Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A vidéki embereket miért...

A vidéki embereket miért lehet megvenni ilyen alacsony fizetésekkel?

Figyelt kérdés

Én nem vagyok tősgyökeres budapesti, mielőtt valaki erre gondol.

A kérdést azért tettem fel, mert nem értem a vidéki embereket, hogy miért dolgoznak szotyi pénzért.

Az igazság az,hogy én próbáltam vidéken elhelyezkedni.Néha nekem is elegem van Budapestből.

Konkrétan Győr-Moson-Sopron megyében próbálkoztam, illetve Fejér megyében.

Ezek "fejlett" megyének számítanak, azért írom idézőjelbe, mert fizetésekben mindkettő a varangy hátsója alatt van.

Elismerem, léteznek munkáltatók, amik "budapesti" fizetést adnak, például az Audi Győrben, de ezeket egy kezén megszámolja az ember.Ők egy nagyon kicsi kisebbség.

Voltam interjúkon is, általában tetszettem nekik, viszont, amikor a pénzhez értünk, megváltozott a hangulat.

-Kikerekedett szemekkel mondták,hogy ennyit nem tudunk fizetni.

Volt, amelyik kevesebb bért ajánlott, mint ami az akkori fizetésem volt.

Egy másik szintén alacsony ajánlatot mondott, viszont 2 nap múlva visszahívott és mondta,hogy adnak többet.De, az a "több" is kevesebb volt, mint az akkori fizum.

Nem azért, de műszaki MSC diplomával nem fogom azt nézni a Sparban,hogy melyik leértékelt parizert vegyem meg.

A vidéki diplomásoknak nincs elég nagy önbizalma és sajnos önbecsülése sem.

2019. aug. 3. 17:01
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
95%

"A vidéki diplomásoknak nincs elég nagy önbizalma és sajnos önbecsülése sem."

Mint vidéki diplomás mondom, hogy jó nagy b.romságokat beszélsz. Ismered azt a kifejezést, hogy kereslet-kínálat? Ha nem, akkor nézz utána

2019. aug. 3. 17:35
 2/11 anonim ***** válasza:
90%
"A vidéki diplomásoknak nincs elég nagy önbizalma és sajnos önbecsülése sem." - Vagy csak szimplán ha minden munkahely kb ugyanabban a bérsávban fizet nem sok mindent lehet tenni. Oké nem vállalom el mert kevés akkor ott vagyok munka nélkül és a leértékelt parizerre sincs pénzem. Ha nem dolgozok nincs semmi félretett pénzem még csak elköltözni se tudok a fővárosba mert 2 havi kaukciót se tudnám kifizetni. Vagy szerinted akkor mégis mit kéne csinálnia egy vidéki diplomásnak?
2019. aug. 3. 17:37
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

"Nem azért, de műszaki MSC diplomával nem fogom azt nézni a Sparban,hogy melyik leértékelt parizert vegyem meg."

Pedig sajnos ez a helyzet. A mérnökök nagy része nagyon nem keres olyan jól mint ahogy bemutatják.

2019. aug. 3. 18:19
 4/11 anonim ***** válasza:
98%

Kerdezo en pl. a Jaszsagban nottem fel, de eszemben sincs ott dolgozni. Hogy miert? Azert mert a nagy cegek akik tobb 100-1000 embert foglalkoztatnak, berkartelleznek. Jasz Plasztik, Szatmari, Ferro Press, Electrolux, Samsung, Trend, Metalplaszt, Dometic, Kod kft. ugyan azok a fizetesek. Ezek a cegek foglalkoztatjak a 30km sugaru koron belul dolgozo emberek 80%-at. Mind megallapodnak minden pozicioval kapcsolatban, ahol brutto par10 eft savon belul kinalnak fizeteseket. A kis cegek meg persze hogy beszallnak, abbol ok duplan profitalnak, ok foglalkoztatjak a maradek 20% felet.

Fejer es GYMS megyeben nem tudom mi a helyzet, de Fehervaron a Denso, Harman, Hanon, stb. is ugyan azt a fizetest kinalja, nem lepodnek meg hasonlo kartellezesen.

Budapesten szabad verseny van, ezert (is) magasabbak a berek.

Nem a munkavallok a mujak, hanem a munkaltatok tartjak lent mestersegesen a bereket. Ott ahol 4-5 budapestnyi teruleten uzemel annyi ceg, mint pesten egy keruletben, ertelem szeruen ezt megtehetik. A fovarosban ez mar nem mukodik.

2019. aug. 3. 18:24
 5/11 anonim ***** válasza:
78%
Vannak ott is jo állások
2019. aug. 3. 18:44
 6/11 anonim ***** válasza:
12%
Bp-re kell költözni vagy külföldre. Ennyike.
2019. aug. 3. 18:46
 7/11 anonim ***** válasza:
83%

Akkor költözz oda. Én normálisan keresek vidéken is, cserébe nem szagolom a szmogot és a benzingőzt az aranyaáron mért lakásban.

Itt van egy nagy kertem, a lakáshitelem 9 év múlva letelik, családi házra vettem fel. Amiért itt családi házat kapok, ott még egy szoba-konyhás putrit sem kapnék.

Tehát ott jobban elfolyik a pénzed, hiába keresel többet, ha az ingatlan - ezáltal a hiteled - 3x-4x annyiba kerül.

És én nem adnám már oda Pestért ezt a kis erdőt, ami az út túloldalán van. Meg a csendet.

Jó oda elmenni városnézni vagy kirándulni pár évente, de én nem vágyom rá, hogy a dugóban üljek naponta 2x.

Egy mérnök itt keleten is megkeres alkalmazotti pozícióban 300-500 ezret, amiből igen jól meg lehet élni.

OK, ott 800 is lehetne, de írtam, az ingatlan is lényegesen drágább.

Itt egy kis család, ha mindketten dolgoznak, teljesen szépen meg tud élni a "vidéki" fizetésből, és szerintem ez fontosabb, mint hogy elmondhasd, hogy te pesten dolgozol. Kit érdekel? Itt meg boldogabbak az emberek.

2019. aug. 3. 20:46
 8/11 anonim ***** válasza:
60%

"Nem azért, de műszaki MSC diplomával nem fogom azt nézni a Sparban,hogy melyik leértékelt parizert vegyem meg."

Nem tudom neked mi lenne jó fizetés. Én nettó 400-zal meg vagyok elégedve. Viszont ugyanúgy figyelem az akciókat, mi hol a legolcsobb stb, mint amikor fele ennyit kerestem.

2019. aug. 3. 22:19
 9/11 anonim ***** válasza:
26%
Balázska elárulod nekünk, hogy a bértrollkodásért mennyi fizetést kapsz a gyakori oldaltól, esetleg te is részvényekkel rendelkezel a cégben, vagy a kérdéseidhez betett hirdetések után kapod a jutalékodat?
2019. aug. 4. 07:04
 10/11 anonim ***** válasza:
68%
Sokadik olyan kérdésed, amit nem kellett volna feltenni, ha lenne valami halvány fogalmad a közgazdaságtanról.
2019. aug. 4. 07:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!