Mit csinál egész nap egy HR-es? Mire jók egyáltalán?
Jelenleg állást keresek és egyszerűen sírni van kedvem ezektől a se BTK se GTK végzettségű, üresfejű, krumplisütőbe se való p*csáktól. Elküldöm az önéketrajzom, semmi reagálás, amikor felhívom a céget, hogy kapcsolják a "háert" jaj a kollegina most nincs itt, nem tudjuk hol van, a másik szabadságon...?! Akkor nagy nehezen kapcsolnak egyet, a hangjából ítélve kb. 90-es IQ, lehet max. 25...
-jaaaa megkaptam az önéletrajzát igeeen...pont keresünk is ilyen végzettséggel több embert is igeeen. Háááát 2-3 hét nem ígérhetek semmit.
...mihez kell ennyi idő?! 2 perc átnézni a cv.-t, küldd tovább te üresfejű, semmirekellő, aztán az illetékes szakember majd megnézi, jó oké, hívjuk be interjúra/nem őt keressük, kész, ennyi.
Miért egy ilyen - a szakmához zéró kompetenciával rendelkező - senki dönti el, hogy interjúztat-e illetve miért van beleszólásuk abba, hogy engem felvesznek-e?! Miért fizetik őket a cégek, ha lassítják a folyamatokat? Sőt akár miattuk kidobják a jó jelentkezőket?
BTW, egy kis érdekesség még az előző hozzászólásomhoz. Persze, mindent lehet autómatizálni, téged is, a programozókat is, akár az orvosokat is. Idők kérdése, de pár hónapja beszéltem ennek a projektnek az egyik fejével, és érdemes elolvasni, hogy egy kicsit mélyebbre menjünk a machine learningbe. Mert akkor butaság azt írni, hogy "algoritmus". Fogalmad sincs az IT-ről, az AI-ről ugye? Honnan is lenne, ha picit is értelems lennél, akkor tudnád, hogy nem így mukodik.
Hát ezt beszoptad, mert a keresési eljárásokat éppen algoritmusnak nevezzük az AI területén. Ráadásul még tanultam is az egyetemen. Utáltam is kézzel kibontani a keresési hálókat. Mélységében először keresés brrr..
És a 3 ezer euróddal nem nagyon verném a falat, egy jobb helyen lévő pincér is megkeres majdnem annyit :D egy mérnök a dupláját is megsúgom.
Nem keres meg egy mérnök a dupláját, max egy Architect. Pontosan tudom, sokkal jobban mint te.
És fogalmad sincs róla, ha lenne, nem beszélnél butaságokat. No mind1, én sosem vennélek fel, és nem is foglak ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!