Tudnak velem valamit tenni? Albérletben voltam, de semmilyen papirt, szerződést nem irtam alá. Pénzügyi gondok miatt eljöttem és az utolsó hónapot nem tudtam kifizetni. Még mindig hivogatnak h fizessek, de nem tudok.
Szia!
Otthagytad az albit 1 hónapos elmaradással, és csodálkozol hogy "nem hagynak"? Az hogy szerződést nem írtál alá, egy dolog, de van becsület is. Ilyenkor az lett volna a helyes, hogy megmondod ez a szitu, ha menned kell, adjanak pl. 3 hónapot és hozod a pénzt. Erről papír. Ki tudja? Lehet ha "bevallod" a pénztelenséged várt volna a főbérlő pár hónapot úgy is, hogy maradhatsz.
Ne haragudj, nem tudlak megérteni.
Szép mondhatom!
Tudnod kellett már akkor is, hogy azt a hónapot nem fogod tudni kifizetni. Jogilag semmit sem tudnak tenni, max hívogatnak és esetleg ha van ismeretsége "behajtó haverokat" küldenek rád. Én ezt tenném.
Egyértelmű, hogy ebben mázlid van, hiába kérik nem tudják behajtani rajtad. Azt sem tudják bizonyítani, hogy ott laktál! Kauciót nem kértek ez az ő hibájuk, de ahogy előttem írták becsület is van a világon.
Szüleid biztos tudnak segíteni, hogy ki tudd fizetni a maradék 1 hónapot, és nagy bocsánatkérések közepette odaadd ami a főbérlőt illeti meg!
ma 09:12
Jogos, hogy akár behajtókkal kiszedik belőled a pénzt! Ott biztos előkerülne jó pár ezer ft, még ha nem is a teljes összeg...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!