Mi az a minimális összeg, amiből fent lehet egyedül tartani egy albérletet?
Elég spórolós vagyok, de azért nem szeretnék zsíros kenyéren élni (a minőségibb táplálkozás számomra fontos), nem dohányzom, nem iszom alkoholt, bulizni sem járok, tehát szórakozásra nem költök. Emellett van egy kistestű kutyám. Az ő havi étkeztetés mondjuk nem sok, kb. 3500Ft.
TV nélkül megvagyok, internet viszont mindenképpen kell. Telefonálni ritkán szoktam.
Ilyen esetben kb. mennyiből jöhetnék ki?
Ja és Pest, esetleg Pest agglomerációja érdekel.
Szerintem minimum nettó 150.000 Huf.
Én egy 30nm-es, rendkívül alacsony rezsijű(minden egyedi mérős, így max. 12.000 a rezsi) lakásban lakom Budapesten, 35.000 Huf megy el bevásárlásra, 15.000 szórakozásra, 6000 telefonra, 8000 internet+tv előfizetés, bkv bérletemet a cég fizeti, így arra nem költök. Ja, az albérleti díjam 40.000 Huf(Bp. XIV.kerület)
Értem, köszi a választ.
Én is kb. 150 ezerre tippeltem, de megerősítettél benne.
Attól is függ, hogy csak egy szobát veszel ki és 4-5 fő él a lakásban, vagy egy kis garzont, ami csak a tiéd. Panelnél magasabb a rezsi.
Nálunk a rezsi: villany 8-9000/hó (villanybojler van) fűtés 10 000/hó (konvektoros gáz havi átalány), közös költség 5000/hó, víz+szemét: 4000/hó. Internet 3450ft/hó (UPC)
Ez eddig több mint 30 ezer.
A minimálbér nem 60 ezer, hanem 75 körül van, vagyis 2 minimálbéres is kb. 150 ezerből él.
Persze, abban igazad van, hogy ez az összeg 2 emberre van, tehát, lehet, hogy egy személyre elég lenne 120 körül...
Az a baj, hogy a rezsi eléggé eltérő lehet.
"A minimálbér nem 60 ezer, hanem 75 körül van, vagyis 2 minimálbéres is kb. 150 ezerből él. "
Ha már ennyire szeretsz kötözködni, akkor legyél tisztába vele, hogy jól tudod e maibe belekötsz!
A minimálbér 78 ezer forint. Az nettó 60600 forint. Az kétszer véve 121200 forint, és messze nem 150ezer!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!