Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mit csinál egész nap egy...

Mit csinál egész nap egy HR-es? Mire jók egyáltalán?

Figyelt kérdés

Jelenleg állást keresek és egyszerűen sírni van kedvem ezektől a se BTK se GTK végzettségű, üresfejű, krumplisütőbe se való p*csáktól. Elküldöm az önéketrajzom, semmi reagálás, amikor felhívom a céget, hogy kapcsolják a "háert" jaj a kollegina most nincs itt, nem tudjuk hol van, a másik szabadságon...?! Akkor nagy nehezen kapcsolnak egyet, a hangjából ítélve kb. 90-es IQ, lehet max. 25...

-jaaaa megkaptam az önéletrajzát igeeen...pont keresünk is ilyen végzettséggel több embert is igeeen. Háááát 2-3 hét nem ígérhetek semmit.

...mihez kell ennyi idő?! 2 perc átnézni a cv.-t, küldd tovább te üresfejű, semmirekellő, aztán az illetékes szakember majd megnézi, jó oké, hívjuk be interjúra/nem őt keressük, kész, ennyi.

Miért egy ilyen - a szakmához zéró kompetenciával rendelkező - senki dönti el, hogy interjúztat-e illetve miért van beleszólásuk abba, hogy engem felvesznek-e?! Miért fizetik őket a cégek, ha lassítják a folyamatokat? Sőt akár miattuk kidobják a jó jelentkezőket?

2019. jún. 29. 15:02
1 2 3 4
 31/35 A kérdező kommentje:
Még mindig nem esik le a tantusz igaz? Azt mondjuk, hogy a munkátok elvégeztethető egy algoritmussal, illetve egy 2 délután alatt betanított, 8 általánost végzett emberrel. Tehát feleslegesek vagytok, az egész képzésetek is az. Tanultok statisztikát, hogy céges bulikat szervezzetek. Taps.
2019. jún. 30. 09:01
 32/35 anonim ***** válasza:
43%
No para mit gondolsz, németben 3000 nettó eurót kapok HR-esként. A szakmai vezetők elismernek és tudják, hogy szükség van ránk. Az, hogy te nem tudod hogy működik egy nagy vállalat, az nem az én hibám. Bármelyik szakmai vezetőt (IT cégről beszélek), megkérdezheteted, hogy szükség van-e ránk, és simán azt mondja, hogy igen. Persze ehhez érteni kell a szervezeti struktúrához, koncepcióhoz, meg amúgy ahhoz, hogy hogy működik a cég. De ez csak adott intelligencia felett müködik. De te csak siránkozz, én majd majd hétvégén egy vízparton siratlak meg. Jah nem.
2019. júl. 1. 13:09
 33/35 anonim ***** válasza:
43%

BTW, egy kis érdekesség még az előző hozzászólásomhoz. Persze, mindent lehet autómatizálni, téged is, a programozókat is, akár az orvosokat is. Idők kérdése, de pár hónapja beszéltem ennek a projektnek az egyik fejével, és érdemes elolvasni, hogy egy kicsit mélyebbre menjünk a machine learningbe. Mert akkor butaság azt írni, hogy "algoritmus". Fogalmad sincs az IT-ről, az AI-ről ugye? Honnan is lenne, ha picit is értelems lennél, akkor tudnád, hogy nem így mukodik.

[link]

2019. júl. 1. 13:12
 34/35 A kérdező kommentje:

Hát ezt beszoptad, mert a keresési eljárásokat éppen algoritmusnak nevezzük az AI területén. Ráadásul még tanultam is az egyetemen. Utáltam is kézzel kibontani a keresési hálókat. Mélységében először keresés brrr..

És a 3 ezer euróddal nem nagyon verném a falat, egy jobb helyen lévő pincér is megkeres majdnem annyit :D egy mérnök a dupláját is megsúgom.

2019. júl. 2. 17:43
 35/35 anonim ***** válasza:

Nem keres meg egy mérnök a dupláját, max egy Architect. Pontosan tudom, sokkal jobban mint te.

És fogalmad sincs róla, ha lenne, nem beszélnél butaságokat. No mind1, én sosem vennélek fel, és nem is foglak ;)

2019. júl. 3. 10:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!