Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » 1000 ft-os órabér a takarítónő...

1000 ft-os órabér a takarítónőnek,850-es órabér a diplomás munkaerőnek diplomás munkakörben?

Figyelt kérdés

Mit gondoltok erről? Egy cég ahol egy nyugdíjas vénasszony takarít 4 órában, 1000 ft nettóért. A cég örül mint majom a farkának hogy van aki ennyiért elvállalta egyáltalán. Csakis nyugdíjas jöhet szóba, egy aktív korú ennyiért nem jön el takarítani, egy nyugdíjas nyugdíj mellett igen.

Ugyanezen munkahelyen diplomás emberek (köztük én is meg még 20 másik) diplomás munkakörben vannak 850-es nettó órabérben kb. Van aki a 9-et is megkapja (hurrá).

A cég nem törődik ezen emberekkel különösen fel se merül hogy többet adjon nekik, ha elmegy egyik másik nagynéha röhögve talál a helyére újat még ennyiért is. Akik itt vannak többnyire be vannak betonozva nem mennek azok sehova, max kihalásos alapon cserélődik a többség.

Azért ez így együtt elgondolkodtató szituáció nem?

Hogy egy takarítónő többet kap és nagyobb kincs mint egy diplomás munkaerő?

El lehetne filozofálni az egyetem a tanulás és a hozzáadott érték fogalmáról!!

Milyen hozzáadott értékkel rendelkezik a takarítónő és milyennel az aki 5 évet volt egyetemen? És mégis ki kap többet?

2019. aug. 5. 09:53
1 2 3 4
 11/33 A kérdező kommentje:

" Te mit tudsz felmutatni a munkád eredményeként?"

Ahhoz se neked se senkinek a világon semmi köze, ami munkával engem megbíznak azt ELVÉGZEM és ennyi. Nyilván nem hülyültem meg hoyg havi szarért húgyért még kapálózzak a meló után. Ami munka reggel az asztalomon vár az délutánra kész és ennyi! Ez nem elég? mi kéne még havi 130-ért?

Ellenvetés?

2019. aug. 5. 14:04
 12/33 A kérdező kommentje:

„Picit továbbgondolva, simán lehet az is, hogy a takarítónő élelmesebb nálad. Egyrészről mert magasabb órabért sikerült kialkudnia“

Na pont ez a hatalmas tévedés ha azt hiszed hogy én azért keresek ennyit mert ennyit „alkudtam „ ki. Én azért keresek ennyit mert van egy fix bértábla amit nem is a munkáltató hanem a dicső magyar állam talált ki (köszönjük EMMI és Palkovics Úr!!) és ennyit kapok egy fillérrel se többet ami benne van.

Alkunak semmi helye besorolnak egy kategóriába azt kapom, ha nem jó, akkor lehet tolni a biciklit.

Míg a takarítónő? Ő a piactól van felvéve odajön 10 ember az egyik 1500-at mond a másik 1300-at a harmadik 1000-et.. kit vesznek fel? Mivel senki se ment 1000 alá így az 1000 ft-os vénasszonyt. Vagyis VAN ALKU.

Míg az én (mi ) esetünkben NINCS alku. Ott a bértábla benne a bér csinálod annyiért vagy nem. Ha nem, akkor lehet felállni és elmenni mert 5 ft-tal többet nem adnak még akkor se ja 20 éve ott vagy!!

Ez így megy!!

Aki nem hiszi jöjjön el a közszférába majd ott megtudja.

2019. aug. 5. 14:09
 13/33 anonim ***** válasza:
34%
Utolso/kerdezo Ez igy van ezert ejszakazok egy multinal hogy legyen valamivel több. Abban is egyetertek veled h a kozszferaba szar mert nincs penzt... Mondj fel a lehetoseg adott szalag mellett a 2x ese megvan... Ennyi... Ezvan
2019. aug. 5. 14:14
 14/33 A kérdező kommentje:

"Mondj fel a lehetoseg adott szalag mellett a 2x ese megvan... Ennyi... Ezvan"

Ja csak mellette életem nincs. Van a családban ilyne helyen melózó és csak azt nézi hova pattanhatna, mert kb aludni jár haza.... Kösz akkor inkább marad ez ami van életfogytig.

2019. aug. 5. 14:17
 15/33 anonim ***** válasza:
92%
Akkor mit vagy kiakadva? Hisztizz viktornak èn 4műszakozok h fent tartsam kettőnket 2 autót meg az albit... + az asszony kozszferaba van mint irtam korabban mennyiert. Megis doglok korabban biztos de leszarom mert 130bol sehova se haladok meg 300bol se nagyon tudok pattogni...
2019. aug. 5. 14:23
 16/33 anonim ***** válasza:
76%
Örülj neki higy van munkad
2019. aug. 5. 14:28
 17/33 anonim ***** válasza:
93%

Ez teljesen rendben van!

A takarítás kemény fizikai meló, míg az irodainál kávézgattok, gyakoriztok és arra veritek magatokat, hogy 5 évet ültetek az egyetemen, amíg az a néni lapátolta a GDP-t.

Nyugdíjasként a munkáltató jól jár vele, míg 4 órában azért nem fog meggazdagodni a néni ennyiből.

Szomorú, hogy ezt a pénzt sajnálod tőle és nem ő tehet arról, hogy te nem vitted többre.

De nyugodtan ki lehet próbálni a takarítást és utána sokkal másabb szemmel fogsz nézni arra, aki azt az alja munkát megcsinálja, talán még meg is fogod becsülni.

Másrészt meg: miből gondolod, hogy aki takarít, az hány évet tanult előtte? Lehet, összességében sokkal többet, mint te, csak így alakult az élete.

Minden munkát meg kell fizetni és nem kell lenézni!

2019. aug. 5. 14:41
 18/33 anonim ***** válasza:
83%

"Ott a bértábla benne a bér csinálod annyiért vagy nem."

Mindenkinek saját döntése szerint. Tanárképzőn végeztem, lehetnék én is közalkalmazott, de már pályakezdő koromban úgy döntöttem, hogy nem leszek. Soha egyetlen pillanatra sem bántam meg a döntésemet. Ha te viszont a közalkalmazotti létet választottad, akkor kár filozofálni ezen, hogy miért ennyit fizetnek és miért nem fizetnek annyit. Keress másik munkát, nézelődj egy kicsit a versenyszférában, aztán kiderül, hogy szerencsével jársz-e.

(#4/#9)

2019. aug. 5. 14:57
 19/33 anonim ***** válasza:
96%
Ez a versenyszférában? Öt percet nem bírna, sikítva rohanna vissza éhbérért nyalni Orbán talpát.
2019. aug. 5. 15:19
 20/33 anonim ***** válasza:
91%

1. sajnos igen, ez van.

2. fogd meg magadat és menj el a versenyszférába. Ha egyébként értelmes vagy, akkor egy multi át fog venni aktatologató++-nak. Ismerek valakit aki tanárból egészen jó quality engineer lett, persze 3x fizetésért, komolyabb átképzés nélkül.

2019. aug. 5. 16:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!