Lehetséges Bp-n lakást venni?
Most kezdek el dolgozni, kb havonta 180-200-at keresek.
Kb mennyit kell félretennem havonta hogy 3-4 év alatt összegyűjtsek egy kis garzonlakásra Bp belvárosban?
Egyrészt fogalmunk sincs, hogy hogy élsz, mennyit tudsz maximum félretenni.
Másrészt nem ismerjük az igényeket, hogy hol, mekkora, milyen lakást szeretnél BP-en. Mert van 10 millióért, meg 150 millióért is...
Azt tudom tanácsolni, hogy a lehető legtöbb pénzt tedd el, mert kelleni fog.
40.000 Ft x 12 = 480.000 Ft
480.000 x 41 = 19.680.000 Ft
41 év alatt közel 20 milliót össze tudsz gyűjteni.
Ezzel két probléma van:
1. 40 év múlva 1 garzon is 80 millió lesz
2. 40 év múlva halott leszel jó eséllyel
Nem tudom a mostani lakóviszonyodat, fizetsz albit, szülőkkel élsz? Ezek nagyban befolyásolják.
"Bp belvárosban"
Bocs, de miért pont a belvárosban? Budapest egyik legdrágább része a belváros.
Érdemesebb először külső kerületre spórolni és utána egy nagyobb vagy jobb minőségű lakást venni.
Nem ismerjük a körülményeidet: ha a szüleidnél laksz és havi 100 ezret félre tudsz tenni, akkor 4 év alatt 5 millió összejöhet - az meg már azért elég jó beugró egy olcsóbb lakáshoz - de hitel nélkül így, 3-4 év alatt még nem megy.
Nem tudom, hány éves vagy, de ha pl. 20, akkor azért az nem nagyon jellemző, hogy 23-24 évesen már valakinek saját lakása van - ez még nyugaton sincs így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!