Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért kell gyárakba terelni...

Miért kell gyárakba terelni egyre több munkavállalót, főleg fiatalokat?

Figyelt kérdés

Az oktatási rendszer egyre inkább ebbe az irányba halad, hogy szellemi munkát csak zsenik végezhessenek.

Aki pedig nem diplomás azt élete végéig 4 műszakos gyártósori életfogytiglannal bünteti a munkaerőpiac.

Teljesen rendben van, hogy keressen dupla vagy tripla annyit egy diplomás, megérdemli mert többet tanult, de miért kell szándékosan tönkretenni 4 műszakkal és rabszolga körülményekkel annak az életét aki nem diplomás? Miért nem lehet csak 2 műszak? Hogy éjszaka aludni lehessen, ahogy minden normális ember?

2019. júl. 27. 20:57
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
63%

#20: ami hátrány van az egyetem elején pótolható.

Nyelvvizsga meg elsősorban tanulás kérdése, a középfokúra alig kell valami. Gyakorlatilag akár az internetről is megtanulhato.

Vannak országok ahol a szegényeknek szinte esélyük sincs kitörni, de szerencsére Magyarország nem ilyen.

2019. júl. 28. 16:29
 22/28 anonim ***** válasza:
79%
Ha te azt gondolod, hogy egy 16-18 éves egyedül fel tud készülni egy középfokú nyelvvizsgára, akkor nincs miről beszélnünk, mert köszönőviszonyban sem vagy a valósággal.
2019. júl. 28. 16:35
 23/28 anonim ***** válasza:
53%
21-es te állom világban élsz. Egy rakat diploma a nyelvvizsga hiány amiatt nincs kiadva. ha annyira könnyű lenne nyelvet tanulni és olyan színvonalas is volna az oktatás akkor mindenki beszélne angolul. vedd észre ro.hadtul nincs esély egyenlőség, és a szegény a büdös életbe nem fog kitőrni, szép is lenne, ha nem lenne szegény Mo.-on. hol a rá.kba élsz?
2019. júl. 28. 16:45
 24/28 anonim ***** válasza:
30%
A nyelvtanulás nem a tanáron múlik első sorban. Én soha nem jártam külön tanárhoz, mégis több nyelvvizsgát megcsináltam magamtól úgy, hogy beültem a könyvtárba (akár a zárásig) vagy kölcsönöztem, elkértem a nyelvkönyveket. Cserébe nem bulizgattam, szórakoztam el azt az időt. Ha nincs meg ez a mentalitás az emberben az egyetem eléggé necces téma lesz, mert ott aztán senkit nem érdekel, hogy az oktató hogyan adott le mit, egységes vizsga van, amit abszolválni kell oktató vagy oktató nélkül. Egyébként aki szegény én tapasztaltam, hogy éppen bennük van a legjobban meg a kitörési vàgy, bizonyítás, ők lesznek a legszorgalmasabbak. Akit ismerek és nem nyelvvizsgázott lusta volt és magasról tett az egészre.
2019. júl. 28. 17:02
 25/28 anonim ***** válasza:
77%

24: ez is csak akkor megy, ha van nyelvérzéke, szorgalma. De attól, hogy valakinek nincs nyelvérzéke, hanem kéne neki 100 különóra a nyelvvizsga előtt, attól még lehet belőle mondjuk jó mérnök.

A másik meg a támogató családi légkör, ami a szegény családokban ritkán van meg. Engem a saját anyám csúfolt okostojásnak, mert tanultam. Aztán később kiderült, azért, mert irigy volt, ő még az érettségit is alig tudta letenni. És tanítottam olyan iskolában, ahol túlnyomórészt HHHs gyerekek voltak (80százalék felett), és hidd el, ez a jellemző hozzáállás a szülők részéről.

És az OECD kutatások is visszaigazolják, hogy a születési hely és a szülők végzettsége, anyagi helyzete nálunk legerősebben determinálja, hogy mi lesz a gyerekből. Magyarul: a gyárban megrohadás, a dolgozói szegénység öröklődik.

És ezen nem változtat, hogy te láttál 1-2 kivételt.

2019. júl. 28. 17:14
 26/28 anonim ***** válasza:
73%
Mindig vannak kivételek, tök jó amikor azok pampognak, hogy ő bezzeg. Vannak zsenik, szép volna, ha hozzájuk hasonlítgatnánk magunkat. Bezzeg egy zseni meg tud 20 oldalt fejből jegyezni és 5 nyelvet is tanulni, te miért nem? te is lehetsz zseni, bla, bla. Van aki diszlexiás, a büdös életbe nem fog 1 nyelvet sem megtanulni magától, még tanárral sem biztos. Az hogy néhányotoknak ment, örvendezzetek neki, a többségnek nem megy, ennyi. nem egyforma képességekkel vagyunk megáldva. Én magamtól tanultam meg rajzolni, festeni, világ életemben 5ös voltam rajzból, mert van rá érzékem, más meg össze.fosta magát akkor sem tudott egy normális csendéletet összehozni. Ugyan ez van az idegen nyelv tanulásnál is., valakinek könnyebben megy, de ne verje már rá ennyire a faxát könyörgöm. Nem azon múlik mennyit ülsz felett, hanem mennyire van rá érzéked. Én 4szer annyit tanultam mint az átlag mégsem értem el azt a szintet mert kínlódok a diszlexia miatt 6 éves korom óta. Én 12 éves koromra tanultam meg folyamatosan olvasni, és volt aki meg már 5 évesen tudott olvasni, ez ennyi. nem vagyunk egyformák és nem lehet mindenki mérnök atya úr isten. Tö.kre unom már ezt, hogy itt mndenki olyan okos meg ügyes, hogy mindent egyedül oldott meg, meg tanult meg, nem hiszek ebben a sok mesében. Hagyjuk már! Én kb. 4 embert ismerek akik valóban nagy koponyák voltak már gyerekként is és ez nem sok, ahhoz képest hány osztályra kell gondolnom, ők mind diplomásak is lettek. de ők nem az átlag baz.dki.
2019. júl. 28. 20:30
 27/28 anonim ***** válasza:
96%

Én meg inkább azt látom, hogy aki akar az jut valahova. Aki nem akar az meg hetekig tudja sorolni miért is olyan hátrányos helyzetű.

Nem feltétlenül kell nyelvvizsga sem. Egy jó asztalos, burkoló, kőműves, villanyszerelő stb szintén nagyon jól meg tud élni és ha arra vágyik akkor tanulhat tovább és lehet diplomás is.

Szerintem a statisztika becsapos. Nyilván a többség nem is akar kitörni. Arról nincs és nem is lehet statisztika, hogy hányan vannak akik mindent megpróbáltak és mégis a mélyszegénységben maradtak. Mert ez a nem mindegy. Olyannal minek foglalkozni akinek jó úgy ahogy van, így nőtt fel, ez az élet, nem kell neki több.

2019. júl. 28. 22:48
 28/28 anonim ***** válasza:
66%
De most nem azokról van szó, akiket nem érdekel milyen szinten élnek. Ti mindig azzal jöttök, hogy csak kifogás. Fas.zt kifogás, tapasztalataimról beszélek. Nagyon sokat szenvedtem a tanulással, mert többet akartam, nem voltam megelégedve azzal, amit elértem, pedig szakmai versenyekre is jártam, jó eredményeket értem el és nem nyugodtam bele abba hogy rám van egy cimke aggasztva, fel sem mentettem magam angolból, mert akartam nyelvet tanulni, tudni, de ez nem így működik, csak sokaknak fi.ngjuk nincs az egészről csak osztják az észt. mert ők ku.rvára tudják azt ki mit, miért kínlódik, meg persze ők aztán beletettek mindent és kitörtek, a többi biztos nem mert loser. Biztos. Higgy amit akarsz, nem érdekel már. Mindig ezzel jön mindenki, hogy miért nem tanultatok, miért nem beszéltek nyelveket és akkor nem kell gyárban robotolni. Nevetséges, Angliában úgy gondoljátok Kánaán van? Ha nincs szakmád több éves gyakorlattal ugyan úgy kint is csak egy takarító szintjén lehetsz és nem jutsz előrébb, mint itthon. De nekem is már többen megírták nagy tudálékosan menjek ki külföldre, kérdem én mi a faxnak?
2019. júl. 30. 07:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!