Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ti hogy tudtok megélni?

Ti hogy tudtok megélni?

Figyelt kérdés
Van saját házam meg autóm így albérletre nem kell költenem az átlag fizetésem 240 000 ft nettó ennyit kapok kézhez ti mégis hogy tudtok megélni? unom hogy napról napra élek. Nem értem hogy lehet hogy a mai világban ha valaki dolgozik sem fizetik meg. Főleg itt a déli részen (Baja)

2019. aug. 3. 17:50
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
94%
Pénzzel kell tankolni a kamugenerátort.
2019. aug. 4. 01:10
 12/23 anonim ***** válasza:
80%
Kerdezo vagy troll vagy hadilabon all penzugyi intelligenciabol.
2019. aug. 4. 05:07
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

Egyedül, hitel nélkül, átlag nettó 240 ezerből egyik napról a másikra élsz?

Nettó fizetésem: 156 ezer.

Férjem fizetése: 167 ezer

Családi pótlék: 12.200,-

Bérbeadásból bevétel: 75 ezer

Ebből havi fix 200 ezret vonunk be a család működésére. A többit megtakarításként kezeljük. Ami a havi 200 ezerből nem jön ki, azt nem veszem meg, valószínűleg szükségtelen (üdítőital, egy újabb porfogó dísztárgy, stb.)

Paraméterek:

- 2 felnőtt, 1 gyerek

- Falun élünk (drágább, mint városban)

- Éppen ezért sokat költünk üzemanyagra, bár a bejárást a cég fizeti, éppen ezért próbálunk mindent akkor elintézni, amikor amúgy is dolgozni megyünk a városba.

- Családi házunk van (építkeztünk nem is olyan régen, hitel, mindenféle állami támogatás nélkül, igaz 40 évesen)

- Minden évben nyaralunk valahol 1-2 hetet

Valamit nagyon rosszul csinálsz, nem gondolod? :)

2019. aug. 4. 05:44
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem igenyekrol kar vitatkozni, attol hogy valakik 4-en elvannak 250-300 eft/bol, mas meg egyedul nem jon ki belole, mindketten sza_ul keresnek.

Osszeszerelo uzem az egesz orszag, mar igy is (felso) peremen vannak a fizetesek, mivel egyre tobb helyen kulfoldiekkel elegetik ki a munkaero igenyt. Amig nem lesz sajat termekunk (javareszt szellemi), addig ez nem fog valtozni. Mar pedig ilyen oktatas mellett nem igen varhato az elkovetkezo 15-20 evben.

2019. aug. 4. 09:14
 15/23 anonim ***** válasza:
86%
120 nettó és 240 nettó is szotyi. Ebből meg lehet élni, de meggazdagodni nem.
2019. aug. 4. 09:42
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

"Szerintem igenyekrol kar vitatkozni, attol hogy valakik 4-en elvannak 250-300 eft/bol, mas meg egyedul nem jon ki belole, mindketten sza_ul keresnek."

Igen kijövünk 250-300 körül egy átlagos hónapban családostul. De ez nem jelenti, hogy rosszul keresünk, ne keverd a kettőt. Bár persze minden relatív, de én elégedett vagyok a jelenlegi helyzettel.

2019. aug. 4. 11:03
 17/23 A kérdező kommentje:
#14 igazad van erre gondoltam hogy attól még hogy valaki kijön kevesebből nem lesz jó fizetés a másik és igen ha kicsivel jobb minőségű dolgokat veszel és nem a legolcsóbb virslit kb (csak példa) máris akkorát ugrik az összeg mint az állat és nem nem az hogy nem tudok elrakni valamennyit mert el tudok de hogy az ember nem engedhet magának pl egy újabb autót vagy bármit ami kicsit drágább hogy állandóan sporolni kell hogy az ember vegyen valamit. igen napról napra élésnek hívják. Oké fizetés előtt állok de az a felelősség ami így is rajtam van ennyi pénzért... és hiába váltanék munkahelyet máshol sem jobb ilyen 240-300 fizetések vannak mindenhol és az sem megoldás hogy mindenki mennyen ki külföldre oké 27 éves vagyok kimehetnék de nem ez a megoldás azért már nem itt kellene tartanom.
2019. aug. 4. 12:56
 18/23 anonim ***** válasza:
77%
#16 a jó fizetés nem azt jelenti hogy kijössz belőle és még marad is. Azt jelenti, hogy úgy kijössz belőle, hogy valóban nem kell figyelned arra, mit hol és milyen akcióban veszel, és BŐVEN marad (legalább a fele). Véleményem szerint ez igényektől függetlenül 500 eftfő-nél kezdődik, de lehet keveset mondtam.
2019. aug. 4. 15:37
 19/23 anonim ***** válasza:
100%
Ebből meg lehet élni, de nem jó fizetés. Sajnos a 300eFt sem az.
2019. aug. 4. 17:32
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

#18: igen, jól gondolod, én is azt tartom normálisnak ha egy normál* hónapban a bevételek felét félre tudjuk tenni. Ez nagyjából így van nálunk.

*normál=épp nem veszünk autót, mosógépet vagy más nagy értékű dolgot, nem nyaralunk abban a hónapban stb.

És tök mindegy mennyit keresünk, mi akkor is ugyanúgy nézzük mi hol akciós. Ez így volt amikor diákmunkákból épp, hogy ki tudtuk fizetni az albit. És most is így van, amikor összesen nagyjából havi 650-bol gazdálkodunk és már albit se kell fizetni.

2019. aug. 4. 22:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!