Mennyire elterjedt az a gyakorlat, hogy aki valaki álláshelyén van (pl. kismama, tartós táppénz), akkor vissza kell adni neki a pozíciót, munkakört?
Figyelt kérdés
Általában elhelyezik cégen belül máshová vagy ugyanoda tér vissza?2019. aug. 7. 19:01
1/3 anonim válasza:
Nincs bevett gyakorlat, attól függ hogy van hely és az érintetteknek milyen végzettsége, tapasztalata van. Kismama esetén ha egyáltalán nincs más lehetőség akkor neki kell visszaadni az állást és a helyettest teszik ki, de ha van másik munkakör amit betölthetne lehet a régi helyén marad az új ember és őt másik pozícióba veszik vissza.
2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm, álláshely az éppen lenne akár még a mi osztályunkon is, más részlegen pedig főleg; de most egy kicsit önzőnek fogok tűnni, mert nagyon megszerettem a munkát meg tetszik a pozíció, amiben még ezelőtt soha nem ültem. Kicsit fáj a szívem a visszaadástól... :S
2019. aug. 7. 19:39
3/3 anonim válasza:
A főnökkel és azzal kell megbeszélni aki visszajönne dolgozni, többnyire úgyis az a cél hogy mindkét embernek megfelelő helyet találjanak.
Én is dolgoztam kismama helyén, nálunk úgy oldották meg hogy kibővítették a csoport létszám és ugyanabban a pozícióban maradtunk. Volt annyi meló hogy át tudták csoportosítani a feladatokat és mindenkinek jutott elég, de pl ugyanennél a csoportnál volt hogy a kismama kapott egy másik területen pozíciót és olyan is hogy az új embert léptették előre és a régi helyét kapta vissza aki visszajött. Úgyhogy erre még cégen belül sincs egységes megoldás, mindig a helyzettől függ és hogy ki milyen pozíciót választana inkább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!