Diploma nélkül milyen magas szintre juthat alkalmazottként egy programozó?
Szerintem aki akarta, mindenki értette a kérdést.
Engem is ez érdekel, valamint az, hogy szakirányú diploma nélkül lehet-e egyáltalán valaki programozó.
Vagy alapból 2 év tapasztalatot kérnek, vagy szökőévente be tudod adni valahova, de még egy telefonhívásig se jutsz el.
Elvileg ki tudunk tűnni a tömegből - de mikor lesz nekünk többezer - tízezer soros hobbiprojektünk? Persze a Clean Code elveknek megfelelően. Persze egy hasznos alkalmazás, aminek felhasználói is vannak.
Ezt tökegyedül, mondjuk esti OKJ vagy autodidakta tanulás által.
Az is probléma, hogy az OKJ-n a frontend kevés, a PHP-t nyomják, JavaScript semmi vagy alig.
Nem web vonalon a C#-ot nyomják, ami nem épp a legfényesebb jövővel kecsegtető nyelv.
Ha véletlenül felvesznek minket is, onnantól szerintem nem lesz probléma, ha tanulékonyak, érdeklődőek vagyunk, miért ne fejlődhetnénk mi is?
5.: az első.
Hát nem a hegymászás kategóriában írtam ki a kérdést. Odavan írva, hogy karrier, fizetés. Szóval vagy olvasni nem tudnak, vagy a humorérzékük 0.
Hát ja. Nem tudom ez a hobbiprojekt mánia honnan jön. Én szeretek dolgozni a munkahelyemen és próbálok egyre jobb lenni, fejlődni, de az otthoni idő a családé. Nem fejlesztek még pluszba, se időm, se kedvem (agyilag) fáradtan. Inkább egy kis sport, játszótér.
Szakirányú befejezett diplomám nekem sincs.
Te is a sértő részre reagálsz most, akkor miről beszélsz? :D
Ne haragudj, csak nem szeretem az olyanokat, akik lenézik egyből a másikat, mert már bizonyítottam néha az ellenkezőjét. Ettől persze lehet, hogy nem szándékosan írtad, nem úgy értetted, csak én meg jeleztem, hogy ezt ne csináld :)
63 %
Miért sértegetsz minket? Miért jó ez neked? Aztán ha ugrunk rá, ez a következő támadási felületed.
Mert sokan lusták, attól még nem lusta mindenki.
Igen, annyit nem tanulunk (pláne munka mellett), mint egy egyetemista. Attól még lehet, hogy munka után és hétvégén több órában toljuk.
Élesben is használható, többtízezer soros hobbiprojektre nem_leszünk_képesek tökegyedül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!