Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha a bérek az elmúlt években...

Ha a bérek az elmúlt években összességében 30-40%kal nőttek hogy lehet hogy én egy petákkal se kapok többet most mit 4-5 éve?

Figyelt kérdés

Ha összevetjük a 2014-es béremet és a mostanit, forintra megegyezik. Hol itt a 30-40% emelés?

Tudom ÁTLAGOS emelkedés..... az átlagos az az ami mindig másutt van soha nem ott ahol én vagyok....

2019. júl. 26. 14:57
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%
Átlag, igen. Most tekintsünk el azoktól akik 200%-os emelésben estek át mert tudjuk hogy kik. Tehát átlag esetben vannak szakszervezetek akik kiharcolták a béremeléseket és vannak akik nem. Ha a kormánynak kedves a főnököd és a szakszervezeted akkor emeltek valamennyit ha nem akkor úgy jártál mint most. És talán az utóbbi a jelenlegi valós átlag zöme.
2019. júl. 31. 03:42
 12/12 anonim ***** válasza:

Egyszerű: az árak is nőttek ugyanannyival, plusz még inflálódott is a forint egy jókorát.

Magyarán szólva a pénz reálértéke csökkent, hiába van belőle több, kevesebb dologra elég. Azaz a béremeléssel kapott a szar egy jó nagy pofont.

Arra volt jó, hogy pár ezer, matekból felmentett birka szavazatát megszerezze a kormány.

"Mert ertektelen munjat vegzel"

Persze, csak tudod ha senki nem végzi el ezeket az "értéktelen" munkákat, akkor te rövidúton éhenhalnál.

"Itt megint nem tudja vki az átlag fogalmát. Átlagban nőttek 30-40%kal.

Van, akinek 200 %-kal, van akinek 30%-kal, van, akinek 0%-kal, van, akinek csökkent...Átlag, érted?"

Még szerencse, hogy az átlag a kormányközeliekre és a felső tízezerre vonatkozik igazán, a középosztályra annyira nem.

Szelektív matematika, csak itt nálunk Orbánisztánban!

"Az hogy a főnököd ertektelen munkat vegez csak azt bizonyitja hogy te is"

És ki határozza meg, mi az "értéktelen"?

SZVSZ egy űrhajósi munka értéktelenebb, mint egy sütödei, ugyanis jóval kevesebb hasznot hoz, de semmi gáz, skatulyázd csak be a gügye skálád szerint! Űrhajósok nélkül pindurkát könnyebben boldogul a társadalom, mint pékek nélkül. Ha hoz neked holdkőzetet a Náza, avval te nem fogsz jóllakni.

2021. jan. 23. 22:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!