Ha egyedül szeretnék élni egy pesti albérletben, akkor kb. mennyinek kell lennie a fizetésemnek, hogy életben tudjak maradni? Mármint amit ténylegesen megkapok.
Ezek az igényeim:
A legolcsóbb bérlakás, ami csak van Pesten, teljesen mindegy, milyen, de azért ne dőljön rám :)
TV, vonalas telefon nekem nem kell, ergo nincs kábel TV díj, se telefonszámla.
Internet viszont nagyon fontos (nem mobil, hanem sima otthoni), ha esetleg olyan lenne a munkám, hogy otthon is kell dolgozni a gépről. Jó a lassú, pár ezer forintos is, csak legyen.
Ennivalóból, tisztálkodási szerből stb. jó nekem mindenből a legolcsóbb.
Kocsi, jogsi nincs, tehát BKV bérlet kell, erről tudom, hogy 10 ezer forint.
A gyógyszerem 1000 forint 20 napra, ami ugye kb. 1500 forintot jelent 1 hónapra.
Minimum 100 ezer kell, ha megelégszel egy szobával. Ha lakás kell, akkor inkább 130.
Számolni kell az előre nem látott kiadásokkal is.
Bérleti díj: 50000
Rezsi: kb 30000
Internet: 5000
BKV: 10000
Kaja: 30000-50000
Ruha: ?
Szórakozás: ?
Egyéb (pl hazautazások): ?
Gondolkodj azon, hogy nem egy lakász bérelsz (még ha kicsi is), hanem csak egy szobát. Így ugyan nem egyedül leszel a lakásban, de én laktam így, és nem zavartuk egymást a lakótársammal, mert teljesen külön lakótérben katunk. Ezzel a bérleti díjból lehet spórolni 10-15 ezret.
Szórakozás nincs, nincsenek barátaim, akikkel eljárhatnék, nem is szeretek bulizni, se sehová eljárni.
Hazautazni nem akarok, inkább minél gyorsabban elköltözni innen.
Ruhákat van, hogy 7-8 évig is ugyanazokat hordom, ameddig bírják, nem szoktam divatozni.
Nem bírok másokkal együtt lakni, már kollégiumban se működött, pedig ott is alig párszor aludt bent a szobatársam.
Autista vagyok egyébként.
Nem, a nettó az a tiszta, a bruttó az, amiből vonnak le.
A legtöbb munkahely egyébként már támogatja a bejárást, pl én is kapok bérletet, kérdezz rá, az a 10 ezer nagyon is lényeges! Meg nálunk van melegkaja jegy, 12 ezer, az elég az ebédemre (ételfutár) egy hónapra. Ezen felül én kb. havi 15-20 ezer Ft-ot költök vásárlásra (kaja, mosószer, tisztálkodási szerek, stb.)
Tényleg inkább szobát nézz, kolléganőm egy nagyon szép szobát talált, a lakótársa is kedves, az rezsivel együtt fixen 45.000 Ft és jó környéken is van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!