az interjúk során nem találkozott mèg ilyen határozott, intelligens lánnyal, valőszínűleg jól vègeznèm a munkámat, de túl magas az IQ-m ès 25 irigy kollèganő biztos szètszedne ès ezzel èn nem tudnèk megbírkózni, azt az ismerősöm is mondta, hogy nem jó a lègkör, nagy a rivalizálás. De kètlem, hogy mindenhol ez lenne az indok, bár nem látok bele. Az interjúk jellege pozíció függő volt, szakmai ès interjú vegyesen hol melyikre fektettek nagyobb hangsúlyt. Az biztos, hogy azèrt nem engem választottak mert találták jobbat, ilyen olyan szempontból. Remèlem megtalálom azt a munkahelyet ahol engem tartanak a legmegfelelőbbnek az adott pozikra, nem adom fel, csak nem szeretnèk megragadni, fejlődni akarok, ahhoz meg támpontok kellenek.
2019. aug. 18. 18:43
 26/27 anonim ***** válasza:
63%
Szerintem ez a kérdezés dolog túl van értékelve amúgy. Én a Q&A sectionben sosem kérdezek. Akkor csak elmondom, hogy már mindent megkérdeztem on fly, és én munka közben is így szoktam. Ez szokott nekik tetszeni, és sokkal jobban jön ki, mint mondjuk egy szar kérdés.
2019. aug. 18. 21:39
 27/27 anonim ***** válasza:
100%

Persze, túl magas az IQ-d hozzá és irigyek lennének...

Ilyen barátok mellett nem csoda, hogy nem tudsz reális önképet felépíteni.

A többi jó kiindulópont, ezekből lehet tanulni.

2019. aug. 19. 11:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!