Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Sokan miért a politikát és az...

Sokan miért a politikát és az államot okolják a saját sikertelenségük miatt?

Figyelt kérdés

Ritkán hallani hogy valaki elismerné a hibáit és azt mondaná hogy nem tanultam, nem dolgoztam, nem léptem ki a komfortzónámból, nem tettem meg mindent a céljaimért.

Mindenről a politika, állam, szülők, főnök tehet.

2019. júl. 25. 02:31
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
23%
Sajnos a 4-esnek nagyon igaza van!
2019. júl. 25. 10:53
 12/33 anonim ***** válasza:
94%

A kerdesed felszines, mert nem mindenki rendelkwzik olyan szellemi kepesseggel, hogy kepes legyen egyrol a kettore jutni.

Az elet szent, csak a sok sopredek, ostoba ember nem latja ezt be. Mindenki fugg mindenkitol. Ha ez most meg nem is latszik, mert eppen jol megy a szeker, de igy van.

Ebben a hazaarulo politikai elitnek, rendszervaltas ota, boven szerepuk volt es van, mert ok hozzak a torvenyeket es ha nem tudnak, ez is kihat az ember sorsara.

De ha az ember erkolcstelen, szamito, onzo, aki csak sajat magat nezi, akkor igaz, az ember tenyleg maga alakitja a sorsat. Az mas kerdes, hogy az anyagi biztonsag mellett, milyen sors lesz az. Mert hiaba megy neki a szeker, ha a korulotte levok nyomorognak. Barmennyire is hiszi, de a kornyezet is meghatarozza az ember sorsat, stb

2019. júl. 25. 11:41
 13/33 anonim ***** válasza:
27%
4es vagyok, 5ös kérdésre válaszolva úgy tud valaki megtanulni perfektül nyelvet, hogy 1 vagy baromi tehetséges és sok idegen nyelvű filmet van ideje mellette nézni, 2. van a családban valaki aki tud angolul és tanítja kis kortól. Nem egy ismerősöm volt akinek kinti rokoni voltak, nyáron oda jártak ki és angol nyelv volt 2 hónapig az alap nyelv, vagy tudok nem egyről akinek az apukája kis korától fogva a gyermekéhez csak angolul tanult. Az oktatást lehet védeni, de egy rakás fo.s! Akinek van háttere az jut előre csak, mert szakmákban is azok jutnak el valahova ahol a felmenők is azt a szakmát művelték, tehát belevezetik az utódaikat is, nincs ott gond az elhelyezkedésben. Én szakmai versenyeken is részt vettem, de mivel 50 évvel ezelőtti tudást kaptam a 4 év alatt ezáltal nem vettek fel sehová, mert a korszerű gépeket, "fogásokat" nem ismerem, és betanításra se idejük, se pénzük nincs a cégeknek, innentől kezdve nincs miről beszélni. Az oktatásért ki a felelős? tehát akkor kit hibáztassunk? Én tehetek arról, hogy a 4 évem alatt mar.haságokat tanítottak? Diákként normális munkahelyre nem vesznek fel, még ha te szakmailag szeretnél ott fejlődni, vagy tanulni, sok cég szóba sem áll diákokkal, pedig a diák gyakorlati időszakot normál munkahelyen kéne megszerezni és nem az iskola által szervezett ga.gyi gyakorlatot, ahol a tanárok is el vannak tájolva és nem értenek igazán a szakmához. Erről kik tehetnek, a diákok? És ha tetszik, ha nem ez befolyásolja a jövődet is, mert nem mindegy hogy te a szakmádban dolgozhatsz, ami érdekelne, vagy gyárban egy betanított szere.ncsétlenként, vagy takarítóként akár hol. És ez csak 1 dolog, amiért a politikusokat lehet szidni, mi minden van még amin ők döntenek és mi sz.ívunk egy nagyot és ellene nem tudsz semmit tenni.
2019. júl. 25. 12:20
 14/33 anonim ***** válasza:
68%

'Akárkivel beszéltem annak idején, hogy hogyan jutott be a jelenlegi munkahelyére mindig az derült ki, hogy a xy retye rutyáján keresztül, egyébként esélye sem lett volna bejutni.'

Hát nem tudom, én meg inkább azt látom, hogy egyre inkább nem így van. A feleségem és én is önállóan, hirdetesre jelentkezve találtunk munkát ismeretlenként,többször is.

Nem is kéne protekcios munka, az milyen gáz már. Saját magam miatt vegyenek fel, én ezt fontosnak tartom.

2019. júl. 25. 12:22
 15/33 anonim ***** válasza:
85%

Kifogások 13-as,full.

1. Nekem egyik szülöm se beszél angolul,érdekes én megtanultam a 0-ról,igen néztem idegennyelvű filmeket,bloggokat olvastam,meg hallgattam.

Megint kifogás,BKK-n reggel mit hallgatsz?

A sok rádió meg zene helyett beteszel idegennyelvű anyagokat és hallgatod(VillámAngol/német,...stb).

,,Az oktatást lehet védeni, de egy rakás fo.s! Akinek van háttere az jut előre csak, mert szakmákban is azok jutnak el valahova ahol a felmenők is azt a szakmát művelték, tehát belevezetik az utódaikat is, nincs ott gond az elhelyezkedésben."

1. Oktatás tényleg egy fos totál igazad van,azonban te kereshetsz szakembert aki tanít téged,utánajártál-e?

2. Kifogás,én programozó vagyok, szüleim egyáltalán nem semmi közük az IT-hoz.

Protekcióm se volt soha magamnak találok mindig melót,nekem senki nem tett alám melót SOHA.

,,Az oktatásért ki a felelős? tehát akkor kit hibáztassunk? Én tehetek arról, hogy a 4 évem alatt mar.haságokat tanítottak?"

Te is felelős vagy érte,utánajártál magántanárnak vagy kiegészítő képzéseknek?

Elmentél valamelyikre?Vettél könyvet a témáról?

,,Erről kik tehetnek, a diákok?"

Igen mert kutakodni kis kreativitás,rugalmasság nem ártana a magyarságnak,csak az a baj,hogy életből felmentettek a mai diákok főleg,semmi önállóság.

Mi lenne ha maguk keresnének gyakorlati helyet meg utánajárnának de könnyebb bulikázni meg majd majd jó lesz elv.

Mindenért tehetsz elmehetsz nyelvsuliba, saját magad képezheted magad,kereshetsz mester embert akinek bedolgozol,gyakorlati helyet, a sok baromság helyett idegennyelvű anyagokat hallgatsz folyamatosan,elmész nyelvsuliba max 5 dobozzal kevesebb cigarettát szív el az illető meg nem bulikázik hónapokig.

2019. júl. 25. 12:31
 16/33 anonim ***** válasza:
100%

Én nagyon szorgalmasan állok a tanuláshoz és nem kímélem magam. Egyik nap is este még megoldottam egy ilyen online kódolást gyakorló oldalon egy feladatot, amikor már aludnom kellett volna.

Viszont az idegen nyelvek nem érdekelnek, nincs is érzékem hozzájuk és ritkán nézek filmeket.

Mégis csak az angol nyelvre, amit ismerek:

Kb kezdőként, alapfokon Duolingo,

Ott a Xeropan

Az 5 perc angol magazin

Mind-mind játékos, érdekes módja a nyelvtanulásnak.

Én az előző munkahelyemre átszállás nélkül utaztam, kb 25 perc a járművön.

Szerettem csak úgy kinézni az ablakon és elgondolkozni, de rávettem magam,hogy 5 p angol cikkeket olvassak út közben.

Ott volt időm, rá tudtam venni magam és amúgy érdekes volt.

Amúgy nekem van pár ismerősöm, akik pár hónap munka után rendre otthon ülnek 1-2 hónapot, nem képzik magukat és sírnak.

Megint mások kétszeresére nyújtják az egyetemi tanulmányaikat.

Viszont van, aki küzd, próbálkozik és nem jut egyről a kettőre.

2019. júl. 25. 12:55
 17/33 anonim ***** válasza:
67%
Már ne is haragudj, de tizenévessen kinek jut eszébe az, hogy amit tanítanak az elavult? És ki fog kutakodni? Kinek van pénze magán tanárra nappali iskola mellett? A szülők nem tudnak magán oktatásokat finanszírozni. Az ember meg nem képes arra, hogy mindent a kis ujjából szo.pjon ki. Az információt honnan szedjen egy diák, ha folyamatosan félre vezetik. Mert nekünk azt hajtogatták, ebből a szakmából meg fogtok tudni élni, stb., stb. De senkitől nem tudtam azt meg, hogy milyen korszreű gépekkel dolgoznak azóta már. Azért az elég vicces dolog, hogy 14 évesen járj magadtól mindennek utána és hozzál komoly döntéseket, hogyan? Bírom, hogy mindig az átlag ember a hibás mindenért, senki más semmiről nem tehet, a miért nem fejlesztetted magad, meg a miért nem jártál utána fas.zságok. ha ennyire magunkra vagyunk utalva, akkor minek az iskola? gyakorlatilag a 8 ált. iskola után mindenkit szélnek lehetne ereszteni és akkor képezd magad ahogy akarod és keress magadnak tanárt, szakembert, ezzel az erővel ezt is lehetne csinálni. Akkor minek vannak iskolai intézményi rendszer? Fölösleges, ha semmire nem jó, mert magadat kell képezned úgy ahogy akarod s mindenért te felesz, hogy milyen tanárt, milyen szakembert szerzel magadnak és tanulsz tőle.
2019. júl. 25. 13:06
 18/33 anonim ***** válasza:
100%
Jah és hozzáteszem, sulik után mentem a dolgoknak utánna, onnan tudom hogy a cégek nem akarnak betanítani, mert az nekik idő és pénz, mégha fizetés nélküli munkára akarnál náluk menni akkor sem, mert az neki idő kiesés és a profit mindennél fontosabb. Tudom miről beszélek nem most jöttem le a falvédőről. Végig jártam sok mindent.
2019. júl. 25. 13:13
 19/33 anonim ***** válasza:
66%

,,Már ne is haragudj, de tizenévessen kinek jut eszébe az, hogy amit tanítanak az elavult?"

Mondjuk sok embernek,mert nyitott a világra és ez a baj megint a fiatalság életképtelensége ember.

Bazz a zsebedben van a világ arról tudsz(OKOSTELEON)?

Hihetetlen tudod én már gyerekként tudtam néztem nyitott voltam pedig a pucér f_szom volt csak nem,hogy profession.hu, FB, okostelefon.

Buta telefon SEM,Internet SEM,meg cikkek SEM.

Mégis sokkal életképesebbek voltunk 80-as évek végén.

"És ki fog kutakodni?"

Szted ki fog?

TE,mint mondtam a zsebedben a világ,hihetetlen.

Profession.hu, pályaválasztási tanácsadás,coaching, önfejlesztő könyvek olvasása.

INTERNET,nahát ugye?

Csak te is várod a sültgalambot majd más majd más megoldja, komolyan én születtem a kommunizmusban de érdekes nem rekedtem meg.

A hátsódat esetleg ne mondjam hogyan töröld ki?

"Kinek van pénze magán tanárra nappali iskola mellett? "A szülők nem tudnak magán oktatásokat finanszírozni. "

Menj el diákmelóra,zsebpénzed gyüjtsd össze, ajánl fel bartel dolgokat,kérd meg a tanárt segítsen.

Nyáron menj el dolgozni és abból fizeted.

Plusz ott van Relaxa Villámangol hanganyag.

B+ ncore tölts már le oktató cuccokat addig és hallgasd mindennap 1 órát.

Én időmben elmentem könyvesboltba és könyvet vettem,neked ott az ncore,letöltöd tellóra 10 perc és hallgatod.

"Az ember meg nem képes arra, hogy mindent a kis ujjából szo.pjon ki. Az információt honnan szedjen egy diák, ha folyamatosan félre vezetik. Mert nekünk azt hajtogatták, ebből a szakmából meg fogtok tudni élni, stb., stb. De senkitől nem tudtam azt meg, hogy milyen korszreű gépekkel dolgoznak azóta már. Azért az elég vicces dolog, hogy 14 évesen járj magadtól mindennek utána és hozzál komoly döntéseket, hogyan?"

INTERNET,önfejlesztő könyvek, meg keresel olyanokat akik sikeresek abban a témában és KÉRDEZGETED őket,olvasol,bújod a netet.

Totális életképtelenség sajnos,ez a mai fiatalság,pedig még ha én keresném a kifogásokat mivel éltem az átkosban és hatása a 90-es évek elején még volt,mégis mindig nyitott voltam és kerestem a lehetőségeket,amikor se internet se ncore,se levelező társak keresése nem volt max sima levéllel,nem volt okostelefon sőt semmilyen.

Nektek a zsebetekben van minden csak le kellene venni a tálcáról de erre se vagytok képesek akkor nem tudok mit mondani.

2019. júl. 25. 13:21
 20/33 anonim ***** válasza:
80%
,,Mégis sokkal életképesebbek voltunk,akik 80-as évek végén születtek".
2019. júl. 25. 13:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!