Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » HR-esek! Vajon miért nem...

HR-esek! Vajon miért nem engem választanak a megpályázott állásokra? Szeretnék tisztában lenni a lehetséges miérttel, hogy változtassak rajta.

Figyelt kérdés
Annyiból szerencsés helyzetben vagyok a legtöbb csoporttársammal szemben, hogy engem behívnak a megpályázott állásokra. Természettudományos területen végeztem, Bsc, Msc végzettségem van, valamint ehhez kapcsolódó szakmám is, ipari gyakorlati helyen voltam, így jó szakmai tapasztalattal, valamint fél év külföldi szakmai tapasztalattal rendelkezem. Tárgyalóképes angol nyelvtudásom van, ezt mindig le is tesztelték, ezzel sose volt gond. A második, harmadik körös interjúig is mindig eljutok általában, de nem engem választanak, 4 különböző cégnél is voltam, egy cégnél 3 különböző pozira is behívtak 2 esetben 3. körig jutottam. Tudom, hogy van nálam jobb, képzettebb, ezt elfogadom, de már kezd kicsit gyanús lenni, hogy van más ok is, indoklást egy esetben sem kaptam. Ha a személyiségemmel, fellépésemmel lenne gond azon tudok változtatni. Mindig időben érkezem, pozícióhoz illően elegánsan felöltözök. Mosolygós, vidám személyiség vagyok, eddig ahol dolgoztam ott hamar beilleszkedtem. De valami csak lehet, hogy egyik cég sem döntött mellettem. Bár én úgy éreztem, hogy mind szakmailag, mind személyiségileg megfelelő vagyok az adott pozícióra és az állásinterjún is minden jól ment, de nyilván nem én döntöm ezt el, ezért érdekelne a tapasztaltabb HR-esek véleménye akik sok embert interjúztattak már. ( Engem eddig általában a szakmai vezetők interjúztattak, volt, hogy HR-es kolléga jelenlétében, volt, hogy anélkül, vagy csak az előszűrést végezte HR-es.)

2019. aug. 17. 12:17
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
83%
Magas a bérigényed, persze csak a fillérb.... cégek számára!
2019. aug. 17. 14:42
 12/27 anonim ***** válasza:
31%
Leírtad, hogy te hogyan látod a dolgot, ez ok, de ebből nem tudunk semmit mondani, mert ha te nem látod a hibádat, akkor mi hogyan lássuk? Külső szemlélőként ott kéne lennünk az interjúkon, hogy meg tudjuk ítélni mik lehetnek azok a tényezők, amik miatt nem téged választanak. Ez lehet túlzott bérigény, nem megfelelő hozzáállás a szakterülethez, önbizalomhiány, túlzott önbizalom, nem passzoló csapatszemélyiség, akármi.
2019. aug. 17. 14:43
 13/27 anonim ***** válasza:
75%

“Amúgy mit gondoltok, melyik az a terület, ahol ez a fajta hozzá állás és személyiség nem hátrány, hanem előny?”

Kereskedelemben, értékesítőknél (biztosító, call center), területi képviselőknél, patika látogatóknál, ilyesmi munkakörökben előny lehet.

2019. aug. 17. 15:03
 14/27 anonim ***** válasza:
13%
Gobdolom gyenge vagy szakmailag
2019. aug. 17. 15:06
 15/27 anonim ***** válasza:
83%

A HR úgy áll hozzá, hogy hiába alkudják le, neked az kevés, és hamar dobbantasz. Szívesebben vesznek fel olyat, aki kevesebbet mond.

De lehet hogy csak találtak nálad jobbat.

2019. aug. 17. 15:31
 16/27 anonim ***** válasza:
80%
Nekem egy dolog tűnt fel, túl nagy lehet a mellény. Szerinted te szakmailag, emberileg, és minden téren kifogástalan vagy...
2019. aug. 17. 15:45
 17/27 anonim ***** válasza:
34%

Kérlek, írj még le 4-5 kérdést, amit az utolsó körökön szoktál kapni, meg persze azt is, mit szoktál válaszolni.

Nem HRes vagyok, de elég nagy gyakorlatom van az interjúztatásban, a sajátjaimon meg épp fordítva szokott lenni, nagyon kevés interjúra megyek/hívnak, mert már telefonon kiderítem az alapdolgokat, és ha nem stimmel valami, nem is húzzuk egymás idejét. Viszont ha már elmegyek az interjúra, akkor általában kapok ajánlatot.

2019. aug. 17. 17:14
 18/27 anonim ***** válasza:
30%

Ha magas a bérigényed azt azért már lehet mondták volna pár helyen, ha nem is mindenhol.

Ha csak pár hete keresel akkor szerintem még ne vidd lejjebb.

Nekem volt ahol jelezték, hogy sokat kérek. Volt ahol nem mondtak semmit, de lehet, hogy emiatt nem vettek fel, nem tudom. És aztán volt ahova felvettek. Nekik ezek szerint nem volt magas.

2019. aug. 17. 18:45
 19/27 A kérdező kommentje:
Az igaz, hogy így elég nehéz tanácsot adni és igazán csak az tudja az okát aki ott volt. A kérdés kiírásával az volt a célom, hogy hátha válaszol HR-es, vagy olyan aki interjúztatott már és találkozott hasonló helyzettel jobban belelát, hogy a cég miért dönthet úgy, hogy bár az elvárásoknak megfelelek de mást választ, az természetes, hogy van jobb, ezt én is tudom és elfogadom, az is lehet hogy az ottani munkakörbe nem illek bele. A táppontok nekem is hasznosak lehetnek. De persze tovább próbálkozok és önmagamat adom, a hibáimon meg próbálok javítani és minden interjúból tanulni.
2019. aug. 17. 19:24
 20/27 A kérdező kommentje:
Nem írtam, hogy minden téren kifogástalan vagyok. Lehet neked így tűnt fel, mert csak pozitív dolgokat írtam és egy negatívot sem, nyilván nem vagyok tökéletes és szakmailag és személyiségileg is van nálam jobb, még nem voltam olyan állás interjún, hogy valamilyen negatív tulajdonságom kimutatkozott volna és ezt észre vettem volna, hogy negatívan hat az interjúra. Az persze lehet, hogy a kedves elbeszélgetések közben, hiába mosolygott az interjúztató az adott válaszra, de közben az negatívan hatott és én visszajelzés hiányában azt nem vettem észre.
2019. aug. 17. 19:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!