HR-esek! Vajon miért nem engem választanak a megpályázott állásokra? Szeretnék tisztában lenni a lehetséges miérttel, hogy változtassak rajta.
Ha már lepontozol...
Nem HR-es vagyok, de én választok ki a területre a HR-rel és részt veszek az interjúkon.
Az, hogy a végzettséged megfelel, a belépő szint. El kell tudni adni magad. Kell valami extra amitől több, jobb leszel a többi pályázónál. Pont az ami a száraz tényeken, az önéletrajzon kívül jellemez téged. Van önképed, víziód, jövőképed (és nem az amit ideírtál, hogy te minden területen fenomenális készségekkel, képesítéssel rendelkezel), van valami extra amit hozzátettél önerőből, önszántadból az életedhez szakmailag a kötelezőkön kívül a tanulmányaid alatt. Pl.: Szakkollégium, projektmunka, olyan szakdolgozat ami ért is valamit a cégnek, ahol írtad, nem csak egy semmitmondó ezredik szakirodalom feldogozás stb stb. Pl. nálam volt olyan aki azért hasalt el, mert bár a teszten jól szerepelt olyan szinten gátlásos, félénk volt (én is az vagyok valamennyire), hogy alkalmatlan lett volna a munkakör ellátására emiatt (hiába volt meg a képzettsége, nyelvtudása, egyéb skillek) vagy éppen elképzelése sem volt róla mit akar az élettől, akarja, érdekli-e egyáltalán ez a szakma, szakterület, vagy csak úgy erre sodorta az élet és lesz ami lesz...
Az pl. Egy hiba hogy nem talalsz az interjudban hibat. Biztos volt. Foleg ha nem vettek fel. Nem ugy hiba h hulye vagy vagy ilyesmi hanem ami negativnak szamit az interju soran.
Pl. Lelkes voltal stb kerdeztel ubterju soran. Szakmai Beszelgetes volt vagy inkabb interju?
Nem mind1. Jobb ha inkabb egy szakmai kolcsonos kommunikacio alakul ki...es kozben felteszik a szukseges kerdeseket.
Van fejleszto otleted? Vahy olyan amit eddig megcsinaltal fejleszteseket nasik cegnel?
Elozo vok.
1bkent meg elobb utobb osszejon...kicsit nehez.
Persze, túl magas az IQ-d hozzá és irigyek lennének...
Ilyen barátok mellett nem csoda, hogy nem tudsz reális önképet felépíteni.
A többi jó kiindulópont, ezekből lehet tanulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!