Tudnak velem valamit tenni? Albérletben voltam, de semmilyen papirt, szerződést nem irtam alá. Pénzügyi gondok miatt eljöttem és az utolsó hónapot nem tudtam kifizetni. Még mindig hivogatnak h fizessek, de nem tudok.
Nem tudnak veled semmit tenni, hozzáteszem: SAJNOS!!
A hozzád hasonló élősködők miatt ilyen bizalmatlanok a lakástulajdnosok a bérlőkkel szemben és ezért kérnek már-már irreálisan magas kauciót is. Amit tettél, gerinctelenség! Először is addig nyújtózkodj, amíg a takaród ér. Másodszor, ha mégis közbejön valami váratlan , és nem tudsz határidőre fizetni, nem kell hazug módon lelépni, az semmit nem old meg. Felhívod a tulajt és elmondod, mi történt, de természetesen kifizeted a pénzt, amint - x időn belül - rendbejössz. Kevés szőrösszívű tulaj nem ad ilyenkor haladékot. De akár a szüleidtől is kérhettél volna segítséget. Bújkálni, hazudozni és közben itt érdeklődni, hogy elkaphatnak-e a becstelen viselkedésért... hát, az én szótáramban erre nincs szalonképes jelző. Két lehetőséged van:
1.) Beszélj a szüleiddel, mondd el őszintén, hogy mi történt, kérj segítséget. Hívd fel a tulajdonost, kérj bocsánatot és rendezd a tartozásodat, anyukádéknak majd megadod apránként. Tanulj a hibádból és élj tovább boldogan.
2.) Bújkálj és hazudozz tovább, de ne nevezd magad többé embernek.
Persze,hogy tudnak.
Szépen elmesélik mindenhol,minedenkinek,hogy nem fizettél.Számlákat rendben hagytad?
Ha havi 5000-vel törleszted,a becsületed megmarad.
A behajtók sem tudnak tenni semmit, mivel nincs papír, és nics elismervény, hogy fizettél volna, se annak a hiánya... Amíg írásban, két tanú előtt el nem ismered a tartozást, addig tehetetlenek... Pontosabban nem tehetetlenek, mert fektehetik az esetet a netre, és akkor azzal szépen alád is vághatnak... De alapjában véve ők is hibásak, mert nem kértek kaukciót... Én most költöztem ki egyből, és meg voltunk egymással elégedve a főbérlőm is velem, én is vele... Az utolsó honapban meg rendztük a pénzügyeket...
Miért nem íratott papírt...
9:31: Nem értem,miért kell a kérdezőt bántani...mindenki kerülhet egyrészt albérletbe,másrészt nehéz anyagi helyzetbe...
Igen, ez mindenkivel előfordulhat. De becsületes ember nem hazudozik, nem lép le tartozással és nem egy internetes fórumon tapogatózik, hogy megúszhatja-e, hogy nem fizetett.
Meg lehet botlani - ki így, ki úgy, de mindenki sokszor hibázik az életében -, de ahogy a kérdésből kitűnik, a kérdező nem akarja helyrehozni a botlását, inkább lelki támogatókat keres a folytatáshoz. Ez pedig igenis, elítélendő.
Kedves Kérdező! Te pedig inkább beszélj őszintén a szüleiddel, kérj kölcsön tőlük és rendezd a tartozásod. Hidd el, nincs jobb a tiszta, nyugodt lelkiismeretnél!
Sokan hibáztatják a főbérlőt, pedig az, hogy feketén ment, abba az albérlő egyetértése is kell, tehát megoszlik ennek a súlya is. Ha hivatalos lenne, magasabb lenne az albérleti díj, akkor fizess többet, hogy adózhasson a tulaj! :)
Ugyanígy: az, hogy hivatalosan nem tudnak tenni semmit, az egy dolog, a lehetőségeket leírták előttem
Szintén laktam albérletben, szintén kaució nélkül. Ott a tulaj mindig a hó utolsó napján kérte az árát, amit elég nehéz volt összehozni, mert 2X8 órát dolgoztam 2 munkahelyen, így a rendszertelen munkarend miatt volt, hogy ezt nem tudtam teljesíteni. Mivel 1-2 nappal előtte derült ki a munkabeosztásom, előtte egyeztettem vele telefonon. Mondanom sem kell, mennyire bizalmatlan volt, állandóan zúgolódott a csúszás miatt, pedig csak kivételes esetekben fizettem 1-jén, ha ez előre nem volt látható, inkább 29-én vagy 30-án fizettem.
Önmagában csak azért, hogy rendben legyen a lelkisimeretem és az életem, csak ezért lennék becsületes a helyedben, csak ez az egy ok is elég hozzá! Rendben is lett, csak bíztatni tudlak a becsületességre!
(Közelebb vagyok ahhoz a szituhoz, hogy én adjam ki a saját ingatlanaimat, mint ahhoz, hogy albérletet kéne keresnem.) Ennek az az oka, hogy ahogy viselkedsz, annak előbb-utóbb megkapod a következményét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!